Så hvem fant opp negroni? Vel, den mest kjente versjonen av historien sier at den rubinrøde aperitivoen ble oppfunnet på Caffe Casoni i Firenze i Italia i 1919. Grev Camillo Negroni skal ha spurt bartenderen om å sprite opp hans favoritt-cocktail, Americano. Vipps så ble sodavannet byttet ut med gin og negroni var et faktum. Det tok ikke lang tid før «alle» bestilte en negroni i baren.
Og drøye 100 år senere har Negroni fått ny vind i seilene. Lekre bilder og videoer og tagger som #negroni #negroniweek og #negronitime florerer på Instagram. Den smakfulle blandingen av tørr gin, rød vermuth og Campari er helt klart en vinner!
Foruten den deilige smaken, er det superenkelt å lage en perfekt negroni. Her skal du bare røre sammen 3 ingredienser! En enklere aperitivo å servere før maten, skal du lete lenger etter!
Negroni – oppskrift
1 drink
2 cl gin
2 cl søt vermut, f.eks. Martini Rosato
2 cl Campari
isbiter
1 skive appelsin
Slik gjør du:
1. Ha noen isbiter i en shaker eller i et blandeglass og tilsett gin, vermut og Campari. Rør rundt til utsiden av glasset er avkjølt.
2. Sil negronien over i et rocksglass eller pent drikkeglass, og pynt med en stor isbit og en skive appelsin.
Tips til enkel 3-retters italiensk meny:
Forrett: Enkel bruschetta
Hovedrett: Risotto med kylling
Dessert: Semifreddo med nougat