reiseguide bangkok thailand
© Getty Images

Reiseguide: Dette bør du se og gjøre i Bangkok, Thailand

Har man først falt for Thailands hovedstad, vil man tilbake. Mat fra alle verdenshjørner, lokale markeder og magiske templer. Bangkok er en moderne storby som også er godt forankret i historien …

23. februar 2023 av Gunnhild Bjørnsti

I havet av alle anbefalingene om feriedestinasjoner kan det være vanskelig å forsikre seg om at man har valgt riktig. Er maten god der, hva kan jeg oppleve - og hvilke hoteller er de beste? Frykt ikke, vi har laget en detaljert reiseguide som gir deg oversikt over det beste Bangkok har å by på - gjør deg klar for drømmeferien!

Hva er ditt forhold til Bangkok? 

 – Bangkok er en by jeg har blitt veldig glad i, jeg har bodd der i flere måneder de siste 10 årene. Det er en spennende hub med inspirasjon fra alle verdens kanter, og det er alltid noe nytt å oppdage. Byen føles moderne, men har også med innslag av gamle Siam. Bangkok er en trygg by. Jeg elsker hvordan man både får blankpolerte marmorgulv og gammel asfalt med få skritts avstand.

reiseguide bangkok
© Tourism Authority of Thailand

Mona Haugen-Kind (33)

  • er redaktør av magasinet Vin & Brennevin og blogger på Vinhona.com. 
  • bor i Vågå. Er gift og har en sønn

Hvorfor reiser du alltid tilbake? 

– Jeg har vært i Thailand en måned hver vinter i over 10 år, og å fly til Bangkok åpner opp for å dra videre til hele landet og til andre byer som Singapore, Hong Kong eller Sydney på en enkel måte. Jeg har bodd i Bangkok i flere uker både alene, sammen med barn og med både mann og barn, det blir aldri kjedelig! Enten man vil på shopping, besøke et tempel, bade i basseng eller gå på kino, så er det alltid noe å finne på. 

 Hva er det beste med Bangkok? 

– At du finner alt av spiselige saker! Byen er et mekka for oss matinteresserte. Enten du har lyst på autentisk thaimat, koreanske retter, svenske kjøttboller, meksikansk mat, bratwürst, nylagde polkagriser, drikke boble-te, håndverksbrygget øl, Dom Perignon eller filterkaffe – Bangkok har alt! Orker man ikke gå ut for å spise, kan man få alt levert til hotellet eller leiligheten via Foodpanda. Importert vin kan være dyrt, men det finnes. Thailand har også egen vinproduksjon som ikke er så verst og litt bedre på pris.

Ayutthaya tempel thailand

TIDLIGERERE HOVEDSTAD: Det legendariske tempelet Ayutthaya ved den store elven Chao Phraya, var den tidligere hovedstaden i Thailand (Siam), og en av Sørøst-Asias viktigste byer på 1700-tallet.

© Getty Images

Hva er typisk Bangkok? 

 – Folkeliv, trafikk som står fast og mange blide fjes i alle farger! Happy noise! 

Hva vil overraske oss mest ved Bangkok? 

– Hvor stor diversitet det er blant mennesker, kultur, mat og opplevelser. Det finnes steder hvor man kan kle seg ut som Harry Potter og ta bilde sammen med en ugle, kafeer hvor hamstre og kaniner løper fritt, man kan spise suppe fra en kjele som har kokt i over 40 år eller spise skorpion på michelinrestaurant. Det finnes noe for absolutt alle! 

 Har du et favorittområde? 

– Nei, fordi hvert av de 50 distriktene har sine spesialiteter. I Siam-området finner man eksempelvis fem av de største kjøpesentrene og puber med håndverksøl. Flotte restauranter finnes i Wang Mai og Khlong Tan. 

manhanakhon skywalk bangkok

MAHANAKHON SKYWALK: Unn deg en fantastisk utsikt over storbyen fra et av verdens største glassgulv.

© Tourism Authority of Thailand

Turistattraksjoner i Bangkok

Mahanakhon SkyWalk er et av verdens største glassgulv, her får du 360 graders panoramautsikt over Bangkok. 

 Mange hoteller tilbyr danseshow med tradisjonell tempeldans, og ønsker man den autentiske opplevelsen, kan Erawantempelet være lurt å oppsøke, dette ligger praktisk til ikke langt unna Central World. 

Se det gamle Siam via verdens største friluftsmuseum Samut Prakan Ancient City. Å gå blant de gamle bygningene og langs vannveien tar deg hundrevis av år tilbake i tid, og det føles rett og slett som om man har tråkket inn i et eventyr. 

Grand Palace og Wat Pho er essensielle å få med seg, her finner man templer og statuer i alle former og farger, inkludert en liggende Buddha som er 15 meter høy og 45 meter lang. 

Ta en spennende dagstur ut av storbyen. Som et vingårdsbesøk, en tur til Kwaielven eller besøke det legendariske tempelet Ayutthaya som var den tidligere hovedstaden i Thailand. Man kan enkelt finne sjåfører som kan kjøre deg dit, ved et lite googlesøk, eller leie egen bil, eventuelt finne et selskap som tilbyr hele pakken. Det finnes enormt mange reisebyråer som arrangerer både turer og som leier ut sjåfører. Be gjerne hotellresepsjonen om hjelp. 

