Gin-cocktail, mocktail og slush

TRENDY DRIKK: Deilige rosa cocktailer med og uten alkohol – hvilken blir din favoritt-cocktail?

© Helén Pe/Allt om Mat

Trendy rosa cocktails

Cocktails er trendy som aldri før! Hva med å servere din kjære en lekker rosa cocktail, mocktail eller slush i varmen? Her får du oppskriften på 3 rosa cocktails – med og uten alkohol.

13. mai 2020 av Gunilla von Heland og Cecilia Lundin
Cocktailglass med cocktail med gin friske bringebær mynte
© Helén Pe/Allt om Mat

Cocktail med gin og bringebær

Til denne cocktailen må du presse ca. 25 friske bringebær gjennom en finmasket sil for å 1 ½ cl bringebærpuré.

Til 1 drink: 

4 cl Gordon´s Premium Pink Gin

4 cl Cointreau

2 cl ferskpresset limesaft

1 ½ cl bringebærpuré

frisk mynte

isbiter

Slik gjør du:

1. Mål opp alle ingrediensene i en shaker unntatt mynte. Tilsett rikelig med isbiter. Sett på lokk.

2. Rist godt, sil over i et cocktailglass og pynt med mynte. Server umiddelbart.

De beste oppskriftene på Gin and tonic

Mocktail med roselimonade og rødbetejuice
© Helén Pe/Allt om Mat

Mocktail med rose og rødbete 

Alkoholfri drink med rose, rødbete og ingefær. Pynt gjerne drinken med usprøytede roseblader. Drinken kan også lages med annen type limonade.

Til 2 drinker 

1 dl vann

½ dl sukker

5 cm ingefær, fint skivet

½ dl rødbetejuice

½ dl eplejuice

2 ss ferskpresset sitronsaft

2 ½ dl limonade med rose, f.eks. Fentimans

usprøytede roseblader

isbiter

Slik gjør du:

1. Kok vann, sukker og ingefær sammen til en sukkerlake. La laken avkjøle i ca. 10 min. Sil deretter fra ingefæren.

2. Bland rødbetejuice, eplejuice, ingefærlake og sitronsaft. Fyll to drinkglass med isbiter. Fordel rødbeteblandingen i glassene, topp med limonade og pynt med roseblader.

Slush med rosévin og sitronlimonade og sugerør
© Helén Pe/Allt om Mat

Rosévin-slush

Ettersom rosévinen inneholder alkohol tar den litt lenger tid å fryse enn vann, den trenger ca. 1 døgn i fryseren.

Til 4–6 glass

1 flaske rosévin

1 dl sitronlimonade

Pynt:

Frisk rosmarin

Slik gjør du:

1. Fordel rosévinen i 3 isbitbrett og frys i ca. 1 døgn.

2. Ha isbitene i en stor blender og tilsett limonade. Miks, stopp blenderen og rør om ved behov.

3. Fordel rosévin-slushen i drinkglass og server pyntet med rosmarin og sugerør eller en skje. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...