3 oppskrifter på gourmet-pizza som er super enkel å lage
Hvorfor ikke gjøre det enkelt? Lag spennende pizzaer basert på ferdige pizzabunner, som for eksempel laget av surdeig. Her er tre oppskrifter på lekre pizzaer som smaker godt og er raske å lage.
Skalldyrpizza med safran og fennikel
Safran, hvitløk og dill passer perfekt til skalldyr. Blåskjellene og rekene skal ikke være på når pizzaen stekes i ovnen, da blir de harde.
Tid: 20 min + 8min i ovn
Porsjoner: 4
- 2 pakker med steinovnsbakte ferdige pizzabunner (à 360 g)
- 500 g reker med skall
- 400 g frosne blåskjell med skall, kokte
- 1 fennikel (200 g)
- 1 rødløk
- 2 dl crème fraîche
- 1 fedd hvitløk
- ¼ g safran
- ½ ts salt
- 1 krm kvernet svart pepper
- 150 g revet västerbottenost (eller jarlsberg)
Garnering:dill
Slik gjør du
- Sett ovnen på 250 °C. Skrell rekene og ha dem i kjøleskapet så lenge. Tin blåskjellene i henhold til instruksjonene på pakken.
- Rens og finhakk fennikelen. Skrell og skjær løken i tynne strimler.
- Bland crème fraîche med presset hvitløk og safran. Krydre med salt og pepper.
- Legg pizzabunnene på 2 stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîche utover pizzaene, deretter fennikel og løk. Dryss over med ost. Stek pizzaene midt i ovnen i ca. 8 min.
- Ta ut pizzaene. Topp dem med reker, blåskjell og dill. Server umiddelbart.
Grønn pizza med fetaost
Squash, sjampinjonger og grillet paprika sammen med fetaost gjør pizzaen til en ekte vegansk favoritt.
Tid: 20 min + 15 min i ovn
Porsjoner: 4
- 1 ferdig pizzabunn (600 g)
- 350 gram ferdig tomatsaus
- 1 squash
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 250 g sjampinjonger
- 1 boks grillet paprika (200 g)
- 150 g fetaost
- 1 potte oregano
- 150 g revet ost
Slik gjør du
- Sett ovnen på 250 °C. Skjær squashen i skiver. Bland skivene med olje og salt. Grill dem i en grillpanne eller stek i en stekepanne slik at de får fin farge.
- Rens og skjær soppen i skiver. La paprikaen renne av. Bryt fetaosten i mindre biter. Finhakk halvparten av oreganoen.
- Rull ut pizzabunnen på en plate med bakepapir. Smør utover tomatsausen Fordel squash, sopp, paprika og fetaost på pizzaen. Dryss over hakket oregano og revet ost.
- Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 15 min. Ta så pizzaen ut og skjær den i biter. Topp med resten av oreganoen før du serverer.
Pizza med salsiccia og fritert salvie
Salvien friteres mens pizzaen er i ovnen. Den gir både god smak og blir en herlig sprø topping.
Tid: 15 min + 10 min i ovn
Porsjoner: 4
- 4 ferdige pizzadeiger (à 350 g)
- 350 g ferdig tomatsaus
- 400 g salsicciafarse (farse fra italiensk pølse)
- 250 g cherrytomater, gjerne i ulike farger
- 2 pakker med minimozzarella (à 150 g)
- 1 dl svarte oliven med steiner
- 2 krm kvernet svart pepper
- 1 potte salvie
- 3 dl rapsolje
- ½ ts flaksalt
Slik gjør du
- Sett ovnen på 250 °C. Ta pizzadeigene ut av pakkene og form dem til runde pizzaer. Legg bunnene på 2 stekebrett med bakepapir. Smør på tomatsaus.
- Smuldre pølsefarsen. Del tomatene i to. La minimozzarellakulene (fersk ost i lake) renne av.
- Fordel farse, tomater, ost og oliven på pizzaene. Krydre med pepper. Stekes midt i ovnen i 10–12 min.
- Plukk salviebladene fra stenglene. Varm oljen til 170 °C i en kjele. Friter salviebladene i ca. 1 min til de har fin farge og er sprø. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Dryss over flaksalt.
- Topp pizzaene med de friterte salviebladene og server.
TIPS
Blir det pizza til overs, går det fint å fryse den. Da kan du ha den med i matpakken til lunsj når det måtte passe.
Se også: 12 fristende salater