Nasa-astronauten Christina Koch setter ny kvinnelig romfartsrekord skuespiller Sonya Walger spiller i romfartsserien For All Mankind på Apple TV+

VIRKELIGHET OG FIKSJON: NASA-astronauten Christina Koch vendte 6 februar tilbake etter 328 dager i rommet. Sonya Walger (t.h.) imponerer i romfartserien For All Mankind på Apple TV+.  

© Scanpix og Getty Images

For All Mankind: Første kvinne på månen – på TV

6. februar landet den amerikanske NASA-astronauten Christina Koch i en russisk romkapsel i Kazakhstan etter 328 dager i rommet. Med denne historiske begivenheten som bakteppe anbefaler vi TV-serien For All Mankind på Apple TV+.

7. februar 2020 av Torunn Pettersen

6. februar landet den amerikanske NASA-astronauten Christina Koch i en russisk romkapsel sammen med to russiske astronauter i Kazakhstan etter 328 dager i rommet. Begivenheten har fått omfattende markering, samtidig som vi får oppsummert alle prestasjoner og rekorder Christina står bak, i tillegg til å være den kvinnen som har oppholdt seg lengst i rommet; den første med bare kvinner på spasertur i rommet, den første kakebaksten og de første plantene.

Heier frem kvinnelige astronauter

Apple TV+ ble lansert 1. november med ambisjon fra det gigantiske teknologiselskapet om å utfordre strømmetjenester som HBO og Netflix. Nå har Apple TV+ lansert romfarts-serien For All Mankind, som vi har latt oss fascinere av. Ikke minst fordi den dramatiserer rundt det at Christina Koch og andre kvinnelige astronauter burde fått sjansen for flere tiår siden – det er både interessant og underholdende. 

10 episoder av tv-serien For All Mankind publisert på Apple TV+ i sesong 1.

NY ROMFARTSERIE: 10 episoder av For All Mankind er publisert på Apple TV+ i sesong 1. 

© Getty Images

«The Red Moon»

Serien tar utgangspunkt i den planlagte oppskytingen av Apollo 11 16. juli 1969 for å sette de første to mennene på månen. Den spennende twisten på historiens gang er at i denne TV-serien sjokkerer russerne en hel verden, ikke minst amerikanerne, ved at de lander på månen noen uker før amerikanerne. «The Red Moon» er overskriften i de store amerikanske avisene og Sovjet-imperiet erklærer at månelandingen er et resultat av et vellykket marxist-leninistisk levesett og samfunn. 

Skuespiller Sonya Wagler spiller Molly Cobb i Tv-serien For All Mankind på Aplle TV+

IMPONERER: Sonya Walger gjør en fantastisk tolkning av Molly Cobb som blir den første kvinnen i TV-serien For All Mankind på Apple TV+ som forsøker å lande på månen.

© Getty Images

Spennende vinkling

Skuespillerene i TV-serien For All Mankind spiller både historiske personer, som Neil Armstrong og Buzz Aldrin, og et antall fiktive personer. President Nixon er manipulert inn i serien som seg selv. For oss kvinner utvikler det seg en etter hvert spennende vinkling, når de satser på å utdanne kvinnelige astronauter med det mål å få den første kvinnen på månen. Kanskje ikke så mye for likestillingens skyld, men mer propagandamessig fra en desperat President Nixon som i serien ikke er truet av Watergate, men en alt mer populær konkurrent i neste valg, Ted Kennedy. 

SPILLER I TV-SERIEN FOR ALL MANKIND: Fra venstre: Sarah Jones, Jodi Balfour, Shantel VanSanten og Melinda Wrenn Schmidt har sentrale roller i TV-serien på Apple TV+.

© Getty Images

Anbefales!

For All Mankind på Apple TV+ byr på spennende karakterer og et fascinerende innblikk i hva som driver menneskehetens utforskertrang og villigheten til å risikere liv og familie. I tillegg gir den en god tidsskildring av tidlig 70-tall – både kulturelt, politisk og materielt. Og kvinnekamp.

Svenske Joel Kinnaman (tidligere Nordström) spiller hovedrollen som Edward Baldwin. Sonya Walger gjør en fantastisk tolkning av Molly Cobb som i TV-serien blir den kvinnen som skal gjøre det første forsøket på å lande på månen med en kvinne som kaptein.

Stikkord: Kvinnekamp, storpolitikk, teknologi, historie omskriving, lovlig og ulovlig kjærlighet og 70-tallskultur.

Har du fått med deg denne TV-serien?

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...