Tid: 30 min
+ 3 timer i kjøleskapet
Antall porsjoner: til 4
50 g smør
110 g digestivekjeks
Fyll:
5 gelatinplater
1/2 dl vann
400 g Philadelphiaost
3 dl fløte
frøene fra 1 vaniljestang eller
1 ts vaniljeessens
1 dl sukker
2 kurver friske bjørnebær

Slik gjør du:
1. Smelt smøret. Knus kjeksen til smuler i en foodprosessor. Rør smøret sammen med kjekssmulene og press kjeksblandingen ned i bunnen av en springform på ca. 24 cm diameter. Sett i kjøleskapet i 30 min.
2. Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann.
3. Varm opp 1/2 dl vann i en kasserolle. Press vannet ut av gelatinen og smelt det i det varme vannet.
4. Snitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene med baksiden av en kniv.
Visp kremost, vaniljefrø og sukkeret til en slett krem. Tilsett litt og litt av kremfløten og fortsett å vispe til kremen tykner. Visp litt krem sammen med gelatinen og vend den avkjølte, men fortsatt flytende gelatinen godt inn kremen. Hell kremen over kjeksbunnen og sett bjørnebærene tett i tett på toppen. Trykk de litt ned i kremen. Avkjøl i kjøleskapet til kaken har stivnet, ca. 3 timer.