AVVISNING:
AVVISNING:

Er du redd for å bli avvist? Heldigvis finnes det gode råd, så du slipper å gå rundt og bekymre deg.

© Getty Images

Redd for å bli avvist? Her er 5 gode råd

Å bli avvist er ingen god følelse – men heldigvis kan du selv gjøre situasjonen litt lettere.

29. april 2016 av Tone Solberg

  For å komme deg videre i livet, må du våge å vise din sårbarhet, vise hvem du egentlig er. Åpner du opp for sårbarheten, vil den andre svare med tillit – og vise sin egen sårbarhet. Redselen for å bli avvist er like stor hos den andre.

  I et kjærlighetsforhold kan det for mange føles som liv og død om man blir avvist. Spør deg selv: Har jeg tillit til at partneren min vil meg vel? Ser partneren min meg som den jeg er? Svarer du nei på disse spørsmålene, bør du vurdere om forholdet skal fortsette. Kjenn etter om du er i beskyttelsesmodus i forholdet, kjenn etter om du er trygg på at du ikke blir avvist når du er deg selv.

  Rydd opp i bekjentskapskretsen. Slutt å omgås mennesker som er nedlatende og trykker deg ned. Omgi deg med dem som vil deg vel. «Gå dit hvor kjærligheten er», sa en svensk filmregissør. På veien dit må man også tåle å bli avvist. Men kjærligheten finnes.

  Ifølge skamforskeren Brené Brown er avvisning en sterk trigger til skamfølelse hos kvinner. For å unngå skam blir kvinner gjerne enkle og hyggelige, og ekstra behagelige. Og gjerne tynne! Kjenn etter om slik adferd er i tråd med din egentlige kjerne, ditt «jeg».

  Husk at vi ikke passer inn over alt. Og ikke liker vi alle, vi heller. Prøv å unngå maskeradespill når du går inn i ulike situasjoner. Vant du de andres gunst ved å tilpasse deg, eller tok du sjansen på at de tok deg imot som deg selv? Å miste seg selv er en høy pris for å unngå avvisning.

Kilde: Psykiater Tormod Huseby

Seneste

Kanskje er du også interessert i...