Server uimotståelige Banoffee-sjokoladepannekaker til din neste brunch

Disse gode sjokoladepannekakene har sin inspirasjon fra desserten banoffee pie, og serveres med uimotståelig tilbehør.

Banoffee-sjokoladepannekaker
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Oppskrift på banoffee-sjokolade-pannekaker

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • ½ dl H-melk
  • ⅓ ss hvitvinseddik
  • 10 g smør
  • 8⅓ g smør
  • ½ dl hvetemel
  • ½ ss sukker
  • ⅓ ss kakao
  • ½ ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • egg

Karamellsaus

  • 33 g smør
  • ½ dl Lyst muscovadosukker
  • ⅓ dl kremfløte
  • ¼ ts flaksalt

Tilbehør

  • ½ bananer
  • 1 dl kremfløte
  • ⅓ dl pekannøtter
  • 16 g mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. Karamellsaus: Smelt smør og sukker i en kjele på middels varme. Tilsett fløte og salt og la sausen koke i ca. 2 min.
  1. Rør sammen melk og eddik. La stå i ca. 2 min. Smelt 30 g smør.
  1. Bland sammen de tørre ingrediensene. Visp i melkeblandingen, egg og smeltet smør. Stek små pannekaker i 25 g smør i omganger i en middels varm stekepanne.
  1. Skrell og skjær bananene i skiver. Visp fløten til krem. Grovhakk nøttene. Høvle sjokoladen.
  1. Server pannekakene med tilbehøret og varm eller lunken karamellsaus.