Lag disse geniale 'pannekakene' av potetmos-restene dine

De metter også mye mer enn vanlige pannekaker.

Redd restene å lag potetpletter
© Styling: Elisabeth Johansson / Foto: Lisa Björne

Oppskrift på potetpletter med bacon, tyttebær og kålsalat:

Tid: 25 min.
Antall porsjoner: 4

  • ¼ porsjon potetmos, kald, se oppskrift
  • 1 dl melk
  • 2 egg
  • 1 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 2–3 ss smør
  • 2 pakker bacon (à 140 g)

Salat

  • 300 g rødkål
  • 2 ss presset sitron
  • 1 ss sukker
  • 2 klyper salt

Tilbehør

  • 2 dl tyttebærsyltetøy

Slik gjør du:

  1. Salat: Finstrimle rødkålen og bland den med sitronsaft, sukker og salt. La den stå mens plettene stekes.
  2. Bland potetmos og melk. Tilsett egg, mel og salt og visp til en jevn røre. Stek pletter av røren i smør i en stekepanne. Legg dem på en tallerken, en etter en.
  3. Del baconskivene i to og stek dem sprø i pannen. La renne av på tørkepapir.
  4. Server potetplettene med bacon, kålsalat og tyttebærsyltetøy.