Semifreddo med nougat

Semifreddo er en klassisk italiensk isdessert skal lages uten ismaskin. En fantastisk god dessert som garantert vil vekke begeistring hos gjestene!

Dessert, semifreddo med nougat
© Helén Pe/ Allt om Mat, Getty

Tid: 25 min. Antall personer: 4

2 egg

2 ss lyst muskovadosukker eller brunt sukker

2 ½ dl kremfløte

150 g Dubbel Nougat (kan kjøpes på internett)

1 ½ dl kandiserte nøtter eller mandler

semifreddo med nougat
© Helén Pe/ Allt om Mat

Slik gjør du:

1. Del eggene i plommer og hvite. Stivpisk eggehvitene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten.

2. Bland pisket krem forsiktig ned i eggeblandingen, og bland til slutt i pisket eggehvite.

3. Smelt 100 g nougat forsiktig i mikroovnen eller over vannbad. Hakk nøttene og ha i, spar litt av dem til pynt. Drypp nougaten i eggekremen og bland alt forsiktig, nougaten skal være litt ujevnt fordelt.

4. Hell alt i en kakeform på ca. 1 ½ liter. Skjær resten av nougaten i skiver. Strø nougat og nøtter over semifreddoen. Sett i fryseren i ca. 4–6 timer til den er gjennomfrossen.

5. Ta frem desserten ca. 20–30 min. før servering slik at den rekker å tine litt.

Prøv også denne herligheten: Ostekake med bjørnebær