En elegant dessert som står ferdig når gjestene ankommer. Bare pynt med sjokolade rett før servering.
Tid: 30 min. + 4 timer i kjøleskap
Antall: Til 8 personer
4 epler
2 ss smør
4 ss sukker
3 ss calvados
KANELMOUSSE:
3 blad gelatin
2 dl melk
½ dl sukker
2 eggeplommer
½ ts malt kanel
2 dl kremfløte
EPLEGELÉ:
2 blad gelatin
2 dl god eplejuice
2 ts presset sitronsaft
TIL PYNT:
revet mørk sjokolade
Slik gjør du:
1. Skrell og fjern kjernehusene på eplene, og skjær dem deretter i små terninger. Smelt smøret i en kasserolle, ha i epleterninger, sukker og calvados. La alt koke i 3-5 min. til eplene er blitt myke. Fordel på 8 glass eller dessertskåler og la det kjølne.
2. Kanelmousse: Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 min. Kok opp melken. Visp sukker og eggeplommer luftig i en bolle og hell deretter nedi den varme melken mens du visper godt. Hell alt over i kasserollen igjen og varm opp under omrøring til det er blitt 85°. Ta kasserollen vekk fra varmen.
3. Ta opp gelatinbladene og la dem smelte i den varme melkeblandingen. Tilsett kanel og visp til det er blitt kaldt.
4. Visp kremfløten, men ikke altfor stiv. Bland den forsiktig ned i kanelmelken. Hell kanelmoussen over eplene i glassene/skålene. Sett dem i kjøleskapet og la dem stivne i ca. 3 timer.
5. Eplegele: Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 min. Smelt dem i litt av eplejuicen på svak varme. Bland i resten av juicen og tilsett sitronsaften. Fordel geleen over moussen og la stivne i ca. 1 time i kjøleskapet.
6. Pynt med revet mørk sjokolade rett før servering.