Slik lager du dessert pizza med frukt og bær
Hvorfor ikke prøve pizza på en ny måte? Til dessert, med jordbær og bjørnebær? Vi garanterer at du kommer til å elske disse.
Bjørnebær- og plommepizza med lønnesirup
Frukt og herlig fyll med mandelmasse. Ringle over litt lønnesirup og server med vaniljekesam eller vaniljeis. Det blir garantert en suksess.
Tid: 30 min + 12 timer heving av deigen + tid i ovnen
Antall: 4 pizzaer
12 g gjær
2 ½ dl vann
½ dl olivenolje
1 ss sukker
2 ts kardemommekjerner, malte
6 ½ dl hvetemel (390 g)
Topping:
8 plommer
200 g bjørnebær
2 ss lønnesirup
mynte
Tilbehør:
kesam med vaniljesmak
Mandelfyll:
200 g mandelmasse
¾ dl sukker
1 ts vaniljesukker
50 g smør, romtemperert
1 egg
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin. Kna deigen i 7–8 min. Ha den i en plastboks med lokk eller i en plastpose. Knyt posen, men la det være litt luft slik at deigen får heve. Sett deigen i kjøleskapet i ca. 12 timer.
2. Mandelfyll: Finriv mandelmassen og bland alle ingrediensene til fyllet.
3. Sett ovnen på 250 °C. Del deigen i fire. Form bitene runde, ca. 5 mm tykke. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Fordel mandelblandingen over. La kantene være fri.
4. Kjern ut og del plommene i båter. Legg dem på pizzaene i et sirkelformet mønster. Strø over bjørnebærene.
5. Stek pizzaene midt i ovnen til de får fin farge (6–7 min.). Ringle over lønnesirup, og pynt med mynte. Server med vaniljekesam.

Jordbærostekake-pizza med mørdeig
En herlig sommerdrøm! Server gjerne med vaniljeis eller lettvispet kremfløte.
Tid: 30 min + 12 timer for heving av deigen + tid i ovnen
Antall: 2 pizzaer
12 g gjær
2 ½ dl vann
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
1 dl durumhvete
5 dl hvetemel (300 g)
Mørdeig:
75 g smør
½ dl sukker
1 ½ dl hvetemel
Topping:
1 liter jordbær
1 sitron
2 ss flytende honning
Ostekakefyll:
300 g naturell kremost
4 ss melis
1 ½ ts vaniljesukker
2 eggeplommer
Tilbehør:
vaniljeis eller lettpisket krem
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin. Kna deigen i 7-8 min. Ha den i en plastboks med lokk eller i en plastpose. Knyt sammen posen, men la det være litt luft slik at deigen får heve. Sett deigen i kjøleskapet i ca. 12 timer.
2. Ostekakefyll: Pisk sammen alle ingrediensene.
3. Mørdeig: Bland sammen alle ingrediensene til en smuldrete deig.
4. Sett ovnen på 250 °C. Del deigen i to. Form bitene runde, ca. 5 mm tykke. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Fordel fyllet jevnt utover.
5. Rens jordbærene og skjær dem i skiver, og fordel dem på pizzaene. Dryss over mørdeigen. Stek pizzaene midt i ovnen til de får fin farge (6–7 min.).
6. Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv skallet. Ringle honning på pizzaene og dryss over sitronskall. Server med vaniljeis eller lettpisket krem.

Pizza med bringebær, nutella, sjokolade, dulce de leche og flaksalt
En pizza som har alt: søtt, salt og sjokolade! Serveres med vaniljeis.
Tid: 30 min + 12 timer for heving av deigen + tid i ovnen
Antall: 2 pizzaer
12 g gjær
2 ½ dl vann
½ dl olivenolje
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
6 ½ dl hvetemel (390 g)
Topping:
100 g sjokolade
250 g Nutella
250 g bringebær
60 g karamellisert melk (dulce de leche)
½ ts flaksalt
Tillbehør:vaniljeis
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin. Kna deigen i 7–8 min. Ha den i en plastboks med lokk eller i en plastpose. Knyt sammen posen, men la det være litt luft slik at deigen får plass til å heve. Sett deigen i kjøleskapet i ca. 12 timer.
2. Sett ovnen på 250 °C. Hakk sjokoladen.
3. Del deigen i to. Kjevle eller trykk ut deigbitene til to runde leiver, ca. 5 mm tykke. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Fordel Nutella på pizzaene. Legg på bringebær og sjokolade.
4. Stek pizzaene midt i ovnen til de har fått fin farge (6–7 min.). Ringle over dulce de leche og strø over flaksalt. Server sammen med vaniljeis.
Les også: 3 oppskrifter på gourmet-pizza som er super enkel å lage
