Ting å gjøre i Nice Frankrine
© Getty Images

Reisetips: Dette må du oppleve i Nice

Etter et langt korona-år trenger vi å drømme oss litt vekk igjen. Og nå er ikke drømmen like fjern lenger – og Nice er full av alt det vi har savnet.

21. mars 2023 av Gunnhild Bjørnsti og Ellinor Engelstad

I havet alle anbefalingene om feriedestinasjoner kan det være vanskelig å forsikre seg om at man har valgt riktig. Er maten god der, hva kan jeg oppleve - og hvilke hoteller er de beste? Frykt ikke, vi har laget en detaljert reiseguide som gir deg oversikt over det beste Nice har å by på - gjør deg klar for drømmeferien.

Eva Baque (48)

Tittel: Eiendomsmegler hos Riviera Keys og selvstendig næringsdrivende med firmaet Assi-Azur 

Bosted: Nice (i bydelen Gairaut) 

Sivilstatus: Gift 

Barn: Paul 12 år og Nina 15 år

Nice Frankrike reisetips

Hvorfor bor du i Nice? 

– Første gang jeg kom til Nice var i 1989, som 18 åring. Det var min første opplevelse ute i den store verden, borte fra hjembyen Sandefjord. Jeg studerte fransk på universitetet i Nice, fikk venner fra andre land, men det ble en utfordring å finne franske venner. Franskmennene virket tilbakeholdne mot oss som ikke behersket språket perfekt. Etter 4 måneder dro jeg tilbake til Sandefjord, men etter noen dager forsto jeg at det var en stor tabbe. Livet i Sandefjord ble aldri det samme. Etter noen års reising rundt om i verden som ansatt på cruiseskip, bestemte jeg meg for å studere i Monaco og flytte tilbake til Nice. Så møtte jeg drømmemannen og har blitt her. Stortrives! 

Nice...

  • ... har fantastisk klima, med rundt 300 soldager i året.
  • ... er hovedstaden i regionen Alpes-Maritimes.
  • ... har Frankrikes nest mest trafikkerte flyplass og effektiv ny trikkelinje (nr. 2) direkte fra flyplassen og inn til sentrum og videre til havnen på under 30 minutter.
  • ... har en gjennomsnittstempetarur på 16 grader, med temperatur variende mellom 5 og 28 grader i løpet av året.
  • ... er den femte største byen i Frankrike etter befolkning.

«Mange har et forhold til Nice, alle kan finne sine favorittsteder»

Hva kan man gjøre i Nice?

– Man kan begynne dagen med en joggetur langs promenaden, deretter en svømmetur i Middelhavet. Så en rask dusj og ut for å ta en velfortjent croissant og espresso, kanskje en nypresset appelsinjuice på Blomstertorget. Handle litt frukt, grønnsaker, urter og blomster. Råvarene er av usedvanlig høy kvalitet, og stort sett har franskmenn blitt veldig hyggelige. Kanskje fordi jeg behersker fransk perfekt (ha-ha)?

Er det dyrt i Nice?

– Som en storby i Frankrike vil nok Nice kunne oppleves som dyrt, men det er for eksempel billigere enn Paris. Når det er sagt, er det fullt mulig å gjøre ferien i Nice billig - det kommer naturligvis an på hva man velger å bruke penger på mens man er på ferie i Nice. 

Når er det best å reise til Nice? 

– Med 300 soldager i året er Nice en behagelig by å besøke året rundt. Men dersom du ønsker en behagelig temperarur med lite nedbør bør du vurdere å legge ferien til Nice mellom juni-oktober.

Nice Frankrike

JA, TAKK: Plass på første rad til Middelhavet. Ja takk!

© Nice Tourism

Hva vil overraske oss med Nice? 

– På en og samme dag kan man rekke å stå på ski i de sørlige alper og ta en dukkert i Middelhavet. En av mine kunder hadde klart å legge inn ski, golf og seiling med en avsluttende dukkert i løpet av en dag, da snakker vi kontraster! 

Hvilken del av byen er din favoritt? 

