Spiselige julebord
© Lisa Björner/Allt om Mat

Spiselige julegaver: Salte karamellnøtter med sting

De deiligste julegavene lager du selvsagt på kjøkkenet. Godteri, nøtter og syltetøy som er enkelt å lage – og deilig å få.

22. november 2019 av Anna Wendt

SALTE KARAMELLNØTTER MED STING

Kanelen gir julefølelse, men du kan også variere smaken med spisskum eller karri.

Tid: 30 min. 

Mengde: ca. 5 dl

5 dl blandede nøtter,
f.eks. pekannøtter, valnøtter, mandler, pistasjnøtter
1⁄2 dl sukker
1 ts malt kanel
1 krm chiliflak
2 ts smør
2 ss sesamfrø

1⁄2 ts salt
ev. litt flaksalt

Slik gjør du:

1. Rist nøttene i en stekepanne på middels varme til de er gylne. Legg dem over på et fat.

2. Ha sukker, kanel og chiliflak i stekepannen og smelt det til sukkeret er lysebrunt. Rør så lite som mulig for å unngå harde klumper.

3. Tilsett smøret og rør til det har smeltet. Rør inn nøtter, sesamfrø og salt. Krydre eventuelt med flaksalt. Fordel nøttene utover et stekebrett dekket med bakepapir og la dem avkjøles før du har dem over på et glass med lokk. 

Les også: Slik lager du vakker julekrans

Søt og salt snacks. En julegave som kan spises.

Søt og salt snacks - en favoritt!

© Lisa Björner/Allt om Mat

Seneste

Kanskje er du også interessert i...