© Juliana Wicklund

Lavkarbo-kake med ostekrem

Dette er en herlig kake som inneholder lite karbohydrater. Den er dessuten både glutenfri og bakt uten vanlig sukker.

24. februar 2019 av Ulrika Davidsson

Oppskrift for 5 personer

Ingredienser lavkarbo kake med ostekrem

Bunn

50 g smør

1 egg

1 dl sukrin

1/2 dl kremfløte

3/4 dl lettmelk 1,2% fett

100 g mandelmel

1 1/2 ts. bakepulver


Til kremen

1 ts. vaniljepulver

1/2 dl sukrin

1/2 creme fraiche

200 g Philadelphia ost


Topping

1 dl mandelfalk, ristede

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 175 ˚C. Smelt smøret, og avkjøl det. Pisk sammen egget og sukrinen. Bland deretter inn alle de øvrige kakeingrediensene.

2. Visp alt til en røre, og hell den i en bakepapirkledd form med avtagbar kant. Stek kaken i den forvarmede stekeovnen i ca. 30 minutter. La kaken bli kald.

3. Bland kremen ved å vispe sammen alle ingredienser i en bolle. Smør kremen på kaken, og legg mandelflakene jevnt utover. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...