Oppskrift på bokhvetegrøt med frukt og bær
Kokos, mango og bringebær gir en god søtsmak til denne mineralrike bokhvetegrøten. Du kan også bruke frisk mango eller friske bringebær i stedet for frosne.
Tid: 20 min.
Antall: 4 porsjoner
2 dl knust bokhvete
6 dl vann
4 dl melk + 6 dl til servering
½ dl revet kokos
½ pakke frossen, tint mango (à 225 g)
½ pakke frosne, tinte bringebær (à 225 g) salt
Slik gjør du:
1. Kok opp bokhvete og vann i en kasserolle. Sil av vannet. Skyll bokhveten raskt i kaldt vann.
2. Kok opp bokhveten med melken. La det småkoke under omrøring i 7–8 min. Ha i ¾ ts salt.
3. Stek kokosen gyllenbrun i en tørr stekepanne i 1–2 min.
4. Topp grøten med mango, bringebær og kokos. Server med melk.
Les også: Slik drikker du deg friskere med juice