Bahia de la Concha med den grønnkledd øyen, Isla de Santa Clara i midten

© Spanias turistkontor

3 byer du bør besøke i Spania

Er det kunst og kultur du er ute etter på din neste tur til Spania? Vi deler de aller beste tipsene med deg!

19. august 2016 av Kommersiell redaksjon

Kunst og kultur vil alltid stå i høysete i Spania. Det er vanskelig å velge mellom alle de fantastiske byene Spania har å tilby, men i guiden under har vi plukket ut våre favoritter.

Mat er en annen ting det er verdt å bruke litt tid på hvis turen går til den iberiske halvøya.

Planlegg reisen i høst, og la deg inspirere av det beste Spania har å by på.


San Sebastián – byen for livsnytere

Denne vakre byen ligger unikt plassert i Biscayabukten. Den nydelige bystranden er en av byens mange trekkplastre.

San Sebastián er også berømt for sine mange utsøkte restauranter og Pintxo-barer. Gourmetfaktoren er med andre ord skyhøy. San Sebastián ble valgt til European Capital of Culture 2016, noe som har bidratt til utallige kulturopplevelser.

San Sebastián er vakker by. Den ligger midt mellom to, lange, skjellformede badestrender. Bukten på vestsiden heter Bahia de la Concha, og midt i denne ligger en vakker, grønnkledd øy, Isla de Santa Clara.

I dag er San Sebastián en attraktiv feriedestinasjon. Dette mye på grunn av den ferske statusen som gourmethovedstad. Det sies at ingen annen by har så mange Michelin-stjerner per innbygger som San Sebastián. Byen har med årene blitt en populær badeby.

Etter den første verdenskrigen ble San Sebastián tilfluktssted for en rekke internasjonale nobiliteter, blant annet den russiske Tsar-familien. Vakre, lyse bygninger ble moderne, og arkitekturstilen, Belle Epoque, kjenner vi igjen fra Nice og Cannes.

VAKKER BY:
VAKKER BY:

Ta for all del turen til Picasso museet i Malagá

© Spanias turistkontor

Málaga – kunstbyen med sjel og mye sol

Málaga er Picassos fødeby, og er et must for alle kunstinteresserte med museene Picasso, Thyssen og det nyåpnede Centre Pompidou i spissen.

Det er mye å gjøre i Málaga, men en ting som alle bør få med seg er en guidet sykkeltur med tapas-pauser. Málaga Bike Tours tilbyr ekskursjoner hvor du kan lære mer om byens kultur og historie, og på hvert stopp spise tapas og drikke lokal vin. 

Ønsker du et avslappende dampbad mellom kunstopplevelser og solslikking, kan du gjøre som de gamle romerne å nyte ett av de arabiske badene, også kalt Hammam. Disse badene skal gjøre underverker for huden, og har terapeutiske egenskaper.

Byen er solslikkernes paradis, beliggende ved Middelhavet, og velsignet med vakre strender. Ikke rart at Málaga omtales som 'Paradisbyen'.

KUNSTBY:
KUNSTBY:

Malagá byr på flotte museum – og er et must for alle kunstinteresserte.

© Spanias Turistkontor

Valencia – en by med store kontraster

Valencia er en vakker og gammel by som ligger ved middelhavskysten. Valencia er den tredje største byen i Spania, og har et stort utvalg av attraksjoner. 

Valencia har et typisk middelhavsklima med milde vintre og svært varme somre. Byen kan gjerne besøkes året rundt da temperaturen sjeldent går under 15 grader. 

Valencia kan skryte av nydelige bystrender og deilig, turkist vann. Byen fremstår som et herlig sammensurium av fortidens spor, og med futuristiske bygninger. 

Valencia er kanskje noe av det mest interessante innen moderne arkitektur. Er det ett sted du skal spise Paella så er det i Valencia, dette er nemlig opphavet til den populære retten.

NYT DEILIG MAT:
NYT DEILIG MAT:

Valencia er fødebyen til Paellaen – og kan nytes med en nydelig havutsikt!

© Spanias turistkontor

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...