vennskap i voksen alder
© Esten Borgos

- Vi er bare oss selv – morsomme og veldig lite «flink pike»

Trine Lise Olsen og Björg Thorhallsdottir har et helt spesielt vennskap. – Vi er der for hverandre og møttes i en fase i livet vårt hvor vi sårt trengte det, sier de to som sammen har tatt tv-seerne med storm i TV 2s «Sofa».

10. juli 2023 av Torunn Pettersen
Venner

Sommerstemning: Både Trine Lise og Björg nyter sommeren før høsten braker løs. Begge har mange planer. Trine Lise kommer med bok om oppveksten sin, og Björg kommer med egen kjolekolleksjon 

© Esten Borgos
Vennskap i voksen alder

VENNSKAPET Vi er bare oss selv – morsomme og veldig lite «flink pike»

© Esten Borgos

Trine Lise Olsen

Alder: 47

Er fra: Båtsfjord i Finnmark. Bor i Oslo. 

Sivilstatus: Singel. 

Jobber som: Standuper og foredragsholder. 

Aktuell med: Kommer i september med bok på Pitch forlag om sin egen oppvekst. Skal på turné med Björg til høsten – blant mye annet. 

Trine Lise om vennskapet:

Bjørg er mer enn en venn – hun er familie

Trine Lise bodde hos Björg i tre måneder, etter et vondt samlivsbrudd. – Omsorgen jeg fikk i denne perioden, viste seg å være veldig viktig for meg, sier standuperen som har lært seg å bruke humoren også når livet er som mørkest.

LES OGSÅ Björg om vennskapet

Hvordan ble du kjent med Björg? 

Vi fant hverandre veldig i bursdagen til søsteren hennes, Dora. Vi hadde møttes noen ganger før det, men der, rundt bordet, ble jeg veldig oppmerksom på Björg. Hun var kul, ufrivillig morsom, befriende spontant. Jeg flirte med og av henne. Björg utstråler en varme som det gjør godt å være i nærheten av. 

Når du skal beskrive Björg, hva er det første du tenker på?

– Hun er kjærlighet og lys. Varmen hennes, som jeg nettopp nevnte. Hun skjønner ikke hvor vakker og fin hun er. Hun er et sårt lite barn som trenger omsorg og kjærlighet, samtidig er hun en klok og sterk kvinne.

Dere fant hverandre i en spesiell periode i begges liv, hvordan var ditt på dette tidpunktet?

– Jeg gikk gjennom et tungt samlivsbrudd. Jeg mistet både hus og hjem, og jeg fikk lov til å bo hos henne. Hun sa jeg kunne bli så lenge jeg ville. Jeg kom fra ondskap til kjærlighet. Hver dag kysset hun meg og fortalte hvor glad hun er i meg. Egentlig er dette litt i overkant for meg, men jeg tok imot og kjente på hvor nødvendig dette var akkurat da i livet mitt. Jeg ble hos Björg i tre måneder. Uforglemmelig og fint. 

Gjennom hele våren har vi sett dere i TV 2s «Sofa». I sofaen hjemme hos Björg på Ormøya i Oslo. Dere traff virkelig seerne, hvorfor tror du?

– Vi er ekte og ærlige. Det du ser, er oss. Det tror jeg seerne skjønner. Vi er snille og tuller med hverandre. Flirer masse, viser følelser både for det vi ser på tv og mot hverandre. Jeg elsket alle opptakene. Jeg hadde lyst til å se på tv, og av og til måtte jeg si til Björg: – Må du prate hele tiden?! Så måtte hun minne meg på at vi faktisk var på jobb! Vi har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger. Og mange har tatt i bruk uttrykkene våre, som fetterå og finstua.

Du er blitt kjent som en frittalende standuper fra Finnmark, før du dukket opp i reality-seriene «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» og deretter «16 ukers helvete». Hvordan var det å være med på disse produksjonene, og hva er viktig for deg å formidle – og hvilken side av deg vil du vise?

– Jeg utfordret meg selv til å vise at en kvinne som snart er 50 år, også lever fortsatt. Vi er tøffe! Det er guts i oss, og vi har ikke gitt opp! Jeg overrasket faktisk meg selv. Etter å ha gått gjennom «16 ukers hel- vete», så elsker jeg å trene. Det er blitt så viktig for meg. Jeg går mye. Jeg har lyst til å ta vare på meg selv. Jeg vil meg selv vel, og er blitt veldig bevisst på å skape balanse mellom mat og fest og moro – og et sunt og treningsrikt liv. Vi lærer fra vi er små at vi må pusse tennene hver dag, for ellers varer de ikke livet ut. Det burde vi lært om krop- pen vår og: hvor viktig det er å ta vare på den, nettopp fordi den skal vare livet ut.

