Oppskrift på varm dumle-sjokolade med pisket krem og karamellsaus

Jeg liker å lage varm sjokolade med kakao og melk og søte den selv etter smak. Som her, med dumlekarameller som gir en herlig karamelltone. Smak den til, noen melketyper gir ganske mye sødme i seg selv.

Dumle kakao

«Dumlekuler gir den varme sjokoladen en herlig karamelltone»

© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner

Varm dumle-sjokolade med pisket krem og karamellsaus

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 porsjoner

  • 4 dl melk, valgfri type
  • ⅓ dl kakao
  • 4 dumlekarameller + 2 til pynt
  • 1 dl pisket krem
  • 1 ss karamellsaus, kjøpt eller hjemmelaget

Slik gjør du:

  1. Visp sammen melk og kakao i en kjele og varm opp til like før kokepunktet. Tilsett dumlekaramellene og rør om til de har smeltet. Hell drikken i en termos.
  1. Pisk kremen og legg den i en tett glassbeholder. Skjær 2 dumlekarameller i mindre biter og legg i en annen beholder.
  1. Server dumlesjokoladen med en klatt pisket krem, strø over hakkede dumlekarameller og drypp litt karamellsaus over.
Dumle varm sjokolade
© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner