© Privat

Sigrid Bonde Tusvik: – Jeg går for isbading, naturens egen kokain!

Sigrid Bonde Tusvik (41) klamret seg til bh-en helt frem til i forrige uke, men nå har hun kastet den også innerst i skapet sammen med paljettkjolen. Hennes nye koronaoutfit er nemlig badedrakt!

8. april 2021 av Lene Wikander

Sigrid Bonde Tusvik

Sigrid er en av Norges ledende komikere. Sammen med Lisa Tønne driver hun en av landets mest populære podkaster «Tusvik & Tønne». Etter å ha studert til tekstforfatter ved Westerdals har hun bl.a. vært skribent for både magasinet Stella og Dagsavisen. 

Sigrid er også en aktiv samfunnsdebattant og medeier og spaltist i det feministiske damebladet «Altså». Hun er gift med Martin Jøndahl som hun traff gjennom tv-programmet «Sigrid søker kjæreste», og sammen har de to barn. 

Hun er en av Norges tøffeste og mest engasjerte komikere, programledere og feminister. Men hennes første, kritikerroste solo standup-show «Heks on the beach» er blitt utsatt en rekke ganger på grunn av pandemien. Det har ikke fått Sigrid Bonde Tusvik til å miste motet, tvert imot. Hun regner med det kan bli flere utsettelser og tror hun vil være aktuell med det samme showet helt til 2022. Minst. 

Sigrid har vunnet både komiprisen for årets kvinnelige scenekomiker og publikumsprisen for årets morsomste. Hun har hatt kjempesuksess med en av Norges første og største podkaster, «Tusvik&Tønne», er en av de mest populære spaltistene i Dagsavisen, medeier og fast spaltist i det feministiske damebladet «Altså», og har tre bokutgivelser bak seg. Tidligere har hun også hatt kjempesuksess med forestillingene «Mot i brøsta» sammen med Else Kåss Furuseth og Henriette Steenstrup, «Tusvik&Tønne – Skammer seg» og «Tusvik&Tønne – På oppdragelsesreise». Her er Sigrid Bonde Tusviks beste tips til å holde ut i koronaens tid.

MIN KORONA-OUTFIT: Sigrid Bonde Tusvik har tatt opp isbading under pandemien. Hun tror ikke det gir bedre fysisk helse, men har trua på en psykisk boost av det hun kaller «naturens egen kokain». 

© Privat

Din korona-outfit. Hvilke klær har du brukt mest nå i koronatiden? 

– BH-en kastet jeg først nå den siste uken. Men smykkene har støvet ned og paljettkjolene gråter. Jeg er nok likevel i jålebukk-kategorien, så her er ståa det samme hver dag: Nybarberte legger, leppestift på skitur og maskaradryss på kinnet.

Stadig nye restriksjoner, uforutsigbarhet og vaksineutsettelser gjør at det begynner å røyne på for oss alle. Hvilke triks bruker du for å beholde humøret og holde ut enda litt til? 

– Jeg har begynt å isbade! I mangel på Paris-turer og andre hyggestunder måtte jeg finne på noe. Isbading er en såpass vond naturopplevelse at du får perspektiv på ting. Et rush i kroppen rett etterpå og null effekt ellers. Så du forlenger absolutt ikke livet på noen måte, men føler liksom at du har tatt naturens egen kokain!

Hva tenker du er det viktigste vi kan lære av denne pandemi-situasjonen? Har du lært noe nytt om deg selv? 

– Jeg har lært at jeg ikke passer til å være hjemmeværende kvinne. Jeg er rasende, kort i lunta og helt sikkert et ufyselig menneske for mine omgivelser. Sånn satt på spissen i hvert fall. Jeg kunne også sagt at jeg har satt pris på å være sammen med familien, men det pleier jeg uansett å gjøre. Jeg synes likevel det er topp at folk har oppdaget at det er koselig å henge med barna sine! Jeg er heldig som har små barn som holder meg opptatt hele tiden. Jeg synes mye mer synd på de som har ungdommer i hus eller de som bor alene. Det er de vi må passe på har det psykisk bra nå i denne vanskelige tiden. 

Les også: Hvordan oppdager du en depresjon?

HJEMMELIV: – Jeg er heldig som har små barn som holder meg opptatt hele tiden, sier Sigrid, som også har vært med i programserien «Sofa» på TV 2, sammen med makker Lisa Tønne hjemme fra sofaen på Nordstrand i Oslo.

© Privat

Kan alt dette føre til noe positivt også? I så tilfelle hva? 

– Jeg håper vi vil reise mindre i jobbsammenheng også etter at dette er over, selv om alle er lei av teamsmøter nå. Og så håper jeg at det fortsatt vil være antibac i alle butikker man går inn i og munnbind på trikk og buss. Det er så deilig å slippe å høre og lukte andres pust og ånde. Og så er det jo fantastisk at folk har forstått at det er helt sykt at man skal dø av influensa! Vask hendene dine og hold deg hjemme hvis du er syk, burde bli standard etter dette. 

Hvis du kunne velge en karantene-kohort til en bedre middag for fire, hvem ville du valgt da og hvorfor? Her er alt og alle lov, både kjente og ukjente, superstjerner, levende og døde. 

– Jeg ville valgt meg bestemor Sigrid Tusvik og mormor Gunvor Bonde. Begge er døde nå, men de skulle jeg gjerne spist middag med igjen. I de levendes rekker ville jeg valgt meg Kari Bremnes og Agnes Ravatn. To rolige kvinner med vett i hodet som jeg tror vil være vittige samtalepartnere. 

Hva gleder du deg aller mest til å gjøre når dette er over? 

– Jeg ligger foreløpig fire måneder bak skjema og må spille inn forestillingene mine med «Heks on the beach» som er blitt utsatt på grunn av pandemirestriksjoner. Det gleder jeg meg til. Og jeg er nok aktuell med «Heks on the beach» i hvertfall til 2022, tenker jeg.

Les også: Derfor mangler du energi og overskudd

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...