bunadsforsikring
Bunadsforsikring:

Hvis du vil forsikre bunaden din på 17.mai, kan du nå få tak i en 24 timers forsikring fra DNB dersom du ikke har rukket å kjøpe en helårsforsikring enda.

© Getty Images

Visste du at bunaden din kan forsikres i 24 timer?

Det er ikke sikkert ditt dyreste plagg dekkes av innbo eller reiseforsikring på 17.mai! Heldigvis kan du nå få en egen "bunadsforsikring" som varer i et døgn.

15. mai 2018 av Tara Redaksjonen

De fleste av oss har forsikret de verdifulle tingene i livet vårt, men det mange ofte glemmer er å forsikre bunaden sin.

En bunad kan koste alt mellom 30.000 til 60.000 kroner, og skulle det skje noe, vil det ikke alltid kunne dekkes av innbo eller reiseforsikring.

– 18. mai er ofte en travel dag for oss i DNB. Mange ringer om skader på bunaden sin og flere blir overrasket når de får beskjed om at skader på bunaden ikke dekkes av verken innbo- eller reiseforsikring, forteller Ketil Voll, leder av DNB Forsikring.

Forsikret i 24 timer

DNB har nå lansert en mulighet for deg å forsikre bunaden din i et døgn, for 45 kroner. Forsikringen dekker skader på bunaden for inntil 50.000 kroner, med en egenandel på 1000 kroner dersom uhellet skulle være ute.

– Eksempelvis dekkes skader som svimerker fra sigaretter, fall- og snubleskader som fører til skade eller rift på bunaden. En kan uheldigvis søle cola-, kaffe- eller rødvinsflekker på bunaden eller en kan være uheldige at søljen faller av og blir borte i folkevrimmelen, fortsetter Voll.

Slike uforutsette skader kan komme brått og uventet, og koste deg dyrt dersom du ikke har tatt noen forhåndsregler. For å få benytte seg DNBs 17.mai kampanje sender du enkelt og greit en SMS med ordet "bunad" til 04800. Betaling skjer med Vipps.

Flekker på skjorta derimot kan du enkelt løse med dette geniale sitron-trikset!

17.mai bunadsforsikring fra DNB
© Getty Images

Andre forsikringer

Husk at med denne løsningen er bunaden kun er forsikret i 24 timer! Dersom du vil helgradere deg kan det lønne seg å kjøpe en forsikring som gjelder hele året. 

Bunadsforsikring tilbys av IF, eller du kan velge en verdigjenstandforsikring fra Tryg, verdigjenstandforsikring fra KLP, verdigjenstandforsikring eller en bunadsforsikring fra Gjensidige, eller en bunadsforsikring fra Frende. Er du LO-medlem og har innboforsikringen LOfavør Kollektiv hjem, vil du være dekket for inntil 30 000 kroner utenfor hjemmet, innenfor Norden. Dette betyr at bunaden din er sikret opp til denne summen, så lenge du ikke reiser ut av Norden med den. Men også LO anbefaler en verdisakforsikring dersom du har en veldig kostbar bunad.

Disse forsikringene vil ta litt tid å få i orden, og selskapene trenger ofte litt mer detaljert informasjon om bunaden du vil forsikre, så dersom du enda ikke har ordnet deg en forsikring til din flotte nasjonaldrakt kan en 24 timers forsikring være løsningen.

Kilder: DNB, IF, Tryg, KLP, Gjensidige, Frende og LO.

Kanskje er du også interessert i...