Lag disse geniale 'pannekakene' av potetmos-restene dine
De metter også mye mer enn vanlige pannekaker.
Oppskrift på potetpletter med bacon, tyttebær og kålsalat:
Tid: 25 min.
Antall porsjoner: 4
- ¼ porsjon potetmos, kald, se oppskrift
- 1 dl melk
- 2 egg
- 1 dl hvetemel
- ½ ts salt
- 2–3 ss smør
- 2 pakker bacon (à 140 g)
Salat
- 300 g rødkål
- 2 ss presset sitron
- 1 ss sukker
- 2 klyper salt
Tilbehør
- 2 dl tyttebærsyltetøy
Slik gjør du:
- Salat: Finstrimle rødkålen og bland den med sitronsaft, sukker og salt. La den stå mens plettene stekes.
- Bland potetmos og melk. Tilsett egg, mel og salt og visp til en jevn røre. Stek pletter av røren i smør i en stekepanne. Legg dem på en tallerken, en etter en.
- Del baconskivene i to og stek dem sprø i pannen. La renne av på tørkepapir.
- Server potetplettene med bacon, kålsalat og tyttebærsyltetøy.