Italiensk, spansk eller norsk spekeskinke?
Italiensk, spansk eller norsk spekeskinke?

Spekeskinke passer bra på koldtbordet til sommerfesten. Server den gjerne med frukt, bær eller på skiver med bruschetta.

© Getty Images

Dette visste du ikke om spekeskinke

Synes du spansk spekeskinke er bedre enn den norske? Da bør du lese dette!

13. juli 2016 av Martine Haug Nysether

Spekeskinke er typisk norsk sommermat med lange tradisjoner. Mange går til innkjøp av Parmaskinke, fra Parma-distriktet nord i Italia, eller spansk spekeskinke når de virkelig skal kose seg.

Er du en av dem som synes spansk eller italiensk spekeskinke smaker bedre enn den norske? I så fall bør du lese videre!

Ifølge forskning.no viser det seg at spansk og italiensk spekeskinke ikke smaker bedre enn den norske. Forskere har nemlig testet norske, spanske og italienske skinker på norske forbrukere.

Smaksmessig viste det seg at norske og italienske skinke scoret like godt (i en blindtest), mens de spanske ble dårligere mottatt. 

Da forbrukerne skulle angi hvor stor sannsynligheten var for at de ville kjøpe skinkepakker på bakgrunn av informasjon om produksjonsland, langringstid og pris, var det de spanske skinke som kom best ut.

– Dette viser at smaken i norsk spekeskinke er på plass, men at det må jobbes med omdømmebygging, sier forsker ved Matforskningsinstituttet Nofima, Margrethe Hersleth, til forskning.no


Her er de andre funnene som ble gjort:

1. Norsk spekeskinke er ikke for salt

2. Ingen forskjell på nyskåret spekeskinke og skåret i pakke

3. Jo mer vi vet om maten, jo bedre smaker den

4. Nordmenn bruker bare 3 ord for å beskrive spekeskinke: Rødfarge, mørhet og salt. Mens spanjolene bruker 12 ord, bruker italienerne hele 16 ord for å beskrive den deilige skinken.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...