– Jeg har så mange og alle har sin sjarm. Alt til sin tid, men hvis jeg må trekke frem et nabolag, blir det nok havnen, Le Port, hvor det alltid er mye liv og svært trendy, med vintagebutikker, kafeer og konseptbutikker. Kan minne om Grünerløkka. 

Hva vil ta oss med storm? 

– Det å sitte på en takterrasse og nyte en aperitiff med venner. Eller bare se solnedgangen fra en strandrestaurant. Kvelden begynner kl. 18–19 med «l'apéro», og denne tiden er helt magisk hvis man er på det rette stedet med god stemning. 

Nice Frankrike reisetips

FOR ALLE: På Ruhl Plage er det basseng til barna. Og drinker til de voksne. 

© Nice Tourism

Dette må du få med deg i Nice

Chagall-museet i Cimiez, som ligger i gangavstand fra sentrum. Det er et fransk nasjonalmuseum dedikert til maleren Marc Chagalls arbeider, hovedsakelig hans verker inspirert av religion. Her er det også en flott hage med servering, perfekt for en pause eller enkel lunsj utendørs. Cimiez er et flott nabolag med palasser, parker og fin utsikt, så det er hyggelig å spasere rundt i. Sett av tid til det. 

Det praktfulle Matisse-museet ligger også i Cimiez. Det er viet til den franske maleren Henri Matisse og huser en av verdens største samlinger av hans verker. Malerens kunstneriske utvikling spores gjennom bildene. Les mer her.

Musée Masséna ligger like ved stranden og gågatene, og forteller historien om Nice og riveraen. Et flott museum som er virkelig verdt et besøk. Lett å kombinere med soling og bading, og kanskje en utendørs lunsj. Les mer her

Nice Frankrike ferie reisetips

SLENTRENDE: Nice er en slentreby, og La Coulée Verte-parken er et opplagt sted å ta en hvil på en benk.

© Nice Tourism

Place Masséna og Coulée Verte-parken: Ta en kort spasertur fra promenaden og opp til historiske Place Masséna, hvor dere kan beundre synet av de sju statuene som representerer hver verdensdel. Her står også en statue av Apollon som kikker utover plassen. Place Masséna ble oppkalt etter André Masséna, og designet av Joseph Vernier i 1843–44. Plassen er hovedtorget i Nice, og stedet for konserter, sommerfestivaler og parade på nasjonaldagen 14. juli. Parken like ved har flotte fontener, og her er det hyggelig å unne seg en is og få litt frisk bris fra fontenene man faktisk også kan bade i. 

Det vakre blomstermarkedet (Marchée aux Fleurs) i gamlebyen er et «must». De har så masse fargerike blomster, det å gå rundt og nyte synet av den bugnende prakten er en opplevelse. Her er det også boder med frukt, grønnsaker og fisk. Torget har mange gode restauranter, men også noen turistfeller. Gå til mitt favorittsted Safari. 

reisetips Nice Frankrike

FARGEFRYD: Blomstermarkedet taler til alle sanser.

© Getty Images

Nice har egne vingårder i høydene over byen, området og appellasjonen heter Bellet. Man kan besøke Chateau de Bellet (vinene finnes i Norge), delta på smaking og omvisning. Det samme gjelder for Château Crémat, som virkelig har storslagen utsikt. Det var på dette slottet at Mademoiselle Chanel oppdaget logoen med de to C-ene, og hun fikk lov av eieren Iréne Bretz til å bruke den samme logoen til sitt eget hus. At Chanel – og logoen – skulle bli så berømt, kunne ingen forestille seg den gangen. Les mer her og her.

Nice Frankrike ting å gjøre

STORSLÅTT VINSLOTT: Det fine lyserøde vinslottet Chateau de Bellet, lokker med vinsmaking.

© Nice Tourism

Her spiser du godt i Nice

Cafe Paulette er en urban kafé i en av mine favorittgater i Nice, rue Bonaparte. Her bodde Napoleon i sin tid. Bonaparte-gaten er full av liv med restauranter, barer, klesbutikker, slaktere og bakere. Hos Café Paulette liker jeg deilige småretter som tapas med smakfulle økologiske grønnsaker, økologiske juicer og naturvin. Menyen varierer etter sesong og rettene er laget av lokale matvarer, alltid velsmakende. 

