Dillpasta med røkt laks

Høsten er den perfekte årstiden for lune pastaretter. Prøv denne friske pastaen med røkt laks og dill. Sunn og god - og den passer til hele familien!

Styling: Elisabeth Johansson

© Helén Pe/Allt om Mat

Hurtiglaget pastarett med mye smak av vermut og dill, en veldig god kombinasjon.

Tid: 15 min.

Porsjoner: 4

Dette trenger du

300 g fettuccine

200 g kaldrøkt laks

1 purre

2 dl crème fraîche

1 dl tørr hvit vermut

2 ss konsentrert kyllingfond

1 bunt dill

2 krm salt

1⁄2 krm kajennepepper

Slik gjør du

  1. Strimle laksen. Rens og skjær purren i tynne strimler, hakk dillen.
  2. Kok opp crème fraîche, vermut og fond. Tilsett dill, spar litt til pynt, og bland til en grønn saus. Krydre med salt og pepper.
  3. Kok pastaen etter instruksjonen på pakken. Bland i purren når det gjenstår 1 min av koke-tiden. La pasta og purre renne av. Bland med sausen.
  4. Topp pastaen med laks og pynt med dill.

Prøv også:

© Helén Pe/Allt om Mat