Okonomiyaki - japansk kålpannekake med tonkatsaus
Tid: 40 min
Antall porsjoner: 41 gulrot
100 g hodekål
1 rød chili
2 hvitløksfedd
2 ss revet ingefær
4 egg
1 dl vann
2 ½ dl hvetemel
½ ts salt
2 ss rapsolje
Tonkatsusaus:
1 dl ketchup
2 ss vann
1 ts revet ingefær
1 ss japansk soyasaus
1 ss ketjap manis
1 ts sesamolje
Topping:
1 rød chili
1–2 vårløk
2 ss majones, gjerne
Hellmanns
2 ss naturell yoghurt
¼ potte koriander
Slik gjør du:
1. Skrell og riv gulroten grovt. Rens og skjær kålen i ca. 3 cm lange tynne strimler. Kjern ut og finhakk chilien. Skrell og finhakk hvitløken. Bland grønnsakene med revet ingefær.
2. Pisk sammen egg og vann. Rør forsiktig inn melet, litt om gangen, til en klumpfri røre. Krydre med salt. Bland inn grønnsakene.
3. Varm opp oljen i en middels stor stekepanne og hell i røren. Senk temperaturen til middels varme og la pannekaken steke sakte i 12–15 min.
4. Snu pannekaken ved hjelp av en stor tallerken eller et lokk og legg den i stekepannen igjen med den ustekte siden ned. Senk varmen og la den steke i ytterligere 5–10 min på den andre siden. Fjern stekepannen fra varmen og la pannekaken hvile.
5. Tonkatsusaus: Bland alle ingrediensene.
6. Topping: Kjern ut og skjær chilien i skiver. Rens og strimle vårløken. Bland det med majones og yoghurt.
7. Pensle pannekaken med litt av tonkatsusausen og server resten til. Ringle over majonesen og topp med koriander.
Les også: 12 fristende salater
