Reisetips Malaga
© Getty Images

Reisetips: Dette bør du se og gjøre i Málaga

Málaga er Spanias hemmelige og undervurderte perle der du kan spasere fra sted til sted. Med direktfly fra Norge er byens fantastiske strender, livlige tapasbarer og restauranter, historiske bygninger og koselige gamleby ikke langt unna.

3. april 2023 av Gunnhild Bjørnsti

I havet av alle anbefalingene om feriedestinasjoner kan det være vanskelig å forsikre seg om at man har valgt riktig. Er maten god der, hva kan jeg oppleve - og hvilke hoteller er de beste?

Frykt ikke, vi har laget en detaljert reiseguide som gir deg oversikt over det beste Malága har å by på - gjør deg klar for drømmeferien!

Reise til Malaga

PANORAMA: Flotte Málaga med det gule rådhuset med parkene i forgrunnen.

© Getty Images

Hva er Málaga kjent for? 

– En storby med småbysjarm! Med sine ca. 500 000 innbyggere er denne byen vennligheten selv, og turister blir ønsket velkommen og tatt godt vare på. Tapasretter med fisk er kanskje litt uvant for oss nordmenn, men spanjolene spiser utrolig mye fisk, og langt mer enn vi nordmenn. På strandrestaurantene, såkalte chirinquitos, grilles det fisk i alle fasonger, alt fra hele sjøabbor til små sardiner som smaker helt fortreffelig. 

Hva bør man gjøre i Málaga?

– Málaga har noe for alle! Det er en vakker by med mye historie, god mat, pulserende uteliv, bra shoppingmuligheter og ikke minst en helt fantastisk bystrand. Det er korte avstander, så det er enkelt å gå til fots overalt. Byen deles inn i havneområdet, med den livlige havnepromenaden Muelle med sin lange rekke av kafeer, restauranter og barer med havutsikt. Bystranden, La Malagueta, finner du på den andre siden av havnen, like øst for sentrum. Fra havnen er det kort avstand til den historiske delen av Málaga, hvor det også yrer av liv, med en mengde flotte barer og tapasrestauranter. Det hele omkranses av forskjellige nabolag av ulik karakter. 

Málaga er en av de eldste byene i verden, og historien går helt tilbake til det 8. århundret. Det er mye kunst overalt og herskapelige bygninger.

Når bør man reise til Málaga?

Som de fleste kystbyer i Spania holder temperaturen seg godt over 15 grader de fleste månedene i året. Ønsker du færre folk og litt kjøligere klima kan du med fordel besøke Málaga fra november til april, mens feriemånedene mai til oktober utpeker seg som høysesong i Málaga. 

Caminito Del Ray Malaga

CAMINITO DEL REY: Gå en tur på en av Sør-Spanias mest fisk og sjømat utendørs på strandrestaurantene. spektakulære turistattraksjoner.

© Getty Images

Dette bør du gjøre i Málaga

Bilmuseet Museo Automovilístico de Málaga er helt fantastisk uansett om du er bilinteressert eller ei. Det er et kombinert bil- og motemuseum som åpnet i 2010 i en tidligere tobakksfabrikk, og ligger kun 20 minutters gange fra jernbanestasjonen. Man kan se biler som både kongelige, popog filmstjerner har eid. Som Beatles' Bentley og bilen som var med i Titanic filmen med Leonardo di Caprio og Kate Winslet. Gå en tur opp til festningen Castillo de Gibralfaro som ligger på en høyde rett ved byens sentrum. Selve borgen har ligget der siden 900-tallet og forsvart Málaga gjennom utallige slag opp gjennom historien. Stien er brostensbelagt, cirka 1 kilometer lang, og slynger seg opp fjellsiden med mange fine stopp underveis for å nyte utsikten. Du finner gangstien fra den mauriske festningen Alcazaba, som ligger ved ruinene av det romerske amfiteateret. Du kan også komme inn på stien via parkanlegget ved det vakre gule rådhuset i Málaga og Plaza del General Torrijos. 

NB! Husk å ta med vannflaske hvis du tar turen opp i sommervarmen. 

Katedral Malaga kultur

KATEDRALEN: Nuestra Señora Saption de la Encarnación kalles «la Manquita» (den enarmede) på folkemunne.

