Negroni – slik lager du den rubinrøde cocktailen

Negroni er en over 100 år gammel italiensk cocktail som opplever ny popularitet. Du trenger bare røre sammen 3 ingredienser for å servere den populære fordrinken – eller aperitivo som italienerene sier. Oppskriften får du her!

KLASSISK DRINK: Negroni er en rubinrød sjarmør av en cocktail fra Italia som er blitt veldig populær igjen.

© Getty Images

Så hvem fant opp negroni? Vel, den mest kjente versjonen av historien sier at den rubinrøde aperitivoen ble oppfunnet på Caffe Casoni i Firenze i Italia i 1919. Grev Camillo Negroni skal ha spurt bartenderen om å sprite opp hans favoritt-cocktail, Americano. Vipps så ble sodavannet byttet ut med gin og negroni var et faktum. Det tok ikke lang tid før «alle» bestilte en negroni i baren.

Og drøye 100 år senere har Negroni fått ny vind i seilene. Lekre bilder og videoer og tagger som #negroni #negroniweek og #negronitime florerer på Instagram. Den smakfulle blandingen av tørr gin, rød vermuth og Campari er helt klart en vinner!

Foruten den deilige smaken, er det superenkelt å lage en perfekt negroni. Her skal du bare røre sammen 3 ingredienser! En enklere aperitivo å servere før maten, skal du lete lenger etter!

Negroni – oppskrift

1 drink

2 cl gin

2 cl søt vermut, f.eks. Martini Rosato

2 cl Campari

isbiter

1 skive appelsin

Slik gjør du:

1. Ha noen isbiter i en shaker eller i et blandeglass og tilsett gin, vermut og Campari. Rør rundt til utsiden av glasset er avkjølt.

2. Sil negronien over i et rocksglass eller pent drikkeglass, og pynt med en stor isbit og en skive appelsin.

Tips til enkel 3-retters italiensk meny:

Forrett: Enkel bruschetta

Hovedrett: Risotto med kylling

Dessert:Semifreddo med nougat

Utstyret en hobby-bartender trenger