Reisetips Kroatia: Alt du trenger å vite for en aktiv ferie i Kroatia
Opplev Kroatia på en ny måte:

- med yoga, vandring og sykling

© Gunnhild Bjørnsti

Reisetips: Derfor er Kroatia perfekt for en aktiv ferie!

Prøv en ferie som kombinerer aktivitet med naturopplevelser og sosialt samvær. Kroatia er perfekt for både yoga, vandring og sykling!

12. august 2017 av Gunnhild Bjørnsti

Kroatia er et vakkert land. Spesielt kystlinjen sør for Split, med strender, store furutrær og hyggelige byer, er et godt utgangspunkt for en aktivitetsferie. Fra Split kan man enkelt følge med på dagsutflukter eller ukesturer fra en av båtene som ligger ved havnen.

Split
Historisk perle:

Split er en vakker by, med fine butikker, gamleby, åpne plasser og et palass å besøke.

© Gunnhild Bjørnsti

Kaptein Miro på båten Sconcico møter en gruppe norske kvinner som skal nyte aktivitetsferie om bord og på land. Tolv damer på yogacruise med soling, bading, øyhopping, sykling og gåturer i den flotte naturen blir garantert vellykket.

Aktivitetsferie i Kroatia
Damer på tur:

Når båten legger til kai, er damene klare for både vandring, sykling og yoga i vakker natur. Reiseguiden viser vei.

© Gunnhild Bjørnsti

Det lille skipet er bygget i tre, med terrasser og soltak. Sconcico er 21 meter lang og har plass til ca. 20 gjester. Båten er over 100 år gammel og ble opprinnelig bygget for å frakte utstyr til kystens fyrlykter, men nå er det glade damer fra Norge som er den dyrebare lasten. Stemningen om bord blir raskt positiv og dagene fylles med en passe dose trening, soling og bading.

Yogacruise i Kroatia
Yogacruise med mer:

Trebåten Sconico fungerer både som hotell, fremkomstmiddel og restaurant på turen.

© Gunnhild Bjørnsti

Yoga for avkobling

Linn Murphy har arrangert treningsreiser til både Fuerteventura og Kroatia tidligere. Hun ser hvordan deltagerne får anledning til å slappe av fra hverdagen på slike turer.

Når man slutter å spørre om hvilket klokkeslett ting skal skje, åpner det seg nye mulighet for å bare være i øyeblikket og oppleve med hele seg, forklarer Linn.

Hun jobber bevisst med å aktivere menne­sker. Til daglig er hun helse- og treningscoach ved Sense Trening & Helse på Kongsberg, samt systemkoordinator ved Helse og omsorg i Kongsberg Kommune.

– Jeg brenner for sunn livsstil og stortrives med å formidle helseglede gjennom trening, opplæring og gjerne foredrag, påpeker Linn.

Spesielt yoga ser Linn på som en positiv treningsform.

– Yoga gir indre ro, avkobling og glede. I tillegg bidrar yoga til balanse mellom kropp og sinn og evne til å stå med rakere rygg i hverdagsutfordringene. Treningen gir en mer fleksibel, sterk kropp. Samt bevissthet på ulike ting i kroppen som man trenger å gi oppmerksomhet til, forteller hun.

3 yogaøvelser som gir sterkere rygg!

Yoga i Kroatia
Trening under åpen himmel:

Yoga-instruktør Linn Murphy reiser med små grupper, det betyr personlig treningsoppfølging.

© Gunnhild Bjørnsti

Underveis på båtcruiset gjør gruppen yoga på båten, i en vakker havn eller på en flott strand. Naturen danner en beroligende bakgrunn for treningen.

– For meg er ikke yoga bare øvelser på en matte, men en mulighet for å lade opp i hverdagen, fremhever hun.

Noen av damene har gjort yoga før, andre ikke. Ingen i gruppen var heltent på yoga før turen med Linn, men alle er åpne for å lære.

– Det er viktig å vite at yoga ikke er noen religion, og du trenger ikke å være flink til noe. Det handler mer om å tro på seg selv, sier Linn.

3 yogaøvelser som gir bedre fordøyelse!

Yoga på stranden
Yoga på stranden:

Morgenyoga på stranden gir en god start på dagen.

© Gunnhild Bjørnsti

Frodige turer

Det å bli kjent med den lokale naturen og kulturen til fots liker alle. Hver dag byr på nye steder i et grønt og frodig middelhavsklima. Å gå langs kysten gir en flott opplevelse, og man nyter gjerne en kaffepause underveis på en kafé. Gåturer langs lavendelenger og vinmarker på øyene er en opplevelse i seg selv.

– Hvar er kjent som den mest glamorøse øya, her har vi hatt turisme i årevis, forteller Julio, den lokale guiden.

Kyststripen sør for byen Split kalles Kroatias riviera og består av sjarmerende landsbyer som ligger som perler på en snor. Her finnes hyggelige spisesteder langs stranden og ikke minst koselige gangveier langs kysten hvor store furutrær kaster etterlengtet skygge.

Fra byen Makaska kan man gå 12 km til neste by, Brela. Det vil mange av damene den dagen det ankres opp, de er sporty og legger ut på tur mens noen leier sykler. Det er strender langs hele ruten, med hyggelige badeplasser, kafeer og barer med musikk og folkeliv.

Sykkeltur i Kroatia
Frodige opplevelser:

Naturen og det deilige middelhavsklimaet gjør godt for kropp og sjel.

© Gunnhild Bjørnsti

Opplevelser for alle

På turen langs havet følger Linn og guiden opp med gode råd og lokalkunnskap. Aktiviteter i friluft, enten det er yoga, gåturer eller sykling, er både hyggelig, sosialt og sunt. Latteren sitter løst, humøret er på topp. Damer liker å være på tur sammen. Med sol, varme og vakre omgivelser går dagene som en røyk. De leser bøker på dekk, unner seg et glass vin, soler seg og nyter livet! Noen reiser med venninner, andre alene. Felles er at alle ønsker opplevelser med natur, kultur og aktivitet i nye omgivelser. 

Les også: Derfor bør du sykle mer i hverdagen!

Havnen Split Kroatia
Vakkert land

Kroatia har noe for alle, enten du foretrekker shopping, gåturer eller treningsøkter.

© Gunnhild Bjørnsti

Kroatia

Beliggenhet: Kroatia grenser mot Adriaterhavet i sørvest, Slovenia i nordvest, Ungarn i nord samt Serbia, Bosnia-Hercegovina og Montenegro i øst.

Innbyggere: 4,5 millioner

Språk: Kroatisk

Hovedstad: Zagreb

President: Kolinda Grabar-Kitarović

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Kroatisk kuna (HRK)

Nasjonaldag: 25. juni (uavhengig fra Jugoslavia 25. juni 1991)

Religion: Romersk-katolsk

Turen ble organisert av Jomfrureiser. Sconcico er driftet av rederiet Katarina-Line.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...