GranMonte Vineyard and Winery ligger ca. 2,5 timer nord for Bangkok med bil.

togtur bangkok death railway

KANCHANABURI: Er du eventyrlysten, kan du ta en lokal togtur fra Bangkok med Kanchanaburi The Death Railway, som går til endestasjonen Nam Tok nær Myanmar.

© Getty Images

Der kan man booke både vinsmaking, vinsmaking med lunsj eller middag, eller full pakke med overnatting på vingården. 

Kwai-elven kan man nå med tog fra Bangkok, det tar ca. 2,5 timer. Man kan også enkelt kjøre dit eller dra på en organisert tur. I tillegg til selve den historiske broen, finnes det også krigsmuseum, butikker og spisesteder på stedet. 

Se en ekte Muay Thai-boksekamp – et kulturelt must om du tåler å se noen slag og spark mens du sipper til en kald Singha! Det arrangeres kamper over hele byen, men ønsker man den fulle kulturelle opplevelsen, kan den eldste arenaen Rajadamnern Stadium anbefales. 

Sea Life Bangkok Ocean World er et fint sted å bruke noen timer unna heten, det er Sørøst-Asias største akvarium og et interessant senter for alle aldre! 

mat tips reisetips

MÅ SMAKES: Pad thai er en risnudelrett og typisk street food.

© Tourism Authority of Thailand

Her spiser du godt i Bangkok

– Det mest spennende er å utforske all den rimelige gatematen i Thailand. Den finner man overalt, på markeder, inne på butikker og kjøpesentre og selvfølgelig mens du går gatelangs. Prøv alt fra kylling på pinne til pannekake med kondensert melk for en slikk og ingenting. Lag deg gjerne en liste over alle de klassiske rettene du bør få smakt på under ditt besøk i Thailand, som thai green curry, satay gai, grønn papayasalat, larb gai, tom yum-suppe, panang curry, gul curry og mango sticky rice. Personlig liker jeg Ratchawat Market i Dusit-distriktet, med klassisk og autentisk mat!

Utforsk Chinatown for den mest spennende og autentiske kinesiske maten utenfor Kina, i alle prisklasser. Hvis du tør, bør du prøve fuglereir-suppe. Ja, den er kokt på fuglereir og ser litt guffen ut når man vet at den er lagd av fuglespytt, men suppen er veldig kjent. Jeg turte ikke å smake på den, så jeg spiste diegris, noe som var ekstremt godt! Diegrisen kjøpte jeg fra en tilfeldig gatebod. Besøk den verdenskjente gaterestauranten Jay Fai, som har en michelinstjerne! Her spiser man sjømat, og spesielt krabbeomeletten er populær. Det er ikke mange bord, så om du ikke har booket på forhånd, må du belage deg på lang ventetid.

Les også: 13 grunner til å dra til Barcelona

thailand bangkok reisetips

STORBYPULS: Yrende folkeliv og tung trafikk, men også fredfulle tempelområder.

© Tourism Authority of Thailand

Sühring er verdt et besøk, og er noe så sjeldent som en tysk restaurant i Thailand. Her får man servert en moderne tolkning av kokkenes barndomsminner i flotte omgivelser – til en god pris for oss nordmenn. Her serveres tunfisk, and og wagyubiff, og man kan kjøpe vinpakke for en svært god pris. 

Restaurant Aksorn har moderne thaimat skapt av australske David Thompson. Fine dining til en god pris, modernisert thaimat som biff med rød curry og vill-asparges. Restauranten er lekkert innredet med en flott utsikt over Bangkok. 

Restauranten Mezzaluna koster, men dette er en av de beste restaurantene i byen, med en japansk kokk med wagyu som spesialitet. Den fikk 2 michelinstjerner i 2022. Her er det tasting menu som gjelder, ikke dumt når en av rettene for eksempel er stekt foie gras servert med en Mosel Riesling Scharzhof 2019 fra Egon Müller. Luksuriøs mat og eksepsjonell vinliste. Prisen ligger på 2300 kroner for en meny, det dobbelte med vinpakke til. For 1300 kroner til får du Château Lafite-Rothschild 2010 1er Cru Classé til hovedretten! 

hotell thailand

AMARI HOTEL: Velg gjerne å bo på et internasjonalt hotell som tilbyr alle de tjenester man forventer i ferien.

© Tourism Authority of Thailand

Her bor du bra i Bangkok

– Det er praktisk å bo på Centara Grand på kjøpesenteret Central World, da bor man midt i byen, og hotellet kan skilte med alt fra rooftop bar og basseng til spa og treningssenter til ca. 2500 kr natten. 

Grand Hyatt Erawan tilbyr luksus til rundt 3500 kroner natten, og flott takterrasse med basseng. 

Jeg har bodd i både leiligheter og på hoteller over hele byen, ettersom hva planene har vært. Generelt er det trygt å velge å bo på kjente hotellnavn som Hilton, Amari, Mariott, Sheraton med 5*, da får man alt man forventer. 

