© Aina C. Hole

Ostekake med bjørnebær

Deilig og frisk kake med smak av nordisk sommer. Perfekt hvis man ikke har tilgang på en stekeovn.

25. juli 2019 av Marianne Pfeffer Gjengedal

Tid: 30 min 

+ 3 timer i kjøleskapet

Antall porsjoner: til 4

50 g smør

110 g digestivekjeks

Fyll:

5 gelatinplater

1/2 dl vann

400 g Philadelphiaost

3 dl fløte

frøene fra 1 vaniljestang eller
1 ts vaniljeessens

1 dl sukker

2 kurver friske bjørnebær

Ostekake


© Aina C. Hole

Slik gjør du:

1. Smelt smøret. Knus kjeksen til smuler i en foodprosessor. Rør smøret sammen med kjekssmulene og press kjeksblandingen ned i bunnen av en springform på ca. 24 cm diameter. Sett i kjøleskapet i 30 min.

2. Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann.

3. Varm opp 1/2 dl vann i en kasserolle. Press vannet ut av gelatinen og smelt det i det varme vannet.

4. Snitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene med baksiden av en kniv.

Visp kremost, vaniljefrø og sukkeret til en slett krem. Tilsett litt og litt av kremfløten og fortsett å vispe til kremen tykner. Visp litt krem sammen med gelatinen og vend den avkjølte, men fortsatt flytende gelatinen godt inn kremen. Hell kremen over kjeksbunnen og sett bjørnebærene tett i tett på toppen. Trykk de litt ned i kremen. Avkjøl i kjøleskapet til kaken har stivnet, ca. 3 timer.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...