norsk gin Nine Sister Oceans Gin Feddie Ocean Distillery

PRISVINNER: «Nine Sister Oceans Gin» mottok gull i knivskarp konkurranse med internasjonale konkurrenter. Ginen, med smak av sitrus, einer og rosepepper, er helt og holdent utviklet og laget av norske kvinner i det nye destilleriet Feddie Ocean Destillery.

© Produsenten

Norsk gin til topps i London

– Det er stor stas å motta gull i ginens hjemland, sier Therese Storebø Østervold. Hun har laget ginen for kvinnebedriften Feddie Ocean Destillery.

16. april 2021 av Gunnhild Bjørnsti

Feddie Ocean Distillery mottok, som den eneste norske produsenten, gullmedalje for sin gin i den internasjonale konkurransen London Spirits Competition.

– Det er virkelig gøy, sier Therese Storebø Østervold som er destillatøren bak den prisvinnende norske ginen «Nine Sisters Ocean Gin».

Therese Storebø Østervold gin bartender Feddie Ocean Destillery Nine Sisters Ocean Gin

FEDJE-FAN: Destillatør ved Feddie Ocean Destillery, Therese Storebø Østervold, har funnet seg godt til rette på blant de rett under 600 innbyggerne i det lille øysamfunnet på vestkysten av Hordaland.

Feddie Ocean Distillery holder til på øya Fedje, i havgapet vest i Hordaland. Destilleriet ble startet av Anne Koppang i 2019 og med seg har hun 121 kvinnelige investorer og blant annet Therese Storebø Østervold som opprinnelig er bartender med internasjonal fartstid og som nå jobber som destillatør ved destilleriet. Det er hun som har laget destilleriets første gin som nå har fått den høythengende gullmedaljen:

– Det er stor stas å motta gull i ginens hjemland! Vi fikk den eneste norske gullmedaljen i konkurransen, Det er også stas med oppmerksomhet internasjonalt at det kun er kvinner som står bak det nye destilleriet, sier Storebø Østervold og fortsetter:

Prøv Thereses Gin and tonic-oppskrift med den prisvinnende ginen!

– Vi feirer og vi deler æren og jubelen med 121 kvinnelige stolte investorer og med hele gjengen på Fedje. For et team. For en anerkjennelse. For en vår! Vi suser videre, avslutter Storebø Østervold.

London Spirits Competition er en internasjonal konkurranse for spritprodusenter hvor juryen består av bartendere, barsjefer og mixologer.

Slik lager du en klassisk Gin and tonic

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...