Safari er en institusjon på det vakre blomstermarkedet i gamlebyen, og et av de mest populære spisestedene. Safari byr på spesialiteter fra Nice samt tradisjonell fransk og italiensk mat. Jeg liker husets Spaghetti alle vongole, farcis niçois (tomater/paprika/løk fylt med deilig kjøttfarse) og grillet paprika som serveres i olivenolje og hvitløk. De serverer også kjempegod pizza. Les mer her

Les også: Reisetips: 13 grunner til å dra til Barcelona

Nice Frankrike reisetips

OH LÀ LÀ: Franskmenn har sansen for å gjøre grønnsakene fristende.

© Nice Tourism

Man må jo unne seg en lunsj i solen på stranden. Her er utvalget stort og prisene varierer. Min favoritt er Les Galets, hvor vi har hatt mange deilige lange lunsjer under parasollene. Prisene her er litt lavere enn hos naboen Ruhl Plage som har basseng for barna, det er også et hyggelig sted for et måltid ved Middelhavet. Hos Les Galet liker jeg deres italienske mat, som nydelige pastaretter og pizza, enorme desserter med panna cotta og tiramisù. De har store porsjoner, så hvis man ikke er så sulten kan det være lurt å dele. Les mer her og her.

Café de Turin er Nices eldste restaurant, over 100 år gammel. Her er østers og sjømat spesialitetene, av topp kvalitet, servert i en brasserie-atmosfære. Restauranten ligger på et av de vakreste torgene i byen, Place Garibaldi, som er i hjertet av havnedistriktet. Det er verdt å se seg rundt der samtidig. Les mer her.  

Restaurant Chez Acchiardo er den nest eldste restauranten i Nice. Den ligger inne i et smug i gamlebyen (rue Droite 38), og drives av en herlig, lokal familie. Den er stengt i helgene, men åpen til både lunsj og middag på hverdager, og de serverer herlig erkefransk mat. Som grillet paprika i olivenolje, oksegryte (daube), kalvesnitsel og pommes frites. Best å bestille bord, for det er ofte kø allerede når det åpner. Les mer her

Ting å gjøre i Nice Frankrike
© Nice Tourism

Hoteller i Nice

I enden av strandpromenaden, på motsatt side av flyplassen, ligger det eksklusive hotellet La Perouse. Her har du en fantastisk solnedgang, hotellet har en flott uteplass med privat basseng og utsikt over Middelhavet og promenaden. Les mer her

Nice Frankrike hotell

STILFULLT: Hotel la Pérouse oser av fransk sjarm og varme. 

© Nice Tourism

Hotel le Deck like ved gågatene er et nytt, passe stort hotell med fine rom, bar, terrasse og veldig god frokost. Innredningen går i blåtoner, som en inspirasjon fra Middelhavet. Les mer her

Nice Frankrike reisetips

MIDDELHAVSBLÅTT: Hotel le Deck ligger supersentralt og er innredet i alle nyanser av middelhavsblått.

© Nice Tourism

Spendid Hotel & Spa i Boulevard Victor Hugo er et stort hotell like ved den nye trikkelinjen fra flyplassen, plassert rett i sentrum og ved de populære shoppingområdene. Flotte rom, spaanlegg, utendørsbasseng, solstoler, jacuzzi og bar på takterrassen – alt du trenger på dametur. Les mer her

Nice Frankrike hoteller

PÅ HØYDEN: Splendid Hotel og Spa har selvfølgelig det meste innenfor det våte element.

© Nice Tourism

Her shopper du i Nice

I havneområdet er det mye bra shopping å utforske. 

L’Adresse i rue Bonaparte 37 har alltid mye fint. Smykker, skjerf og deilige skjorter og kjoler til overkommelige priser og størrelser over 38. Les mer her

Palace i rue Martin Seytour 6 har godt utvalg av ryggsekker, solbriller og t-skjorter, både herre- og dameklær – i tillegg til å være en fin gavebutikk. Les mer her

Nice Frankrike reisetips

L'adresse i rue Bonaparte 37. 

