Agnes Kittelsen som Hermine i NRK-serien Exit

DRØYT DRAMA: Agnes Kittelsen spiller Hermine i NRKs drama «Exit» – trofékonen som etter hvert leter etter en vei ut av det komfortable og luksuriøse livet hun lever.

© Ingeborg Klyve

7 tv-serier på Netflix, HBO, NRK og Viaplay du vil elske

Ingenting på tv? Her er våre favoritter blant norske og utenlandske serier på Netflix, HBO, NRK, Viaplay og Prime Video som du kan strømme og se akkurat når det passer deg!

10. oktober 2019 av Ellen Christensen og Cecilie Espensen

Sjokkerende norsk tv-serie: «Exit»

Med tv-serien «Exit» kan man ikke si at statskanalen er kjedelig. Serien er basert på samtaler med fire menn i Norges finansmiljø. De er vellykket og har alt, men bak den polerte fasaden vises et sjokkerende og destruktivt miljø hvor penger, dop og dårlig moral regjerer – og det blir troverdig fremstilt av et stjernespekket lag av skuespillere som bla. Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Simon J. Berger, Pål Sverre Hagen og ikke minst Agnes Kittelsen som en av trofékonene. Alle 8 episodene ligger på NRK. Forbered deg på å bli sjokkert!

Jane Fonda og Lily Tomlin i «Grace og Jackie»

Lily Tomlin og Jane Fonda i tv-serien Grace & Jackie på Netflix

STJERNEDUO: Jane Fonda og Lily Tomlin storspiller i komiserien «Grace & Frankie» som du kan se på Netflix. 


Hele fem sesonger av den fantastisk morsomme tv-serien «Grace & Frankie» finner du på Netflix. Jane Fonda og Lily Tomlin er på topp i rollene som to kvinner som blir forlatt av sine menn som ikke bare har jobbet sammen, men som også har hatt et kjærlighetsforhold i 20 år! Relasjonen mellom frikete Frankie og konservative Grace vil få deg til å trekke på smilebåndene gang på gang.

Miniserie på Netflix: «Unbelievable»


Toni Collette og Merritt Vever i tv-serien Unbelievable på Netflix

BASERT PÅ VIRKELIGHETEN: Australske Toni Collette spiller troverdig etterforsker sammen med Merritt Vever i tv-serien «Unbelievable».

Sterke damer møter du også i Netflix sitt miniatyr-drama «Unbelievable» hvor to kvinnelige detektiver etterforsker en serie angivelige voldtekter i USA. Ingen tror på ofrene, men de blir flere og flere. Serien er på 8 episoder og er bygget på virkelige hendelser. I hovedrollene møter vi Toni Collette («In Her Shoes», «Little Miss Sunshine», «Fun Mom Dinner») og Merritt Vever fra «Godless».

Norsk drama på HBO: «Beforeigners»

Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen i tv-serien «Beforeigners» på HBO

FORTID MØTER NÅTID: Det oppstår mange komiske situasjoner når Lars fra nåtiden (Nicolai Cleve Broch) og Alfhildr fra vikingtiden (Krista Kosonen) skal jobbe sammen som etterforskere. 

Norske «Beforeigners» på HBO har allerede rukket å bli en snakkis rundt de tusen middagsbord. Her dukker plutselig mennesker fra fortiden opp i vår tid, enten fra steinalderen, vikingtiden eller sent på 1800-tallet. Hvordan og hvorfor? Det prøver politietterforskerne Lars og Alfhildr (som selv er fra vikingtiden) å finne ut av noen år etterpå. Serien består av seks episoder på 45 minutter og hovedrollene spilles av Nicolai Cleve Broch og finske Krista Kosonen. Agnes Kittelsen spiller Lars sin ekskone som har forlatt ham til fordel for en 1800-talls-mann.

Ricky Gervais sorte komedie: «After Life»

MULTITALENT: Ricky Gervais beviser at han mestrer både komedie og drama i «After Life» på Netflix.

Ricky Gervais («The Office») spiller hovedrollen i det mørke komedie-dramaet «After Life» på Netflix. Tv-serien er på 6 episoder hvor vi følger Tony som mister sin kone. Han er dypt deprimert, men i stedet for å ta livet av seg (hunden må jo ha mat!), bestemmer han seg for å si og gjøre akkurat hva han har lyst til i alle situasjoner. En serie som både er morsom, rørende og oppløftende. Anbefales – både for en god latter og en stor klump i halsen! 

Engelsk kostymedrama: «Downton Abbey»

Maggie Smith er en mange brilliante skuespillere i «Downton Abbey»

HAR ALT: Kjærlighet, intriger og dramatikk i stilfulle omgivelser får du i tv-serien «Downton Abbey» på Prime Video.

Det er aldri feil med et godt kostymedrama og med filmversjonen av «Downton Abbey» på kinoene, er tv-serien absolutt aktuell igjen. Alle seks sesongene ligger permanent ute på Prime Video hvor du kan møte familien Crawley og alle deres ansatte på Downton Abbey. Vi tok en sniktitt og begynte på den aller første episoden – og klarte nesten ikke å slå av! Repriser kan være herlig det også… 

Krim-serie baseret på Jørn Lier Horsts bøker: «Wisting»

Svein Nordin i tv-serien «Wisting» på Viaplay

ISKALD SPENNING: Svein Nordin spiller politimannen William Wisting i tv-serien «Wisting» på Viaplay. 

Sven Nordin spiller hovedrollen som Larviks trauste politimann William Wisting i denne norske krimen i 10 episoder som du kan se på Viaplay. «Wisting» er bygget på bøkene «Jakthundene» og «Hulemannen» av Jørn Lier Horst og spenningen starter med funnet av et lik under et juletre og et annet lik som har sittet i godstolen i lang tid. Jakten på morderen bringer både Wistings datter Line, som er journalist, og etter hvert også FBI til Vestfold-byen.

John Goodman i komi-serien: «The Righteous Gemstones»

John Goodman og Danny McBride i «The Righteous Gemstones» på Viaplay

GUD OG DOBBELTMORAL: Se John Goodman som faren og Danny McBride som eldste sønnen i den amerikanske komiserien «The Righteous Gemstones» på Viaplay.

Hvis du heller vil le litt, er komiserien «The Righteous Gemstones» om en berømt tv-evangelist (John Goodman) og hans dysfunksjonelle familie kanskje noe for deg. Serien, som du finner på HBO, er skapt av fantastiske Danny McBride (Kenny Powers i serien «Eastbound and Down») som spiller den sleske eldstesønnen Jesse Gemstone. Her får du grådighet, hykleri og løgner i Guds navn. 

LES OGSÅ: Disse filmene må du se!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...