Vendela Kirsebom, hudpleie vendela, briller vendela, Vendela og Petter
Vendela Kirsebom:


© Svein Finneide

Vendela Kirsebom: Med hånden på hjertet!

Hun har vært supermodell i 33 år. I tillegg er hun brille-co-designer, produktutvikler for egen hudpleieserie, foredragsholder og aktuell med selvbiografi. Det er imidlertid kjærlighetsforholdet til Petter Pilgaard det har vært mest fokus på det siste året. – Det er mange som heier på kjærligheten vår, sier en lykkelig Vendela.

18. oktober 2017 av Kathrine Johns

Hvorfor ikke? tenker Vendela da hun får forespørsel om å skrive en biografi. Det er ikke første gang hun har blitt spurt. Vendela har alltid har vært bevisst hva hun sier ja til. Som regel sier hun nei. Men så tenker hun «tiden er nå».

Glødende forelsket

I år fylte Vendela femti. Det har vært mange ting hun svarer «hvorfor ikke?» på. Kjendisreality. Hvorfor ikke? Program om henne og kjæresten. Hvorfor ikke? «Kjendisrestauranten». Hvorfor ikke? Biografi. Hvorfor ikke? Vendela har funnet kjærligheten, og er ikke redd for å dele den med hele verden. Den samme Vendela som i et intervju for ikke så altfor lenge siden sa til meg at «tanken på å date er helt fjern». Og se på Vendela nå. Hun og Petter er kanskje Norges mest eksponerte kjærestepar.

Vendela er så forelsket at hun gløder. – Det er mange som heier på kjærligheten vår. Vi får bare høre positive ting. Vendela ler, og hun gløder enda mer. Det er som hun er opplyst innenfra. 

Aktuell med selvbiografi

I biografien forteller hun om livet sitt fra A til Å. Hun forteller om en trygg oppvekst omgitt av sterke kvinner som mor og mormor, hun forteller om utfordringer med mobbing, hun forteller om jetsettlivet i USA med limousiner og privatfly. Hun forteller om småbarnslivet hjemme i Norge, hun forteller om skilsmisse, ny kjæreste, svik og endelig – en kjærlighet hun tror på – når hun egentlig hadde sluttet å tro.

Vendela vokste opp i Stockholm uten en far, men med en sterk og kreativ mamma, en kjærlig stefar, Lennart, og en alltid tilstedeværende mormor. Allerede som 13-åring ble Vendela oppdaget av modellmamma Eileen Ford. Da hun få år senere begynte å jobbe som modell, hadde hun et klart mål: – Jeg ville tjene én million. Jeg ville kjøpe min egen leilighet, mitt eget hjem. Det klarte jeg, og den dagen jeg endelig sto med nøkkelen til mitt eget sted i hånden, var jeg både lettet og stolt.

Selvbiografi Vendela Kirsebom
Vendelas biografi:

Hvorfor ikke? Det har Vendela spurt seg selv ofte i det siste. Også da hun fikk spørsmål om å gi ut sin egen selvbiografi. 

Genser fra Zadig & Voltaire 2195 kr. Bukser i tweed fra Les Coyotes de Paris/Høyer Eger 2599 kr.

© Svein Finneide

Overraskende kjærlighet

Kjærlighetsforholdet mellom Vendela og Petter Pilgaard slo ned som en bombe.

– Det utviklet seg over tid. Da vi møttes på «Farmen kjendis» ble vi først og fremst venner. Da kjærligheten slo ned, ble vi begge overrasket. Jeg kan anbefale å bli kjæreste med en god venn. Vi visste at vi hadde mye til felles, og vi visste at vi passet sammen.

Plutselig kjærlighet har vært gjennomgående i Vendelas familie. Det passer inn i mønsteret at Vendela nå, i en alder av 50, er mer forelsket enn noensinne. Kanskje vil noen mene at hun og Petter er et umake par, men det funker, og det gnistrer på tv. Serien har hatt seerrekord.

– Vi satser på en fremtid sammen, sier hun og slår fast: – Det er ham jeg vil være sammen med! 

Når et helt liv skal nedtegnes

Vendelas familiehistorie er full av historier om plutselige forelskelser. Besteforeldrene hennes møttes på en blind-date på kino. Egentlig var Lula, bestemoren, forlovet med en annen. Da hun møtte Vendelas bestefar, Gustav, sendte hun forlovelsesringen i retur. Fem dager etter det første møtet var hun og Gustav gift.

Vendela og journalist Anne Gunn tilbringer mange timer sammen. Et helt liv skal nedtegnes.

– Jeg er egentlig ikke så glad i å snakke om meg selv. Det er mer interessant å høre om andre. Men i arbeidet med boken måtte jeg gå tilbake og gjenoppleve hele livet mitt. Minnene strømmet på etter hvert som jeg snakket meg varm. Jeg ble glad da jeg leste det ferdige resultatet. Anne-Gunn skriver morsomt og det er lettlest, til og med for meg som har fortalt. Jeg synes jo selv at jeg lever et vanlig liv.

Hva er et «vanlig liv»? Vendela er supermodell, hun har oppnådd internasjonal anseelse, hun har fløyet uten ombordstigningskort i mange år, hun har bedt om å få bytte bord da hun ble plassert ved siden av Donald Trump, hun har vært på date med George Clooney. Tja. Vanlig liv? 

I arbeidet med å gå tilbake måtte Vendela også hente frem mindre gode minner. I barneskolen opplevde hun å ha en lærer som mobbet. Vendela har sterk rettferdighetssans, og hvis det var noen som ble behandlet dårlig så var hun ikke redd for å si ifra. Dette skulle til slutt nesten koste henne helsen. (...) 

Denne teksten er et utdrag fra en større sak. Les resten av det åpenhjertige intervjuet med Vendela Kirsebom i Tara nr. 15, som er i butikkhyllene fra fredag 20. oktober!

Tara viser deg hvordan du får mer ut av livet! Bli abonnent!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...