Ostekake med bjørnebær

Deilig og frisk kake med smak av nordisk sommer. Perfekt hvis man ikke har tilgang på en stekeovn.

© Aina C. Hole

Tid: 30 min

  • 3 timer i kjøleskapet

Antall porsjoner: til 4

50 g smør

110 g digestivekjeks

Fyll:

5 gelatinplater

1/2 dl vann

400 g Philadelphiaost

3 dl fløte

frøene fra 1 vaniljestang eller
1 ts vaniljeessens

1 dl sukker

2 kurver friske bjørnebær

Ostekake
© Aina C. Hole

Slik gjør du:

1. Smelt smøret. Knus kjeksen til smuler i en foodprosessor. Rør smøret sammen med kjekssmulene og press kjeksblandingen ned i bunnen av en springform på ca. 24 cm diameter. Sett i kjøleskapet i 30 min.

2. Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann.

3. Varm opp 1/2 dl vann i en kasserolle. Press vannet ut av gelatinen og smelt det i det varme vannet.

4. Snitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene med baksiden av en kniv.

Visp kremost, vaniljefrø og sukkeret til en slett krem. Tilsett litt og litt av kremfløten og fortsett å vispe til kremen tykner. Visp litt krem sammen med gelatinen og vend den avkjølte, men fortsatt flytende gelatinen godt inn kremen. Hell kremen over kjeksbunnen og sett bjørnebærene tett i tett på toppen. Trykk de litt ned i kremen. Avkjøl i kjøleskapet til kaken har stivnet, ca. 3 timer.