© Jenny Grimsgård/Allt om mat

Aprikoser med sprø, kandiserte mandler

Kombinasjonen av sprø, søte mandler à la tosca og sursøte aprikoser er magisk.

2. mai 2012 av Charlotte Jenkinson og Anna Gidgård

Deilig sammen med lett­pisket krem. 1 ss amaretto mandellikør i kremen gir en enda mer markant mandelsmak.

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Tid: 20 min.
Antall porsjoner: 6

½ dl flytende Fjordland (smør og rapsolje)
½ dl sukker
1 pose mandelflak (50 g)
1 boks hermetiske aprikoser (420 g)

Tilbehør:
2 dl kremfløte

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Bland smør og sukker i en kasserolle. Varm opp og la det småkoke i 2 min. Ha i mandelflakene og rør godt rundt. Ta kasserollen vekk fra varmen.
2. La aprikosene renne godt av og legg dem opp i en ildfast form eller 6 porsjonsformer. Fordel mandlene over. Stek midt i ovnen til de karamelliserte mandlene har fått farge, det tar 5-7 min. Server sammen med lettpisket krem, gjerne smaksatt med amarettolikør.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...