De beste boblene til sommerfesten
Rosa og gylne sprudlende viner lager fest i glasset!
Vinen som sier FEST
Når det nærmer seg sommer begynner selskapssesongen for alvor. Det er lysere og varmere i været, vi trekker gjerne utendørs for en aperitiff og vi gleder oss over hyggelige lag med gode venner og familie.
Bobler er den perfekte festdrikk. Et glass musserende er flott som aperitiff, og den ypperste stemningsskaper. Alle blir glade av lyden til champagnekorker som spretter. De gir signal om at festen er i gang.
Ekte champagne og musserende viner har god syre, som gjør at man får lyst på mer å drikke samtidig som smaksløkene vekkes. Den gode syrligheten gjør at disse vinene passer utmerket til mye mat.
Har du buffé med forskjellige smaker, takler champagne og musserende vin det meste. Det samme gjelder fingermat, tapas og småretter.
Det å avrunde et herlig måltid med bobler, gjør opplevelsen forfriskende. Man sitter ikke igjen for mett og dorsk. Hva er grunnen? Den gode syren. Og boblene skaper glede.

Rosa bobler
2243401 Drappier Brut Nature Rosé, Champagne, Frankrike, kr 339,90 (BU)
Roséchampagne passer alltid til damelag, og denne velsmakende utgaven kan både være en lekker aperitiff, men har samtidig nok smak til å gå til fingermat og lettere retter, samt kylling og sjømat.
Den er lys rosa, dufter friskt av jordbær og bringebær, med deilige toner av roser. Smaken er forfriskende av røde frukter, noe sitrus, mandariner og lett krydderpreg i avslutningen. Den er brut nature som betyr at den har minimalt med restsødme. Bare å nyte med god samvittighet.

Spennende fra Sør-Afrika
5665201 Graham Beck Pinot Noir Chardonnay Brut, Western Cape, Sør-Afrika, kr 184,50 (BU)
Her er en utrolig frisk og god musserende vin laget på champagne-druene chardonnay og pinot noir. Druene er håndplukkede, og vinen ligger på flaske fra 15 til 18 måneder før salg.
Den ferdige vinen har en flott gyllen farge, med lett gjæraktig duft, og med hint av frisk frukt. På smak er den rik og kremaktig. Chardonnay gir elegant fruktighet mens pinot noir gir vinen kompleksitet og en deilig behagelig lengde!
Vinen gir akkurat den forfriskende følelsen du ønsker som aperitiff og følge til buffet, småretter og det meste av mat.

Perfekt prosecco
5224701 Jeio Prosecco Brut, Veneto, Italia, kr 136,90 (Basis)
Prosecco er en skikkelig smart boblevin. Den har noe mer sødme enn vanlig champagne, så den passer utmerket til desserter og kaker så vel som til småretter, salater og grønnsaker og blandet mat som tapas og til aperitiff.
Jeio Prosecco har en frisk og fruktig smak med leskende syrlighet. Den lukter og smaker av hvite fruktblomster, grønne epler og hvite fersken.
Den har delikate små bobler og er i en lettdrikkelig stil, og den inneholder kun 11 % alkohol.
Produsenten Bisol Desiderio et Figli er en av de eldste vinproduserende familiene i Veneto, med historie tilbake til midten av 1500-tallet.

Sødmefylt til dessert
3271701 Nicolas Feuillatte Demi Sec, Champagne, Frankrike, kr 398,90 (BU)
Halvtørr champagne passer perfekt til kaker, bær og desserter, og er en dessert i seg selv. Denne gir en deilig frisk avslutning på et måltid.
Den er laget på pinot noir som gir dybde og fylde, pinot meunier som utvikler modningsprosessen og chardonnay som gjør vinen lett og fruktig.
Denne har nydelig, gyllen farge, kraftig, søt bouquet med svak undertone av smørristet loff og en frisk smak av søte frukter. En bløt og velbalansert champagne med fruktig ettersmak.

Godt følge til jordbær
4666901 Vajra Moscato d’Asti 2013, Piemonte, Italia, kr 125 (Basis)
Friske jordbær og musserende vin med lett sødme smaker perfekt sammen. Denne utgaven på moscato-druer er ekstra vellykket til jordbær alene, til jordbærdesserter av ulike varianter og fruktsalater.
Vinen er lys grønngul og har fin floral aroma med noter av sitrus. Smaken er aromatisk med innslag av blomst og urter. Kun 5,5 % alkohol. Kan også gå til kaker, pannacotta, makroner og is.
