KLASSISK DRINK: Negroni er en rubinrød sjarmør av en cocktail fra Italia som er blitt veldig populær igjen.

© Getty Images

Negroni – slik lager du den rubinrøde cocktailen

Negroni er en over 100 år gammel italiensk cocktail som opplever ny popularitet. Du trenger bare røre sammen 3 ingredienser for å servere den populære fordrinken – eller aperitivo som italienerene sier. Oppskriften får du her!

28. mai 2021 av Cecilie Espensen

Så hvem fant opp negroni? Vel, den mest kjente versjonen av historien sier at den rubinrøde aperitivoen ble oppfunnet på Caffe Casoni i Firenze i Italia i 1919. Grev Camillo Negroni skal ha spurt bartenderen om å sprite opp hans favoritt-cocktail, Americano. Vipps så ble sodavannet byttet ut med gin og negroni var et faktum. Det tok ikke lang tid før «alle» bestilte en negroni i baren. 

Og drøye 100 år senere har Negroni fått ny vind i seilene. Lekre bilder og videoer og tagger som #negroni #negroniweek og #negronitime florerer på Instagram. Den smakfulle blandingen av tørr gin, rød vermuth og Campari er helt klart en vinner!

Foruten den deilige smaken, er det superenkelt å lage en perfekt negroni. Her skal du bare røre sammen 3 ingredienser! En enklere aperitivo å servere før maten, skal du lete lenger etter!

Negroni – oppskrift

1 drink

2 cl gin

2 cl søt vermut, f.eks. Martini Rosato

2 cl Campari

isbiter

1 skive appelsin

Slik gjør du:

1. Ha noen isbiter i en shaker eller i et blandeglass og tilsett gin, vermut og Campari. Rør rundt til utsiden av glasset er avkjølt.

2. Sil negronien over i et rocksglass eller pent drikkeglass, og pynt med en stor isbit og en skive appelsin.

Tips til enkel 3-retters italiensk meny:

Forrett: Enkel bruschetta

Hovedrett: Risotto med kylling

Dessert: Semifreddo med nougat

Utstyret en hobby-bartender trenger

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...