Arme riddere med sesamfrø, blåbærsyltetøy, granateple, frø og lønnesirrup

Så godt! Server til brunsj, lunsj eller som dessert. Bruk gjerne brød som er et par dager gammelt – gi det gjerne ekstra smak med litt pannekakerøre. Passer også til servering med vaniljeis og jordbær eller syltetøy.

© Getty Images / Stefan Wettainen

Tid: 15 min. + 10 min. svelling

Porsjoner: 4

  • 1 egg
  • 3 dl melk
  • 1 ½ dl hvetemel
  • 8 skiver brød, surdeigsbrød, brioche eller formloff
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 ss smør

Tilbehør:

  • 1 dl blåbærsyltetøy
  • ½ granateple
  • 2 dl blandede bær, f.eks. bringebær og blåbær
  • 2 dl pisket krem eller vaniljekesam
  • 4 ss lønnesirup

Slik gjør du:

  • Pisk eggene sammen med halvparten av melken. Pisk inn melet og tilsett resten av melken. La røren stå å svelle i ca. 10 min.
  • Dypp brødskivene, en om gangen, i pannekakerøren og vend den ene siden i sesamfrøene. Stek dem gyllenbrune i smør på begge sider, begynn med sesamfrøsiden.
  • Server med blåbærsyltetøy, granateplefrø, bær, lettpisket krem eller vaniljekesam og lønnesirup.

Les også: 8 sunne smoothie-oppskrifter

© Stefan Wettainen