Hurtiglaget pastarett med mye smak av vermut og dill, en veldig god kombinasjon.
Tid: 15 min.
Porsjoner: 4
Dette trenger du
300 g fettuccine
200 g kaldrøkt laks
1 purre
2 dl crème fraîche
1 dl tørr hvit vermut
2 ss konsentrert kyllingfond
1 bunt dill
2 krm salt
1⁄2 krm kajennepepper
Slik gjør du
- Strimle laksen. Rens og skjær purren i tynne strimler, hakk dillen.
- Kok opp crème fraîche, vermut og fond. Tilsett dill, spar litt til pynt, og bland til en grønn saus. Krydre med salt og pepper.
- Kok pastaen etter instruksjonen på pakken. Bland i purren når det gjenstår 1 min av koke-tiden. La pasta og purre renne av. Bland med sausen.
- Topp pastaen med laks og pynt med dill.
Prøv også:

© Helén Pe/Allt om Mat
Kok pastaen slik!
- Kok alltid med rikelig saltet vann. Til 100 g pasta trenger du 1 liter vann og 1/2 ss salt.
- Rør om flere ganger i kjelen mens pastaen koker, ellers kan den klistre seg sammen.
- Pastaen skaper stivelse, noe som gjør at koke-vannet er supert å bruke i sausen som skal serveres til.
- Ikke skyll pastaen i kaldt vann, da mister den smak.