© Nice Tourism

Un temps d’avril har alltid mye fint av klær og tilbehør, og betjeningen er flinke til å sette sammen et komplett antrekk med sko, smykker og veske. Overkommelige priser og nesten alle størrelser. Forretningen ligger i et hyggelig område, Wilson, nær hovedgaten og parken La Coulée Verte. Les mer her.  

Bazar Bio er drevet av noen venner av meg. De har både en nettbutikk med enorm suksess og egen butikk og showroom i Nice. Her finner du de beste økologiske hudpleieproduktene som er å oppdrive, med merker som Kure Bazaar, Tata Harper og Ren. Les mer her.  

Handlegatene Alphonse Karr og Rue de Paradis har eksklusive butikker som alltid byr på siste skrik innen mote samt klassiske klær. Her finner man de franske merkene som Sandro, Maje, Sessun, Chanel og Louis Vuitton. Det er alltid gøy å se disse forretningene, enten det bare er for vindusshopping eller for å titte innom for noe spesielt.

Nice Frankrike ferietips

COCO: Nice er nærmest Chanels hjemmebane. Det var her Coco Chanel skapte sin kjente logo.

© Nice Tourism

Her går du på byen i Nice

Hotel Monsignynice i Avenue Malaussena 17 ligger i nabolaget Liberation, som er kjent for sitt fantastiske frukt- og grønnsaksmarked, og som også har fått sin egen mathall i en gammel togstasjon med en kul takterrassebar med 360° utsikt over Nice. Hit kommer man enkelt med trikken opp forbi Jean Medecin-gaten, et par stopp etter jernbanestasjonen. I hotellbaren her serveres deilige tapasretter og gode viner på glass. Gjerne et duggfriskt glass rosé for å starte en hyggelig kveld. 

The Moon Bar i Avenue Félix Faure 12 har alltid god stemning, med utsikt over parken Coulée Verte og gamlebyen med det opplyste slottet bak. Ofte god DJ eller livemusikk. Mange starter kvelden der etter jobb. Moon Bar er et after-work-sted i Nice, hvor man møter lokale folk. Les mer her

Nice Frankrike utesteder
© Nice Tourism

Farago on the Roof i AC Hotel by Mariott i Promenade des Anglais 59, er et fantastisk sted for å nyte solnedgangen, ofte med DJ. God stemning rundt baren og bassenget, og det serveres deilig fingermat og cocktails. Les mer her

Hvis dere liker å danse salsa, eller vil prøve, kan jeg anbefale La Havane, som alltid har bra stemning og gode cocktails og tapas. Her treffer man danseglade i alle aldre. Les mer her

Live musikk finnes dere i gamlebyen på Shapko bar, her er stemningen høy. Ofte jazz og internasjonale gjester. Les mer her

Nice Frankrike strender

BLÅTT I BLÅTT: Ingen tvil om at denne utsikten føles godt for både kropp og sjel.

© Nice Tourism

Her tar du en timeout i Nice

Timeout er jo i grunnen deilig på stranden ... Bare å slappe av, sole seg og bade, nyte hele opplevelsen av Middelhavet og det herlige klimaet. 

Jeg liker parken oppe på høyden ved gamlebyen, den heter Parc de la Colline du Château. Her kan man spille petanque eller ta en siesta under et tre. Det er også en liten snackbar der man kan kjøpe seg en is eller noe å drikke. Man kan gå opp trappene eller ta en heis, det står skilt til denne nede i rue des Ponchettes. 

Yoga gir meg mye, og hver tirsdag morgen samt lørdag morgen er det drop-in yoga med en islandsk dame på denne høyden. Det gir en herlig start på dagen og utsikten er upåklagelig. Man betaler €10 for ca. 1 time, og det foregår på engelsk. 

Les også: Spa i Norge og i hele Norden: Her er våre 10 favoritter!

nice frankrike turistattraksjoner

NYT: Med denne utsikten fra yogamatten kan det være nødvendig med pusteøvelser.

© Nice Tourism

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...