© Scanpix og privat

Trine Rein om julen hun aldri glemmer: - Vi feiret julaften i telt

Én gang har Trine Rein (50) feiret julaften ute i telt sammen med ektemannen Lars Monsen og et hundespann. – Det var i hvert fall en minnerik julefeiring, sier hun.

30. november 2020 av Bjørnhild Fjeld

2020 skulle bli artisten Trine Reins store år, med 35 julekonserter og nytt show i anledning 50-årsdagen. Nå er alt satt på vent for henne, som for resten av kultur-Norge. Men Trine tror årets julefeiring kan bli ekstra hyggelig i år – og det blir ikke i telt denne gangen. 

– Vi er ofte litt treige til å planlegge julefeiringen, så vi kan egentlig ende opp hvor som helst. Hjemme eller med familien min i Stavanger, eller kanskje til og med på Lars’ nye investering, Femund Lodge. Lars har nok feiret mange julaftener ute alene, men etter at vi traff hverandre har vi alltid feiret julen sammen, forteller hun. Og det er en av julefeiringene Trine husker spesielt godt: 


© Scanpix

– Jeg husker en julaften jeg hadde lovet Lars å være med på å feire jul ute i telt med hundespann. Det var stjerneklart og minus 7 grader ute, og på vei opp i fjellet kjørte vi hvert vårt hundespann gjennom noe som så ut som et vakkert postkort. Snøen lå tung på trærne, det var helt stille, og hundene tasset av sted i sporet. Vi fyrte bål, satte opp telt, og lyttet til en radio vi hadde tatt med, hvor NRK spilte hele julekonserten min som de hadde tatt opp i førjulstiden. Så spiste vi julegrøt med mandel, og hadde tatt med en marsipangris til premie. Jeg husker ikke hvem som vant den, men jeg tror vi bare delte marsipangrisen i to. Det var i hvert fall en minnerik julefeiring.

Førjulstiden pleier å være en travel tid for artisten, som de siste årene har turnert Norge rundt med sin stemningsfulle førjulskonsert «Julegaven». Det skulle hun også gjøre i år, i tillegg til jubileumsshowet «Femti, Feit & Bitter», som hun setter opp i forbindelse med at hun i år har rukket «å fylle 39 for tolvte gang». Showet går som planlagt på Chat Noir, men med maks 200 solgte billetter.

PÅ TUR: Trine Rein og ektemannen Lars Monsen og hundene, her representert ved Joy, er mye ute i naturen sammen – men har kun hatt én julefeiring ute under stjernehimmelen og i telt sammen. 

© Privat

– Jeg hadde planlagt 35 julekonserter med kor og gjesteartist i år, men restriksjonene gjør det håpløst å gjennomføre dette som planlagt. Det er bekymringsverdig, det som skjer nå, og kulturlivet har nådd smertegrensen for lengst, sier hun, og legger til at hun ser frem til å komme sterkere tilbake i 2021. Men selv om førjulstiden ikke blir som planlagt, gleder Trine seg til å feire jul.

– Det er en tid vi kan være sammen med nærmeste familie, vår egen lille «kohort», og bare fokusere på å ha det hyggelig. Jeg tror kanskje det kan bli ekstra hyggelig i år fordi vi har fått muligheten til å fokusere på hvilke verdier som virkelig betyr noe. En juletradisjon hun setter stor pris på, er å høre guttekoret Sølvguttene synge julen inn: 

– Da skal vi stå pyntet og klare, og alt skal være gjort av innpakking av gaver osv. Det er litt høytidelig stemning, og rett før vi setter oss til bords for å hygge oss med julematen. Trine har også hyggelige minner fra barndommens juler, da hun og moren pleide å feire jul sammen med besteforeldrene på Nesodden.

– Bestemor bakte alltid mange slag julekaker, og jeg husker at jeg elsket den gode stemningen med kongerøkelse, julemusikk, og lukten av krumkaker, sandkaker, sandnøtter, smultringer, goro og alt det andre gode hun hadde laget.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...