Dessert, semifreddo med nougat
© Helén Pe/ Allt om Mat, Getty

Semifreddo med nougat

Semifreddo er en klassisk italiensk isdessert skal lages uten ismaskin. En fantastisk god dessert som garantert vil vekke begeistring hos gjestene!

1. august 2019 av Petra Pettersson

Tid: 25 min. Antall personer: 4

2 egg

2 ss lyst muskovadosukker eller brunt sukker

2 ½ dl kremfløte

150 g Dubbel Nougat (kan kjøpes på internett)

1 ½ dl kandiserte nøtter eller mandler

semifreddo med nougat


© Helén Pe/ Allt om Mat

Slik gjør du:

1. Del eggene i plommer og hvite. Stivpisk eggehvitene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten.

2. Bland pisket krem forsiktig ned i eggeblandingen, og bland til slutt i pisket eggehvite.

3. Smelt 100 g nougat forsiktig i mikroovnen eller over vannbad. Hakk nøttene og ha i, spar litt av dem til pynt. Drypp nougaten i eggekremen og bland alt forsiktig, nougaten skal være litt ujevnt fordelt.

4. Hell alt i en kakeform på ca. 1 ½ liter. Skjær resten av nougaten i skiver. Strø nougat og nøtter over semifreddoen. Sett i fryseren i ca. 4–6 timer til den er gjennomfrossen.

5. Ta frem desserten ca. 20–30 min. før servering slik at den rekker å tine litt. 

Prøv også denne herligheten: Ostekake med bjørnebær

Kanskje er du også interessert i...