Muggostmousse med varme bjørnebær

Dette er desserten for alle osteelskere

© Foto: Stefan Wettainen / Styling: Elisabeth Johansson

Tid: 15 min. + 2 timer i kjøleskap
Antall personer: 4

Dette trenger du

  • 2 gelatinplater
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 100 g blåmuggost
  • 1 ts presset sitronsaft
  • 1 krm salt

Bjørnebær:

  • 200 g bjørnebær
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss presset sitronsaft

Slik gjør du:

  1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 min. Kok opp fløte og melk. Ta kjelen av varmen og tilsett ost. Rør til den har smeltet. Kryst vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i osteblandingen. Smak til med sitronsaft og salt.
  2. Fordel moussen i porsjonsskåler eller fine glass. La den stivne i kjøleskap i ca. 2 timer.
  3. Bjørnebær: Varm opp bjørnebær i honning og sitronsaft.
  4. Fordel bjørnebær på moussen og server.

Vintips!

Accordini Recioto Della Valpolicella 2019, Italia
(4206702), 299,90 KR (50 CL)
Søt rødvin med smak av mørke bær, krydder og sjokolade.