Vineksperten: Sprudlende rosa i sommer!
Strålende sol og champagne i glasset - dette er boblene du bør gå for.
Champagne for enhver smak:
Taras vinspaltist Gunhild Bjørnsti tipser om de beste boblene i sommer, enten du liker den rosa, frisk, tørr eller fruktig - finn din favoritt blant de edle dråpene!
Lurer du på hvorfor Champagne ofte er dyrere enn andre musserende viner? Les vinekspertens "Champagne-skole".

ROSÉ – en rødmende lillesøster
Lanson er kjent for å lage en utrolig frisk champagne, deres husstil er uten malolaktisk gjæring, som gir smak av den aller friskeste sort. I roséutgave blir det ekstra vellykket, med toner av mer røde bær og utviklet preg med fin mineralitet.
Lanson Rosé kan du servere som en spennende aperitiff, gjerne med fingermat, og som en lekker matchampagne til kylling, kalv, laks eller rosa sjømat, hummer spesielt.

ROSÉ – fra den «gule enke»
Vi kan takke madame Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin for tørr champagne og rosé, hun utviklet champagnestilen slik vi kjenner den i dag. Hun var også en pådriver for å øke kvaliteten på den boblende drikken og ble en legende i Champagnes historie. For å oppleve dette kjente champagnehuset, synes jeg roséutgaven er leskende og delikat.
Den skinner med dyp rosa farge i glasset, dufter himmelsk av røde bær, med noter av urter, sjokolade, karamell og kjeks. Smaken har deilig rødbærsfruktighet med myke tanniner som gjør den «rosa enke» til perfekt følge til sjømat, kylling og lyst kjøtt.

BLANC DE BLANCS – en perfekt start
Dette er en delikat champagne laget med kvinnelig touch av Delphine Cazal som leder sitt eget familiedrevne champagnehus.
Druene som brukes er chardonnay fra de beste vinmarkene (Grand Cru), som gir en elegant og konsentrert smak. Stilen er ekstra tørr, frisk og behagelig syrlig. Drikk den som aperitiff eller til østers, sjømat, grønnsaksretter og salater.

BRUT – passer alltid
Dette er en champagne fra et tradisjonsrikt champagnehus som kombinerer de tre druetypene av 55 baseviner og reserveviner til sin velsmakende «cuvée» med forfriskende, tørr stil slik som vi liker på vår champagne.
Denne passer perfekt som aperitiff, og fylden fra rødvinsdruen får den til å balansere ypperlig til småretter, fisk og sjømat.
Visste du: Rosa bobler gjør deg lykkeligere!

BRUT – klassikeren
Roederers husstil er sammensatt av 5 % baseviner og 105 reserveviner som er lagret på eikefat. Det gir en ekstra konsentrasjon i friskheten som mange verdsetter.
Smaken fra de tre høykvalitets-druevariantene spiller på eple og sitrus, mineralitet og lang ettersmak. Passer alltid som aperitiff og til all mat du ønsker å nyte champagne til.