© Getty Images

Mathallen Mercado Atarazanas har 265 salgsboder fordelt på 5800 kvadratmeter, og er delt opp i 3 seksjoner: frukt og grønnsaker, fisk og skalldyr, ost og kjøtt. De lokale og restaurantene handler sine varer her. Her har de herlige oster og vakuumpakket skinke du kan ta med hjem. Her kan du også få kjøpt ferdig mat som paella og grillede sardiner. Sitt gjerne ned på en av tapasbarene for et enkelt måltid.

Picasso-museet (Museo Picasso Málaga), som ligger like bak katedralen, er verdt å se. Gå også innom den flotte romersk-katolske katedralen med det offisielle navnet Nuestra Señora de la Encarnación, kalles «la Manquita» (den enarmede) på folkemunne, fordi kirken har kun ett tårn. Antigua Casa de Guardia er byens eldste sherry- og vinbar fra 1840, og ligger rett i nærheten av mathallen.

Havneområdet er Málagas «Aker Brygge», med både shopping og restauranter. Her finnes alle typer kafeer, barer og restauranter, med en herlig utsikt til havnen. Hard Rock Café er populær.

Prøv en guidet tur med segway, en ny måte å oppdage byen på. Vi var en gruppe på åtte personer som aldri hadde forsøkt segway før, og vi fikk en liten treningsrunde før vi la ut på selve sightseeingen. Det var skikkelig gøy. Victoria bryggeri i Málaga er åpent for besøkende året rundt. Omvisningen skjer på engelsk (eller spansk), koster 7 euro, tar en time og avsluttes med smaksprøver. Påmelding finner du her. Her finner du også adresse, kart og besøkstider.

museer malaga

KUNSTBESØK: Pablo Picasso ble født 25. oktober 1881 i Málaga, (død 1973) er kjent som grunnleggeren av kubismen. Besøk Museo Picasso Málaga og bli inspirert.

© Getty Images

Her spiser du bra i Málaga

– Min favoritt er El Meson de Cervantes, som serverer fantastiske tapasretter. Dette er et sted jeg anbefaler alle, og får bare gode tilbakemeldinger. Ligger i Calle Álamos 11, rett rundt hjørnet for gamlebyen i nærheten av Plaza de la Merced. Jeg anbefaler å bestille forskjellige typer tapas, med en god Ribera del Duero-vin til. 

Tips: Unn dere en tapas-rundtur med vin-, olivenolje-, ost- og skinkesmaking, med guide. Bestill via Getyourguide.com. 

La Farola de Orellana er et spisested som svært få turister kjenner til i gamlebyen, C. Moreno Monroy, 5. Typisk spansk med få stoler ved disken, men fantastiske retter som gjerne inntas stående enten inne eller ute på gaten. Prøv gjerne stekte auberginer og dagens spesialiteter. Det blir en unik matopplevelse. Kom tidlig for å få plass! 

AC Hotel Málaga Palacio har restaurant i toppetasjen, med fantastisk utsikt. De serverer lekre retter etter sesongens råvarer, skapt av den kjente kokken Joaquín Muñoz, som kombinerer internasjonalt kjøkken med gastronomiske tradisjoner fra Málaga.

Vil du ha fler reisetips? Dette bør du se og gjøre i Barcelona

Restauranter tips Malaga

UTSIKT: Nyt et måltid med utsikt over Middelhavet, Malaga ligger vakkert til ved havet.

© Getty Images

El Pimpi i Calle Granada er en dyp, mørk og sjarmerende bar med høy kjendisfaktor.

Den er innredet med keramikk-fliser, historiske tyrefekterplakater, vintønner og bilder av kjendisgjester, som en av byens største sønner, Antonio Banderas. 

Forøvrig finnes populære, små serveringssteder innover langs smugene fra katedralen mot Picasso-muséet og i smågatene til høyre fra Marqués de Larios. 

Restaurant Kaleja fra 2019 har nylig fått en Michelin-stjerne. Restauranten ligger sentralt i Málaga på Calle Marquesa de Moya nr. 9, og tilbyr sine gjester en Gran Menú Memoria med fire aperitiffer, ni småretter og tre søtsaker til 110 euro. En litt mindre meny tilbys til 90 euro. Drikkevarer er ikke inkludert. 

