Vennskap i voksen alder
© Foto: Esten Borgos / Hår og makeup: Charlotte Wold

"Det handlet i begynnelsen om å komme oss etter dårlige forhold"

Vennskapet til Trine Lise Olsen og Björg Thorhallsdottir er ganske nytt, likevel har det rukket å bli både sterkt og stødig. – Vi er der for hverandre og møttes i en fase i livet vårt hvor vi sårt trengte det, sier de to som sammen har tatt tv-seerne med storm i TV 2s «Sofa».

10. juli 2023 av Torunn Pettersen

LEKNE: – Vennskapet vårt gir oss styrke til å være dem vi er. Sammen er vi sterke, sier Björg og Trine Lise. 

© Esten Borgos

ER DER FOR MEG: –Trine Lise er omsorgsfull, raus, veldig morsom – og veldig venn, sier Björg. 

© Esten Borgos

Björg Thorhallsdottir

Alder: 48 

Er fra: Island, vokste opp i Bærum og Sørøst-Asia. Bor på: Ormøya i Oslo. 

Sivilstatus: Enke, singel, mamma til Tolli (20).

Jobber som: Kunstner, foredrags- holder og forfatter. Har i en årrekke vært spaltist her i Tara. 

Aktuell med: Kurset «Destinasjon Glede». Kommer med egen kjole-kolleksjon til høsten – og skal på turné med Trine Lise. Blant mye annet. 

Björg om vennskapet: Trine Lise er ekstremt lojal

Björg setter vennskapet med Trine Lise utrolig høyt. – Hun er omsorgsfull og veldig venn. Trine Lise er hel ved. Utrolig morsom, og på toppen av det hele litt humørsyk. Med andre ord en herlig blanding. 

LES OGSÅ Trine Lise om vennskapet

Hvordan ble du kjent med Trine Lise?
– Vi ble sittende sammen i søsteren min Doras bursdag. Det tok ikke langt tid før vi merket at vi forsto hverandre og registrerte at vi hadde samme humor. Vi snakket lett, allerede da, om det meste. Jeg tenkte at Trine Lise var en bra dame!

Når du skal beskrive Trine Lise, hva er det første du tenker på?

– Sårbar og sterk! Modig! Veldig var, men ikke nervøs. Omsorgsfull, raus, veldig morsom – og veldig venn. Trine Lise er ekstremt lojal, hun er hel ved, hun kan gå i døden for deg. På toppen av det hele er hun litt humørsyk. Her ler Björg sin høye og karakteristiske latter. – Det er mye følelser der i gården.

Dere fant hverandre i en spesiell periode i begges liv, hvordan var ditt liv på dette tidspunktet?

– Det handlet i begynnelsen om å komme oss etter dårlige forhold. Vi hadde begge behov for å frigjøre oss fra nedturene som følger med når kjærligheten ikke klaffer. Det var så fint å føle at vi begge forsto hverandres følelser.

Gjennom hele våren har vi sett dere i TV 2s «Sofa». I sofaen hjemme hos deg på Ormøya i Oslo. Dere traff virkelig seerne, hvorfor, tror du?

– Vi glemmer at vi har et kamera som filmer oss. Vi er liksom bare «the girl next door». Prøver ikke å være flinke piker. Vi er bare oss selv, morsomme, snakker og tuller om det meste, om at Trine Lise er same og jeg er søring – og ikke minst at jeg er islending. Vi gir hverandre masse trygghet og er stolte av hverandre, derfor tør vi å være de vi er. Og jeg elsket hvert opptak. Crewet var superhyggelig, alt var bra!

Björgs latter avbryter, og hun legger til: – Har sjelden spist så mye potetgull på fire timer, som hvert opptak tok.

«Vi skal på turné sammen til høsten, så følg med på sidene våre» 


POPULÆR KUNSTNER: Ingen tvil om at Björg med sine karakteristiske illustrasjoner har et stort publikum. 

