Få oppskrift på legens energikuler

Lag disse sunne energikulene som julegodt.

energikuler
© Berit Nordstrand

Energikuler

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 energikuler

  • 1 dl bokhvete
  • ½ dl chiafrø
  • ½ dl kakaopulver
  • ½ dl kokosolje (smeltet)
  • ½ ts vaniljepulver
  • salt
  • kokosmasse eller kakao til å rulle kulene i (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Legg bokhveten i kaldt vann over natten.
  1. Mal bokhveten til grovt mel i en blender eller foodprosessor. Hell det i en stor bolle.
  1. Tilsett chiafrø, kakao, smeltet kokosolje, vaniljeekstrakt og en klype salt i bollen med det malte bokhvetemelet.
  1. Bland godt til alt er jevnt fordelt og danner en deigaktig konsistens.
  1. La blandingen stå kjølig til den er lett å forme til kuler.
  1. Form deigen til små kuler ved å ta en liten mengde og rulle den mellom hendene til den er jevn og rund. Hvis deigen er for tørr, kan du tilsette litt mer smeltet kokosolje for å binde den bedre sammen.
  1. Valgfritt: Rull energikulene i kokosmasse eller kakao for å gi dem en ekstra smak og konsistens.
  1. Plasser energikulene på en tallerken eller bakepapir og sett dem i kjøleskapet i ca. 30 min. for å stivne.
  1. Når energikulene har stivnet, kan de oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke.
Energikuler oppskrift
© Berit Nordstrand