Å leie en leilighet via AirBnB går fint, men det krever litt erfaring med å finne de gode stedene å bo. Treffer man riktig, får man luksuriøse leiligheter med topp moderne fasiliteter som treningssenter og flotte badebasseng til en billig penge. For damer på tur, som har lyst til å shoppe, er det smart å peile seg inn så nær man kan til Central World. Der er det mange muligheter til både shopping, spa og cocktails!

elvecruise bangkok

ELVECRUISE: Se Bangkok fra sjøsiden på dagen eller som solnedgangscruise.

© Tourism Authority of Thailand

Her tar du en timeout i Bangkok

– Ta en joggetur i Lumphini-parken, det er fort gjort for en nordmann å bli distrahert av øgler og skilpadder, men veldig underholdende. De er ikke farlige, men bør bli observert som andre ville dyr – på avstand. Det er også fint å rusle langs løypa som går gjennom parken, sette seg ned på en benk eller teste en av tråbåtene som ligger tilgjengelig i den store dammen i parken. 

Ta et elvecruise! En avslappende måte å nyte Bangkok på er å nyte noe godt i glasset og cruise nedover elven på dagtid. Disse finnes også som middagscruise om man vil nyte de vakre lysene om kvelden og spise. Det er mange byråer som tilbyr ulike cruise, fra en time til en halv dag. Med et googlesøk finner man også mange båtselskaper med forskjellige tilbud. 

Her shopper du i Bangkok

Central World er et must, et enormt og moderne kjøpesenter med alt man trenger, og et av de aller største i Asia. Her finner du alt fra Gucci og meksikansk mat til italiensk gelato og håndlaget lokal kunst. 

Siam Paragon ligger rett over veien for Central World, de er sammenkoblet med en bro. Også dette et velutstyrt kjøpesenter med alt fra bowling til kino. Jeg trekkes mot klassiske butikker som Ralph Lauren og Hugo Boss.

skytrain bangkok

HØYT HEVET: Det er raskt og enkelt å komme seg rundt i Bangkok med Skytrain, da har man utsikt over byen samtidig.

© Tourism Authority of Thailand

Autentisk thaimassasje får du på Oasis Spa, en flott grønn hub midt i byen, i klassisk thailandsk stil med en stor hage. Thaimassasje er deilig for våre kalde, stive vinterkropper, den fokuserer på å myke opp stive muskler og er flott for fleksibilitet! Prisene er fra 100 kroner og oppover.

Let's Relax er en spakjede som du finner i blant annet kjøpesenteret MBK, et perfekt sted å ta en pustepause når du shopper. 

Ta en kaffepause med en katt på Caturday Cat Cafe, eller spis lunsj på Big Dog Cafe, som har nettopp det: store hunder som liker å bli klappet. Man må selvfølgelig være glad i dyr for å nyte en cappuccino mens en katt ligger og purrer på bordet, eller klappe en hund midt i lunsjen, men er du en dyreelsker passer det perfekt.

helgemarked bangkok

VERDENS STØRSTE HELGEMARKED: På Chatuchak Weekend Market finnes et vell av boder med klær, sko, smykker og mat hvor også de lokale handler.

© Tourism Authority of Thailand

Helgemarkedet Chatuchak Market bør man også få med seg. Her er det mer enn 15 000 boder med klær, suvenirer, sko, juveler, thaisilke, kunsthåndverk, mat og mer. Dette markedet ligger midt i Bangkok, rett øst for elven, og det fulle markedet er åpent lørdag og søndag 09.00-18.00– Om torsdagene er det kun plantemarkedet som er åpent. Det kan også anbefales. Markedet ligger litt utenfor byen, men kan lett nås med Skytrain. 

Typiske thailandske suvenirer er silke, glass, krydder, sølv, tigerbalsam, skreddersydde klær, ting i tre og utskårne såper. Dette finner man overalt! 

Varehuset Robinson i Sukhumvit er en personlig favoritt. Det er fordi jeg alltid finner vestlige størrelser på klær der, noe som kan være vanskelig på for eksempel MBK. Sukhumvit er et bra område med mye liv, butikker, restauranter og uteliv

mbk center shopping thailand

MBK CENTER: Shopping med stort utvalg til svært rimelige priser.

© Tourism Authority of Thailand

Her går du ut i Bangkok

– Rooftop lounge. Takterrasser med bar er stort i Thailand, alle hoteller med respekt for seg selv har en lounge på taket. Her er det bare å utforske og finne sin favoritt. 

Red Sky Restaurant på toppen av Central World er dyr, men har fin utsikt, perfekt å avslutte shoppingrunden med. 

008 Bar er en moderne forbudstids-bar med håndverkscocktails. Den finner du på i Akyra Hotel. 

Sky Bar i Lebua på State Tower er kjent for å være en av de beste barene med den beste utsikten i Bangkok. 

BKK Social Club er en del av Four Seasons og en av topp 10 barer i Asia, fantastiske cocktails og småretter. 

Mer reiselyst? Her får du en komplett reiseguide til Bali

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...