Jeg synes vi fikk unødig mye negativ kritikk, fordi vi også hadde fokus på vekten. Jeg mener at når man gjør det på en så balansert måte, knyttet til kostholds- og treningsplaner, så kommer vektreduksjonen inn som en naturlig gevinst.

Det var ærlig og hard jobbing, og jeg tror seerne så hvor mye vi satte pris på effekten dette hadde på oss. 

Sterke vennskaper

LEKNE: – Vennskapet vårt gir oss styrke til å være dem vi er. Sammen er vi sterke, sier Björg og Trine Lise. 

© Esten Borgos

«Vi er ekte og vi er ærlige. Det du ser, er oss» 

Hva tenker du om et voksent kvinnefellesskap?

– Det er det beste med hele livet! Vennskap i voksen alder er så viktig! Damer erfarer at kjærligheten, slik den ofte skildres, kanskje særlig i serier og filmer, ikke stemmer med virkeligheten. Derimot er kjærligheten fra venninner sterk og viktig, og kanskje særlig i voksen alder. Vi trenger å se og bli sett. Vi trenger å bli tatt på alvor. 

Det kan det voksne kvinnefellesskapet gi deg, og da trenger man nesten ikke en kjæreste. Det skal være bedre å få kjæreste, men av og til er det ikke det. Vi er sinnssykt sterke sammen, derfor er det så viktig å ta vare på disse relasjonene.

Hvordan vil du beskrive ditt liv som singel?

– Nå liker jeg singel-livet. Endelig er jeg på lag med meg selv. Jeg har omsorg for meg selv. Ramler ikke sammen hvis jeg ikke mestrer alle dager like godt. Da gir jeg meg selv rom til å være litt nede, koser meg litt ekstra. Jeg føler jeg har klart å bekjempe bøllen i hodet mitt, den negative stemmen som forteller meg at jeg er ingenting. Det er så viktig å huske på: Du blir ikke tynnere av å si at du er tjukk. Du blir ikke penere ved å si at du er stygg. Og du blir ikke smartere ved å si at du er dum. Når vi støtter hverandre, forteller hverandre hvor bra vi er, får vi også tilbake trua. Det er ikke bare plass til én, det er plass til oss alle. Det er så jævlig bra å oppleve dette, og du merker selv at du blir en rausere person.

Hva kan et voksent vennskap tåle?

– Opplever vi at andre skaper negativitet, må vi selv sette grenser. Dessverre er det slik at mennesker som ikke har det bra med seg selv, også kan bryte andre ned. Noen vennskap hører kanskje fortiden til?


Trine Lise Olsen standup

Populær standuper: Trine Lise varmet opp for Yummy Mommy, Veronica fjeld i Stavanger for 5500 mennesker. 

Hva betyr ditt vennskap med Björg når du tenker fremover?

– Björg er mer enn en venn, hun er som en god familie Og slik vil det fortsette å være. Til høsten kommer du med en rystende ærlig bok om din egen oppvekst, kan du si noe om denne boken i korte trekk?

– Hele prosessen med boken har vært både befriende og tungt for meg. Jeg ble født i Båtsfjord i Finnmark, der jeg ble flyttet fra fosterhjem til fosterhjem. Barndommen min har mange dype sår, ikke alle er grodd. I forbindelse med boken har jeg fått se barnevernsmappen min. Der har jeg lest min biologiske mors brev til barnevernet, og det har vært vondt, men har også gitt meg forståelse for hvorfor hun behandlet meg som hun gjorde i oppveksten.

Hva ønsker du å formidle med boken?

– Jeg vil gi håp og en stemme til de som går igjennom store deler av livet uten å være elsket. De som føler at de ikke har noen verdi. De skal vite at det også finnes gode folk der ute som kan fylle opp for den tapte kjærligheten.

Du har alltid den lille jenta med deg, lille Trine Lise, hvordan hjelper det deg?

– Lille Trine Lise er meg selv som barn. Når jeg er i ferd med å snakke meg selv ned, tenke dårlige tanker, stopper jeg meg selv og spør: «Ville jeg sagt det til den lille jenta der. Jeg vet jo hva hun har gått igjennom. I stedet vil jeg klemme henne, trøste henne og si at det kommer til å gå bra. Du vil finne din flokk. Det er så viktig å hjelpe seg selv. Men man må også ha forståelse for at ikke alle dager er like gode.

Før boken kommer ut til høsten, skal du nyte sommeren, hva er planene?

– Jeg skal bare kose meg. Jeg skal på telttur med noen venninner, det blir herlig! Så skal jeg til Syden med en venninne. Vi vet ikke hvor ferden går. Det eneste vi vet, er at vi reiser til Gardermoen, og så ser vi på hva som kan friste av ledige reiser akkurat den dagen. Akkurat så impulsive og frie er vi!

Venninners kjærlighet

DET BESTE:– Venninners kjær­lighet er den beste omsorgen vi kan få. 

© Esten Borgos

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...