Trine Rein

Det var en ambi­valent dag da jeg skulle fortelle min egen historie. Følelsene gikk i alle retninger, forteller Trine Rein om deltagelsen i tv-programmet «Hver gang vi møtes».

© Svein Finneide

Trine Rein: – Jeg syntes ikke jeg passet inn

Selv om Trine Rein og ektemannen Lars Monsen er et av Norges største kjendispar, liker hun dårlig å blottlegge privatlivet sitt. Derfor satt avgjørelsen om å delta i «Hver gang vi møtes» langt inne. Men hun gikk til slutt med på å la seg hylle, for i år feirer hun 25-årsjubileum for en karriere som har vært en reise i opp- og nedturer.

9. januar 2019 av Kathrine Johns

Vil dere ha private bilder av Lars og meg?

Trine Rein går fra sprudlende til stiv i kroppen på brøkdelen av et sekund. Først når hun er blitt forsikret om at det kun dreier seg om småbilder som har blitt publisert før, slapper hun av, og gnisten er raskt tilbake i de grønne øynene.

Sa ja til "Hver gang vi møtes"

Trine Rein er ikke glad i å blottlegge privatlivet. Derfor var det litt skummelt å si ja til «Hver gang vi møtes». Men så var det jo også mange grunner til delta.

– Jeg har tenkt en stund at det kunne være hyggelig å være med i et varmt program. I «Hver gang vi møtes» handler det om å hylle andre artister og deres musikk. Og man deler historien sin og blir kjent på en helt annen måte. Publikum ser mennesket som er bak avisoverskriftene.

Det var en ambivalent dag da jeg skulle fortelle min egen historie. Følelsene gikk i alle retninger. Og etter å ha sittet i tre dager og hørt på de andre, kjente jeg at styggen på ryggen kom og hvisket meg i øret at min historie ikke var så spennende. De andre hadde så kule historier, jeg følte at det jeg hadde var lite. Men redaksjonen hadde satt seg godt inn i bakgrunnen vår. Connie Barr er fantastisk. Hun hjalp meg å slappe av og ledet meg når jeg begynte å bable i vei. Etter hvert som jeg oppdaget at alle ville meg vel, så var det som om noe slapp taket. 

trine rein

– Jeg er dårlig til å slappe av. Jeg har ikke helt roen på meg til det, sier Trine.

© Svein Finneide

Valgte låter med hjertet

Det var sterkt å høre mine egne låter bli tolket av andre, da kom de bakenforliggende historiene og minnene frem. Det var mye mer enn jeg hadde forventet, og jeg ble veldig glad og rørt over denne gaven.

Da Trine selv skulle tolke de andre artistenes låter, prøvde hun å velge med hjertet.

– Jeg ville bruke låter som har gjort inntrykk på meg, som snakker til meg. Det handler jo om å hylle noen. Så jeg prøvde å trekke frem låter som sier noe om akkurat denne artisten, og som betyr noe for meg.

Solgt over en million plater

Hun kom som en kule inn i norsk musikkliv i 1993 og har solgt over en million plater. En Spellemannspris (1994) er mottatt. Hun ble «for gammel» for bransjen som 30-åring og dro for å søke lykken i USA. Tilbake i Norge sto showjobber i kø – i en periode. Hun har vært ute av musikkbransjen og kommet tilbake. Trine er gift med villmarkens sønn Lars Monsen, og kombinerer bikkjer og turliv med konserter og glamour. Og bak alt dette ligger det flere historier. For ikke å snakke om talent, ambisjoner, disiplin og beinhardt arbeid.

Trine Rein er både forover- og bakoverlent samtidig. Hun er lite glad i å utlevere seg, men deler villig nære historier. Hun virker avslappet, ler – mest av seg selv – hun har et livlig og tydelig kroppsspråk og øyne som gnistrer som smaragder. Inntrykket er uhøytidelig og avslappet. Samtidig som ilden og jernviljen kommer tydelig frem, har Trine også en ydmyk tilnærming til livet. Hun har opplevd for mye til å dømme andre.(...)

Teksten er et utdrag av et større intervju fra Tara nr. 2 som er i salg frem til 1. februar 2019. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...