Oppskrift for 5 personer
Ingredienser lavkarbo kake med ostekrem
Bunn
50 g smør
1 egg
1 dl sukrin
1/2 dl kremfløte
3/4 dl lettmelk 1,2% fett
100 g mandelmel
1 1/2 ts. bakepulver
Til kremen
1 ts. vaniljepulver
1/2 dl sukrin
1/2 creme fraiche
200 g Philadelphia ost
Topping
1 dl mandelfalk, ristede
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovnen til 175 ˚C. Smelt smøret, og avkjøl det. Pisk sammen egget og sukrinen. Bland deretter inn alle de øvrige kakeingrediensene.
2. Visp alt til en røre, og hell den i en bakepapirkledd form med avtagbar kant. Stek kaken i den forvarmede stekeovnen i ca. 30 minutter. La kaken bli kald.
3. Bland kremen ved å vispe sammen alle ingredienser i en bolle. Smør kremen på kaken, og legg mandelflakene jevnt utover. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.