© Foto: Stefan Wettainen / Styling: Elisabeth Johansson

Muggostmousse med varme bjørnebær

Dette er desserten for alle osteelskere

13. juni 2023 av Cecilia Lundin / Vintips: Gunilla Hultgren Karel

Tid: 15 min. + 2 timer i kjøleskap
Antall personer: 4

Dette trenger du

  • 2 gelatinplater
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 100 g blåmuggost
  • 1 ts presset sitronsaft
  • 1 krm salt
Bjørnebær:
  • 200 g bjørnebær
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss presset sitronsaft
Slik gjør du:
  1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 min. Kok opp fløte og melk. Ta kjelen av varmen og tilsett ost. Rør til den har smeltet. Kryst vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i osteblandingen. Smak til med sitronsaft og salt.
  2. Fordel moussen i porsjonsskåler eller fine glass. La den stivne i kjøleskap i ca. 2 timer.
  3. Bjørnebær: Varm opp bjørnebær i honning og sitronsaft.
  4. Fordel bjørnebær på moussen og server.


Vintips!

Accordini Recioto Della Valpolicella 2019, Italia
(4206702), 299,90 KR (50 CL)
Søt rødvin med smak av mørke bær, krydder og sjokolade.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...