Prøv å lag denne indiske desserten helt selv!

Da jeg serverte denne til Ruth (93) fra Odda, mente hun den smakte som norsk krydderkake. Der var hun inne på noe vesentlig, og igjen ser vi hvordan maten binder oss sammen på kryss og tvers av kloden, fremhever Sarita.

Hjemmelaget vivikam-kake

Hjemmelaget vivikam-kake

© J.M. Stenersens forlag/Agnete Brun

Sarita Sehjpal deler sine beste oppskrifter i boken «Saritas indiske kjøkken». Og her deler hun en av de med oss.

Vivikam-kake

– I byen Pondicherry var man de første til å bruke krydder i kakene sine, og her får dere min vri på en av deres krydrede, søte klassikere: Vivikam-kake. Melet har jeg byttet ut med semulegryn, og ghee har tatt plassen til smør. I den autentiske Vivikam-kaken brukes rosiner marinert i rom og kandisert frukt og nøtter.

Oppskrift på Vivikam-kake:

Ingredienser / 4 pers.

Tid: ca. 1 time

  • 1 kopp semulegryn
  • ½ kopp yoghurt
  • ¼ kopp sukker
  • ¼ kopp honning
  • ¼ kopp ghee (alternativt usaltet smør)
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss bakepulver
  • ½ ss natron

Fremgangsmåte

1. Bland alle ingrediensene i en bolle, unntatt bakepulver og natron. La røren hvile i 10 minutter før du har i bakepulver og natron.

2. Ha røren i en liten bakeform. Stekes i ovnen på 180 grader i 25–30 minutter.

3. Jeg liker å dynke min Vivikam-kake med enten sukkerlake eller mangojuice.

Vivikam-kake

Hjemmelaget vivikam-kake

© J.M. Stenersens forlag/Agnete Brun