I sesong 3 av The Crown får vi se Olivia Colman som dronning Elizabeth II

NY SESONG: Olivia Colman har overtatt rollen som dronning Elizabeth II i tv-serien «The Crown» på Netflix.

Kongelige kostymedramaer på film og i tv-serier

Fantastiske kostymer, sjalusi, drama og politikk. Vi elsker kongelige kostymedramaer som «The Crown» og «Catherine the Great» – her er de 5 beste på film og tv.

25. november 2019 av Ellen Christensen

Tv-serie: The Crown

I to fantastiske sesonger har vi fulgt den biografiske serien om dronning Elizabeth IIs politiske og private liv, spilt av Clair Foy. Nå er endelig tredje sesong på Netflix her og nå er det Olivia Colman som ikler rollen som dronningen i «The Crown», som vi følger frem til 1976. 

Til Tara sier Olivia Colman at hun gjerne ville spurt den ekte dronning Elizabeth om dette;

– Jeg vil vite hva hun har i vesken sin. Jeg traff hoffdamen hennes som sa veldig høflig: « en leppestift», men jeg fikk følelsen av at det var upassende å spørre. Det er en privatsak. Hva har hun i lommeboken? Ingen vet. Hvordan klarer hun å stå på bena hele dagen i høyhælte sko? Hva gjør hun når hun er alene? Jeg liker å tenke at hun slenger seg i sofaen med bena opp.

Les hele intervjuet med Olivia Colman her!

Helen Mirren spiller keiserinne Katarina av Russland i tv-serien Catherine the Great på HBO Nordic

PÅ HBO NORDIC: Ingen kan vel bære kjolene til en keiserinne som Helen Mirren gjør i serien «Catherine the Great»!

Tv-serie: Catherine the Great

Jeg er en stor beundrer av dyktige Dame Helen Mirren som i en alder av 74 år er i vinden som aldri før. Hun kan spille alt fra Shakespeare og fordrukne politiinspektører («Prime Suspect») til mektige dronninger – både Elizabeth I og II – til elegante snikmordere som i actionfilmene «Red» og «Red 2».

Nå er hun blitt forfremmet fra dronning til keiserinne! I miniserien «Catherine the Great» på HBO Nordic møter vi henne i 1700-tallets Russland. Hun var en tysk prinsesse, men takket være sin intelligens og sans for intriger endte hun opp som enehersker. Hun hadde også stor appetitt på menn, men hennes store kjærlighet var alltid hærføreren Potemkin. I fire episoder følger vi Katarina siste år etter nesten 50 år på tronen. 

Olivia Colman mottok Golden Globe for sin rolle som dronning Anne i den morsomme filmen The Favourite. Emma  Stone spiller tjenestepiken Abigail

BISARRE KOMEDIE: Olivia Colman storspiller i rollen som dronning Anne, som hun mottok Golden Globe-pris for, i filmen «The Favourite».

Film: The Favourite

I den bisarre 1700-talls komedien «The Favourite» møter vi dronning Anne og hennes hoffdame Lady Sarah Churchill. Droningen er skjør og til tross for at England er i krig med Frankrike overlater Anne styre og stell til sin hoffdame. Den nye tjenestepiken Abigail (Emma Stone) blir tatt under vingene av Lady Sarah, men mens hun er opptatt med å styre et land i krig, øyner Abigail sjansen til å innynde seg hos dronningen – kampen om hvem som er dronningens favoritt er i gang!

Saoirse Ronan og Margot Robbie spiller henholdsvis dronning Mary og dronning Elizabeth i filmen Mary Queen of Scotts

EN ANNEN SIDE AV HISTROIEN: I «Mary Queen of Scotts» får vi se maktkampen mellom Skottland og England sett fra den karismatiske dronning Marys side, spilt av Saoirse Ronan.

Film: Mary Queen of Scots

I det historiske dramaet «Mary Queen of Scots» får vi en ny vinkling på forholdet mellom dronningene Mary Stuart og Elizabeth I. Her følger vi det turbulente livet til den karismatiske Mary Stuart, dronning av Frankrike, som flytter tilbake til Skottland for å kreve tilbake tronen fra «søsteren» Elizabeth som er hennes rival når det kommer til både makt og kjærlighet. Saoirse Ronan og Margot Robbie er begge strålende som to mektige kvinner omgitt av menn som er villige til å svikte dem. 

Filmen Downton Abbey med skuespiller Maggie Smith

HERSKAPELIG: Etter fire år er vi tilbake på «Downton Abbey» som nå venter kongelig besøk. Og Maggie Smith skuffer ikke!

Film: Downton Abbey

Savnet var stort da vi for fire år siden måtte ta farvel med familien Crawley og alle deres ansatte på Downton Abbey. Men nå er endelig en liten trøst dukket opp – filmen «Downton Abbey»! I den er vi kommet frem til året 1927, og nå venter huset storstilt besøk av kong George V og dronning Mary. En visitt som setter hele huset på hodet, men også lager nye konflikter. Men heldigvis er Maggie Smith fremdeles i storform med sine festlige replikker!

PS! Hvis du gjerne vil starte helt på nytt med serien, ligger alle seks sesongene permanent ute på Prime Video. Jeg tok en sniktitt og begynte på den aller første episoden – og klarte nesten ikke å slå av! 

PS! Ikke gå glipp av disse tv-seriene!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...