
© Stefan Wettainen / Allt om Mat
Skalldyrpizza med safran og fennikel
Safran, hvitløk og dill passer perfekt til skalldyr. Blåskjellene og rekene skal ikke være på når pizzaen stekes i ovnen, da blir de harde.
Tid: 20 min + 8min i ovn
Porsjoner: 4
- 2 pakker med steinovnsbakte ferdige pizzabunner (à 360 g)
- 500 g reker med skall
- 400 g frosne blåskjell med skall, kokte
- 1 fennikel (200 g)
- 1 rødløk
- 2 dl crème fraîche
- 1 fedd hvitløk
- ¼ g safran
- ½ ts salt
- 1 krm kvernet svart pepper
- 150 g revet västerbottenost (eller jarlsberg)
Garnering: dill
Slik gjør du
- Sett ovnen på 250 °C. Skrell rekene og ha dem i kjøleskapet så lenge. Tin blåskjellene i henhold til instruksjonene på pakken.
- Rens og finhakk fennikelen. Skrell og skjær løken i tynne strimler.
- Bland crème fraîche med presset hvitløk og safran. Krydre med salt og pepper.
- Legg pizzabunnene på 2 stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîche utover pizzaene, deretter fennikel og løk. Dryss over med ost. Stek pizzaene midt i ovnen i ca. 8 min.
- Ta ut pizzaene. Topp dem med reker, blåskjell og dill. Server umiddelbart.

© Stefan Wettainen / Allt om Mat
Grønn pizza med fetaost
Squash, sjampinjonger og grillet paprika sammen med fetaost gjør pizzaen til en ekte vegansk favoritt.
Tid: 20 min + 15 min i ovn
Porsjoner: 4
- 1 ferdig pizzabunn (600 g)
- 350 gram ferdig tomatsaus
- 1 squash
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 250 g sjampinjonger
- 1 boks grillet paprika (200 g)
- 150 g fetaost
- 1 potte oregano
- 150 g revet ost
Slik gjør du
- Sett ovnen på 250 °C. Skjær squashen i skiver. Bland skivene med olje og salt. Grill dem i en grillpanne eller stek i en stekepanne slik at de får fin farge.
- Rens og skjær soppen i skiver. La paprikaen renne av. Bryt fetaosten i mindre biter. Finhakk halvparten av oreganoen.
- Rull ut pizzabunnen på en plate med bakepapir. Smør utover tomatsausen Fordel squash, sopp, paprika og fetaost på pizzaen. Dryss over hakket oregano og revet ost.
- Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 15 min. Ta så pizzaen ut og skjær den i biter. Topp med resten av oreganoen før du serverer.

© Stefan Wettainen / Allt om Mat
Pizza med salsiccia og fritert salvie
Salvien friteres mens pizzaen er i ovnen. Den gir både god smak og blir en herlig sprø topping.
Tid: 15 min + 10 min i ovn
Porsjoner: 4
- 4 ferdige pizzadeiger (à 350 g)
- 350 g ferdig tomatsaus
- 400 g salsicciafarse (farse fra italiensk pølse)
- 250 g cherrytomater, gjerne i ulike farger
- 2 pakker med minimozzarella (à 150 g)
- 1 dl svarte oliven med steiner
- 2 krm kvernet svart pepper
- 1 potte salvie
- 3 dl rapsolje
- ½ ts flaksalt
Slik gjør du
- Sett ovnen på 250 °C. Ta pizzadeigene ut av pakkene og form dem til runde pizzaer. Legg bunnene på 2 stekebrett med bakepapir. Smør på tomatsaus.
- Smuldre pølsefarsen. Del tomatene i to. La minimozzarellakulene (fersk ost i lake) renne av.
- Fordel farse, tomater, ost og oliven på pizzaene. Krydre med pepper. Stekes midt i ovnen i 10–12 min.
- Plukk salviebladene fra stenglene. Varm oljen til 170 °C i en kjele. Friter salviebladene i ca. 1 min til de har fin farge og er sprø. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Dryss over flaksalt.
- Topp pizzaene med de friterte salviebladene og server.
TIPS
Blir det pizza til overs, går det fint å fryse den. Da kan du ha den med i matpakken til lunsj når det måtte passe.
Se også: 12 fristende salater