Rabarbrasuppe oppskrift

Hva smaker vel bedre enn norsk rabarbra på 17. mai?

© Helen Pé

Kortreist lykke: Norsk rabarbra på 17. mai

Ja, vi elsker rabarbra! Og lykken er at den norske rabarbraen høstes i tide til 17. mai-feiringen. Hva med å overraske gjestene med en lun og lettlaget rabarbrapai eller kald rabarbrasuppe med hvit sjokolademousse?

13. mai 2022

Den norske rabarbraen er her! 

– Det er jo som bestilt, for hva er vel bedre enn å servere gjestene en dessert med rabarbra til 17. mai, sier matfaglig rådgiver og kokk Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Vi er helt enige og slår et slag for rabarbra på 17. mai-menyen med to uimotståelige oppskrifter her:

Sommerpai med jordbær og rabarbra

Rabarbrapai oppskrift
© Frukt.no

Jordbær og rabarbra passer rett og slett kjempegodt sammen. Server paien lun med vaniljeis, pisket krem eller vaniljesaus til.

Tid: 20–40 min.

175 g smør

1 dl sukker

3 dl hvetemel

Fyll:

500 g rabarbra, renset og delt

2 dl sukker

0.25 dl vann

300 g jordbær, renset

ev. litt potetmel til jevning

Slik gjør du:

1. Bland smør, sukker og mel til en deig – gjerne i en food prosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig i ca. 30 min.

2. Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200 °C i ca. 15 min. 

3. Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få et tykkere fyll.

4. Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.

Rabarbrasuppe med hvit sjokolade og sitronmousse

rabarbrasuppe oppskrift
© Helen Pé

Moussen trenger et par timer i kjøleskapet før servering, så lag gjerne både suppe og mousse  dagen før.

Antall personer: 4

350 g rabarbra

1 1/2 dl sukker

2 1/2 dl vann

2 ss rosébalsamico

8 jordbær

Mousse:

100 g hvit sjokolade

2 dl kremfløte

2 ts revet sitronskall 

Pynt:

Spiselige blomster, fås bla. hos Meny

Slik gjør du:

1. Skrell rabarbraen dersom du ikke har spede stilker. Skjær den i biter. Ha rabarbra (spar ca. 25 g til pynt), sukker, vann og balsamico i en kjele. Kok i ca. 5 min. til rabarbraen er mør. Passer suppen gjennom en finmasket sil, og la den avkjøle.

2. Mousse: Grovhakk sjokoladen og legg den i en skål. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen. Rør det til en glatt krem. Rør inn sitronskall. La moussen stå kjølig i ca. 2 timer.

3. Pisk moussen med en håndmikser. Skjær rabarbraen du tok vare på og jordbærene i tynne skiver. Server suppen i dype tallerkener. Topp med rabarbra, jordbær og mousse. Pynt med spiselige blomster.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...