Mona B. Riise kultur
© Trude Westby

Møt Taras nye kultur-spaltist: – Jeg har røska opp i livet mitt!

Mona B. Riise har flyttet på seg, til en by hun ikke kjenner, til Sandefjord. Hun har begynt på flere nye prosjekter – blant annet er hun ny spaltist i Tara.

14. januar 2022 av Redaksjonen

Hvordan er livet akkurat nå, Mona? 

– Det er så mye nytt i livet, så jeg har sommerfugler i magen, nesten som jeg er forelsket, som jo er gøy, men på samme måte som når man er forelsket, ligger redselen rett under overflaten og skjelver. Det er rart hvor tett de følelsene ligger. 

I to år har jeg jobbet i P2 Kulturstripa, hvor jeg har fått bade i kultur og snakket med så mange fine og flinke folk. I sommer bestemte jeg meg for at jeg ville prøve noen nye ting, og sa opp i radioen før sesong 10 av Stjernekamp var i gang. Det ble en heftig og superfin jubileumssesong for favorittprogrammet mitt. 

Nå har jeg røska opp i livet og jobber med noe som er helt nytt for meg, en dokumentarfilm, jeg er frilans og har flyttet fra alle vennene mine ha-ha. 

Du har akkurat flyttet til Sandefjord, hvorfor? 

– Det kan jo være to år med korona eller midtlivskrise, men jeg håper vi faktisk bare realiserer drømmen om å bo nærmere havet, mer landlig, tettere på surf (som mannen min er opptatt av) og kanskje skape rom for noe nytt i livet. Mer kreativitet, mer ro, mye mer bading. 

Vi har også vært så utrolig heldige at vi disponerer en liten leilighet i Oslo, så jeg kan fortsatt jobbe i byen.

Hvordan bruker du kulturtilbudene i ditt eget liv? 

– Jeg hadde noen utrolige konsertopplevelser før det stengte ned igjen i desember. Fader altså, jeg følte meg 20 år yngre. Det var helt ekstremt gøy og nesten litt skummelt. 

Jeg hører utrolig mye på podkast, lydbøker og musikk, og liker å lese masse også. I mange år har det å se tv-serier og film også vært jobben min, så det er jo en skikkelig bonus i livet. 

Hva er det viktigste du vil gi oss med spalten din? 

– Det er jo en enorm jungel av veldig gode tilbud der ute, og jeg håper jeg kan være en som går først med sabelen og finner frem til fine ting som kan gjøre livet litt bedre. 

Om man blir litt klokere eller bare litt gladere, så er jo det herlig.


Mona B. Riise flytter

NY SPALTIST: Det er en jungel av gode kulturtilbud der ute. Jeg vil gjerne gå først med sabelen for Taraleserne, sier Mona B. Riise. Foto: Trude Westby

© Trude Westby

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...