Calvados-epler med kanelmousse

Elegant og enkel dessert som imponerer gjestene.

© Ulrika Pousette og Per Ranung/ Allt om Mat

En elegant dessert som står ferdig når gjestene ankommer. Bare pynt med sjokolade rett før servering.

Tid: 30 min. + 4 timer i kjøleskap

Antall: Til 8 personer

4 epler

2 ss smør

4 ss sukker

3 ss calvados

KANELMOUSSE:

3 blad gelatin

2 dl melk

½ dl sukker

2 eggeplommer

½ ts malt kanel

2 dl kremfløte

EPLEGELÉ:

2 blad gelatin

2 dl god eplejuice

2 ts presset sitronsaft

TIL PYNT:

revet mørk sjokolade

Slik gjør du:

1. Skrell og fjern kjernehusene på eplene, og skjær dem deretter i små terninger. Smelt smøret i en kasserolle, ha i epleterninger, sukker og calvados. La alt koke i 3-5 min. til eplene er blitt myke. Fordel på 8 glass eller dessertskåler og la det kjølne.

2. Kanelmousse: Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 min. Kok opp melken. Visp sukker og eggeplommer luftig i en bolle og hell deretter nedi den varme melken mens du visper godt. Hell alt over i kasserollen igjen og varm opp under omrøring til det er blitt 85°. Ta kasserollen vekk fra varmen.

3. Ta opp gelatinbladene og la dem smelte i den varme melkeblandingen. Tilsett kanel og visp til det er blitt kaldt.

4. Visp kremfløten, men ikke altfor stiv. Bland den forsiktig ned i kanelmelken. Hell kanelmoussen over eplene i glassene/skålene. Sett dem i kjøleskapet og la dem stivne i ca. 3 timer.

5. Eplegele: Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 min. Smelt dem i litt av eplejuicen på svak varme. Bland i resten av juicen og tilsett sitronsaften. Fordel geleen over moussen og la stivne i ca. 1 time i kjøleskapet.

6. Pynt med revet mørk sjokolade rett før servering.