havregrøt med mango
© Jenny Grimsgård/Allt om Mat

Oppskrift på bokhvetegrøt med frukt og bær

Kokos, mango og bringebær gir en god søtsmak til denne mineralrike bokhvetegrøten. Du kan også bruke frisk mango eller friske bringebær i stedet for frosne.

14. april 2023 av Tove Nilsson
havregrøt oppskrift
© Jenny Grimsgård/Allt om Mat

Tid: 20 min.
Antall: 4 porsjoner 

2 dl knust bokhvete
6 dl vann
4 dl melk + 6 dl til servering
½ dl revet kokos
½ pakke frossen, tint mango (à 225 g)
½ pakke frosne, tinte bringebær (à 225 g) salt 

Slik gjør du: 

1. Kok opp bokhvete og vann i en kasserolle. Sil av vannet. Skyll bokhveten raskt i kaldt vann. 

2. Kok opp bokhveten med melken. La det småkoke under omrøring i 7–8 min. Ha i ¾ ts salt. 

3. Stek kokosen gyllenbrun i en tørr stekepanne i 1–2 min. 

4. Topp grøten med mango, bringebær og kokos. Server med melk.

Les også: Slik drikker du deg friskere med juice

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...