Oppskrift på bokhvetegrøt med frukt og bær

Kokos, mango og bringebær gir en god søtsmak til denne mineralrike bokhvetegrøten. Du kan også bruke frisk mango eller friske bringebær i stedet for frosne.

havregrøt med mango
© Jenny Grimsgård/Allt om Mat
havregrøt oppskrift
© Jenny Grimsgård/Allt om Mat

Tid: 20 min.
Antall: 4 porsjoner

2 dl knust bokhvete
6 dl vann
4 dl melk + 6 dl til servering
½ dl revet kokos
½ pakke frossen, tint mango (à 225 g)
½ pakke frosne, tinte bringebær (à 225 g) salt

Slik gjør du:

1. Kok opp bokhvete og vann i en kasserolle. Sil av vannet. Skyll bokhveten raskt i kaldt vann.

2. Kok opp bokhveten med melken. La det småkoke under omrøring i 7–8 min. Ha i ¾ ts salt.

3. Stek kokosen gyllenbrun i en tørr stekepanne i 1–2 min.

4. Topp grøten med mango, bringebær og kokos. Server med melk.

Les også: Slik drikker du deg friskere med juice