Chilli pølser med stekte padrones
© Stefan Wettainen / Allt om Mat

Chilli pølser med stekte padrones

Milde, smakfulle og helstekte grønne chilier som også passer godt til en grillet biff eller kylling.

14. september 2023 av Elisabeth Johansson / Choice Agentur

Oppskrift på chilli pølser med stekte padrones:

Tid: 40 min.
Antal: 10 stk.

Chilli pølser:

  • 300 g kjøttdeig av storfe
  • 300 g kjøttdeig av svin
  • 75 g bacon
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 dl kaldt vann
  • 2 ts paprikapulver
  • 1–2 ts chiliflakes
  • 1½tssalt
  • 1 ss røkt chilipuré, hjemmelaget eller
  • chipotlepuré fra Santa Maria
  • ca. 1 ½ m svinetarmer

Padrones:
  • 1 liter grønne padrones chilifrukter
  • 2–3 ss maisolje
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts salt
Slik gjør du:
  1. Finhakk eller mal baconet i en kjøttkvern. Skrell og finhakk hvitløken. Bland alle ingrediensene.
  2. Skyll tarmene godt i kaldt vann. Knyt en knute i begynnelsen og fyll dem med pølsedeigen via en pølsetut eller for hånd. Pass på at de ikke blir fylt altfor tett. Snurr sammen med jevne mellomrom til ønsket størrelse på pølsene.
  3. La pølsene småkoke i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. La dem renne godt av.
  4. Padrones: Stek chiliene i olje i en stekepanne i ca. 3 minutter. Skrell og finhakk hvitløken. Strø den over chilien og stek i ytterligere 3 minutter. Krydre med salt.
  5. Stek pølsene gyllenbrune rett før servering. Server dem med nystekte padrones.
Chillipølse med stekte padroner


© Stefan Wettainen / Allt om Mat

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...