© Ulrika Pousette og Per Ranung/ Allt om Mat

Calvados-epler med kanelmousse

Elegant og enkel dessert som imponerer gjestene.

13. november 2015 av Malin Ottosson, Eta Kroon og Urban Standar

En elegant dessert som står ferdig når gjestene ankommer. Bare pynt med sjokolade rett før servering.

 

 

Tid: 30 min. + 4 timer i kjøleskap

Antall: Til 8 personer

 

 

4 epler

2 ss smør

4 ss sukker

3 ss calvados

 

KANELMOUSSE:

3 blad gelatin

2 dl melk

½ dl sukker

2 eggeplommer

½ ts malt kanel

2 dl kremfløte

 

EPLEGELÉ:

2 blad gelatin

2 dl god eplejuice

2 ts presset sitronsaft

TIL PYNT:

revet mørk sjokolade

Slik gjør du:

1. Skrell og fjern kjernehusene på eplene, og skjær dem deretter i små terninger. Smelt smøret i en kasserolle, ha i epleterninger, sukker og calvados. La alt koke i 3-5 min. til eplene er blitt myke. Fordel på 8 glass eller dessertskåler og la det kjølne.

2. Kanelmousse: Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 min. Kok opp melken. Visp sukker og eggeplommer luftig i en bolle og hell deretter nedi den varme melken mens du visper godt. Hell alt over i kasserollen igjen og varm opp under omrøring til det er blitt 85°. Ta kasserollen vekk fra varmen.

3. Ta opp gelatinbladene og la dem smelte i den varme melkeblandingen. Tilsett kanel og visp til det er blitt kaldt.

4. Visp kremfløten, men ikke altfor stiv. Bland den forsiktig ned i kanelmelken. Hell kanelmoussen over eplene i glassene/skålene. Sett dem i kjøleskapet og la dem stivne i ca. 3 timer.

5. Eplegele: Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 min. Smelt dem i litt av eplejuicen på svak varme. Bland i resten av juicen og tilsett sitronsaften. Fordel geleen over moussen og la stivne i ca. 1 time i kjøleskapet.

6. Pynt med revet mørk sjokolade rett før servering.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...