© Esten Borgos

Du er mest av alt kunstneren som gjennom karakteristiske illustrasjoner og bilder skildrer alt det vi mennesker står i. Taras lesere har i mange år kunnet glede seg over spalten din som vi har i hver utgave. I det siste har du utfordret deg selv i nye roller, som i «Sofa». I disse dager er det innspilling av «Farmen kjendis» som skal sendes i januar. Hvorfor takket du ja?

– Jeg har alltid hatt lyst til å få leve som de gjorde for 100 år siden. Jeg er bare så sykt heldig som får denne muligheten, og gleder meg til alt som kommer til å skje på gården.

Hva tenker du om et voksent kvinnefellesskap?

– Det beste som finnes! Venninners kjærlighet er den beste omsorgen jeg kan få. Jeg er så takknemlig for all den varmen de gir meg, de som støtter meg gjennom gleder og sorger. Det viktigste i et vennskap er å ikke dømme. Jeg trenger aller helst en god lytter som lar meg finne ut av det jeg står oppi selv. Vi skal ikke løse livene til hverandre, men være der for hverandre.

Hvordan vil du beskrive livet ditt som singel?

– Jeg er supersingel. Jeg dater ikke, og jeg er lykkelig singel!

Jeg vil heller ha fokus på menneskene rundt meg – som sønnen min, Tolli, og gode venner, som Trine Lise og mange flere.

Hva kan et voksent vennskap tåle?

– Mye. Men det er viktig å tenke etter at de du omgir deg med, skal inspirere deg og være med på å forme deg til den du er.

Hva betyr ditt vennskap med Trine Lise fremover?

– Jeg gleder meg til alt som ligger foran oss. Vi skal på turné sammen til høsten. Så følg med på sidene våre. Jeg er sikker på at det blir både morsomt og inspirerende, og føler vi kan utfylle hverandre godt på scenen.

I "Sofa" på TV2: Björg og Trine Lise, slik vi har sett dem i «Sofa». 

© TV2

Hva skjer i livet ditt fremover?

– Masse. Jeg kommer med en egen kjole-kolleksjon. Jeg elsker kjoler, og går aldri i bukser. Jeg har laget en kjole som er akkurat slik jeg ønsker. Den passer til en kropp som min, som går ut og inn her og der.

Björg åpner latterdøren befriende igjen: 

– Jeg kan love at den fremhever alt det vakre i oss. Den er fargerik og feminin, og det følger med tråder slik at du kan reparere den og bruke den år etter år. Og endelig kommer rosévinen min. Kjenner du til illustrasjonene mine, vil du raskt kjenne den igjen i hyllene på Vinmonopolet.

– Jeg har jo de siste to årene brukt mye tid på å hjelpe folk til å få det bedre gjen- nom kurset «Destinasjon Glede». Det er et kursprogram som går gjennom et helt år. Med hjelp fra faglig sterke kursveiledere finner folk tilbake til gleden i dem selv. Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger fra voksne kvinner som har oppdaget gleden igjen, og ikke minst fått større tro på seg selv. Det har vært helt utrolig å være vitne til. Det gir meg så stor glede å jobbe med noe som gir mening for så mange.

Trine Lise forteller om at hun har alltid bærer med seg lille Trine Lise. Har du lille Björg med deg?

– Jeg er utdannet EQ-terapeut, akkurat som moren min og søsteren min, Dora. Går du i terapi hos oss, så lærer du mye om å møte det lille barnet i deg – så ja, lille Björg er alltid med meg. Hun representerer den sårbare siden i både meg og veldig mange andre, som ikke er blitt sett.

Før alt dette skjer til høsten, skal du nyte sommeren, hva er planene?

– Når jeg kommer hjem fra «Farmen Kjendis», reiser jeg med en stor gjeng barn og voksne til Hellas. Vi skal dele ferieopplevelsene sammen, store og små. Vel hjemme igjen blir det nok en tur til Valdres. Jeg har kjøpt meg en støl som jeg pusser opp. Her skal jeg holde malerkurs for alle som har lyst til å sette litt farge på livet – og ikke minst bruke tiden til å male selv – noe jeg gleder meg vilt til. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...