For gastro-interesserte har Málagaprovinsen ni restauranter med minst én stjerne. Restaurantene heter Bardal, Skina, Nintai, José Carlos García, Sollo, El Lago, Messina og sist ut Kaleja. 

Malaga strender

GRILLET FISK: Det smaker praktfullt med nystekt fisk og sjømat utendørs på strandrestaurantene.

Her bor du bra i Málaga

AC Hotel Malaga Palacio ligger sentralt rett ved gamlebyen og havnen. Basseng på toppen, med bar og restaurant, og med fantastisk utsikt over byen. 

Molina Lario har også supersentral beliggenhet rett ved siden av AC Málaga Palacio. Ta en svømmetur på toppen av hotellet og nyt god middelhavsmat i restauranten Matiz. 

hoteller reisetips malaga

GRAN HOTEL MIRAMAR: Unn deg et nydelig rom på dette klassiske, elegante 5-stjerners hotellet.

Gran Hotel Miramar er et nydelig hotell med klassisk eleganse og moderne luksus. 5-stjerners hotell rett ved stranden og kort spasertur til sentrum. supert for en romantisk helg eller jentetur.

Room Mate Valeria er et boutiquehotell i det trendy Soho-distriktet, et up and coming-område som byr på mye gatekunst.

Iloft Malaga har vi ofte benyttet for leie av leiligheter, meget gode priser og langt under hotellpriser. De har flotte leiligheter flere steder i Málaga og de ansatte er veldig serviceinnstilt.

Her tar du en timeout i Málaga

– Det vakre arabiske badet Hamam Al Ándalus (Plaza de los Mártires Ciriaco y Paula 5) byr på en avkoblende spaopplevelse i marokkansk ånd. Varme og kalde basseng, varme stener, dampbad, flott massasje og lys som strømmer inn gjennom stjerneformede hull i takkuplene. 

Bystranden er en flott sandstrand med barer og restauranter, og de såkalte chiringquitos hvor man kan få deilig paella. Nyt sol, bad, hvile og et spansk måltid når du blir sulten. Og kanskje en lang siesta etterpå ...

shopping Malaga spania

CALLE LARIOS: Shoppingmulighetene ligger på rekke og rad i denne kjente gaten.

© Det Spanske Turistkontoret

Her shopper du i Málaga

– Calle Larios er den mest kjente og elegante gaten i Málaga. Gå gjerne innom Massimo Dutti, Bershka, The Body Shop, Zara, Levi’s, Foot Locker og min favoritt, Desigual, for å nevne noen. 

Varehuset El Corte Inglés har et bredt spekter av spanske merker samlet under samme tak. 

Muelle Uno-området i havnen har mange forretninger som selger et godt utvalg av klær, sko, makeup, og merker som Helly Hansen, Kiko og Primo. 

Primor-parfymeriene har godt utvalg av makeup og parfyme, med bedre priser enn på taxfree. 

McArthurGlen Designer Outlet Málaga er et luksus shoppingsenter i nærheten av Plaza Mayor. Her er over hundre kjente merkevarer innen mote, sportsutstyr, kosmetikk og innredning. Med kafeer og restauranter når man trenger en pause. 

Plaza Mayor shoppingsenter er designet som en andalusisk landsby med åpne plasser, små gater og forretninger med vakker arkitektur. Her er en egen Designer Outlet med kjente merkenavn, bare 2 kilometer fra flyplassen.

Ting å gjøre i Málaga

FLAMENCO: Spanske damer elsker å pynte seg til fest og festivaler.

© Det Spanske Turistkontoret

Her går du på byen i Málaga

– Soho-området er ideelt med trendy barer og kunstneriske steder. Jeg liker baren La Fábrica, hvor de også har underholdning. På takterrassen til AC Hotel Málaga Palacio kan du nyte en drink med utsikt. 

I Los Baños del Carmen, som ligger øst for Málaga og nede ved stranden, er byens tidligere badeanstalt gjort om til bar og lounge, der du kan nyte duggfriske drinker til duften av hav og med stemningsfull musikk. 10 minutter med taxi fra sentrum. 

Les også: Her får du en komplett reiseguide for drømmeferien i Roma

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...