trine rein turneklar
© Svein Finneide, NTB

Turnéklar Trine Rein: - Endelig får jeg møte folk igjen!

Når artist Trine Rein nå endelig kan legge ut på juleturné igjen, er det med ekstra energi, en ny julelåt og Adrian Jørgensen som gjesteartist.

9. november 2021 av Cecilie Espensen
trine rein lars monsen

PAR PÅ SCENEN: Trine Rein og ektemannen Lars Monsen har fylt kulturhus landet rundt med hitshowet «Vilt & Vakkert».

© Svein Finneide, NTB

Siden Trine Rein brakdebuterte med albumet «Finders Keepers» i 1993, har hun vært en folkekjær artist med stor suksess, også utover Norges grenser. Fra 2008 har hun vært ute på veien med julekonserter, fra 2011 har det vært med hennes egen førjulskonsert «Julegaven», kun med unntak av i fjor som følge av korona-restriksjoner. Derfor er det med ekstra energi hun nå skal turnere med julekonserter igjen. 

– Endelig! Vi er i full gang med å øve, og billetter til juleturneen er lagt ut – vi er klare, sier en entusiastisk Trine og skyter inn: 

– Jeg må innrømme at jeg holder pusten litt etter all usikkerheten som vi har levd med under pandemien. Men jeg er absolutt klar! 

Tekster og melodilinjer er pugget, og stemmen skal være i topp form når hun nå skal ut og spre julestemning fra Trøndelag i nord til Kragerø i sør. Totalt blir det 35 konserter med 9 forskjellige kor. Etter avlysningen i fjor gleder hun seg selvsagt ekstra mye.

– Det jeg gleder meg mest til, er musikken og publikum. Det å endelig få møte folk rundt omkring i Norge. Og så er jeg veldig glad for å ha med meg Adrian Jørgensen som gjesteartist i år. Vi kjente ikke hverandre fra før, men vi har felles kjente i bransjen som har skrytt ham opp i skyene! Han har en utrolig stemme, den er så vakker at den faktisk gir meg frysninger, forteller hun. 

Adrian Jørgensen, sanger og fiskerøkter, har deltatt i flere sangkonkurranser på tv, blant annet i «Stjernekamp». «Motvind» og «På Vei» er to av hans sanger som du sannsynligvis har hørt på radioen. 

Trine forteller om den spesielle kjemien mellom de to artistene: 

– Aldersmessig er jeg vel gammel nok til å være moren hans, men han må være en gammel sjel, for vi kommer så godt overens. Å stå på scenen med Adrian er noe jeg virkelig gleder meg til.

trine rein juleturne

NY JULEDUO: På årets juleturné har Trine med seg Adrian, kjent fra blant annet «Stjernekamp» på NRK.

© Svein Finneide, NTB

Når Trine Rein åpner juleturneen i Konnerud nye kirke i Drammen 24. november, blir det med en miks av julesanger: 

– Nordmenn som går på julekonsert, liker å høre sanger de kjenner. Men de er også åpne for å høre nyere julesanger fra artisten selv. Derfor blir det i år både kjente og kjære julesanger i tillegg til sanger fra mitt eget julerepertoar, forteller Trine. 

Alle julekonsertene avholdes i kirker, og det er ikke uten grunn: 

– For meg er kirken julens krybbe. Kirken er en del av vår kristne juletradisjon hvor vi feirer Jesu fødsel. Å holde julekonsert med lysshow og konfetti på kulturhuset er ikke meg. Kirken i denne førjulstradisjonen er for meg et sted for åndelig påfyll, kristen tro og tradisjonen vi forbinder med jul. Jeg synes det er viktig å få møte folk og få et åndelig påfyll der vi minnes hva vi har å være takknemlige for. Her gir mitt samarbeid med MAF meg en ekstra dimensjon til misjonen min. Jeg vil spre både god julestemning og peke på kirkens budskap med litt åndelig påfyll. 

Juleforberedelser, som også er en tradisjon for mange, er ikke noe den populære artisten stresser med, naturlig nok. 

– Jeg er blitt såpass gammel nå at jeg ikke MÅ ha vasket og pyntet hele huset til jul. Det viktigste for meg er å være samlet med familie. Det er jo ikke så ofte vi sees etter et hektisk år, og da er det fint å sees til jul. Hvordan skal du feire julen i år? 

– Du mener når jeg etter 35 julekonserter ligger i stabilt sideleie under juletreet og lurer på om jeg kan få en pepperkake til?, spør Trine lattermildt, og fortsetter: 

– Julen for meg er glede, hygge og samvær. Lars og jeg har en avtale om å bestemme hvordan vi skal feire jul annet hvert år, men siden Lars er så dårlig på å planlegge, kommer jeg ham i forkjøpet og vi ender opp med å feire jul hos min familie i Stavanger. Det blir det i år også, da blir det jul med moren min, søsteren min med mann og nevøene mine. 

Og artistens julaften er kanskje ikke så annerledes enn din og min: 

– Jeg må være pyntet og klar til å feire jul med familien min kl. 17 når Sølvguttene synger julen inn, avslutter Trine.

Les også: 18 julefilmer du bare må se i jula

trine rein

GØY PÅ ØVING: Trine og Adrian Jørgensen kjente ikke hverandre fra før, men fant umiddelbart tonen ved første møte. Nå er de i full gang med å øve til den forestående juleturneen.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...