SMÅ GREP: Mindre stress, bedre kosthold og mosjon er bare noen av flere små ting som kan hjelpe mot oppblåst mage. 

© Getty Images

Oppblåst mage? Her er 5 enkle tips til en mage i balanse

En oppblåst mage kan påvirke både humøret ditt og hverdagen din. Her får du 5 enkle tips til hvordan få magen i balanse igjen.

13. november 2020

1. Lag deg gode rutiner

Om morgenen kjennes magen rolig, normal og stabil, men utover dagen kjenner du på luft i magen og den blir oppblåst. Det kan skyldes flere ting, men én viktig ting du kan gjøre for å holde magen rolig og fornøyd, er å legge om rutinene. Tilstrekkelig med søvn, mat til regelmessige tider og daglig mosjon vil hjelpe deg til å få en mage i balanse.

2. Sjekk kostholdet ditt

Stress kan være en årsak til at du får vondt i magen, og selv hva du spiser har betydning for magens ve og vel. Et sunt og balansert kosthold gjør magen glad. Prøv å starte dagen med et glass surmelk, som f.eks. Kefir, som inneholder probiotika som er gunstig for både mage og tarmbakterier.

3. Før en god livsstil

Å endre livsstil kan føles uoverkommelig ut, men det holder ofte å endre noen små vaner i hverdagen. Tenk også på at én god vane ofte fører til en annen god vane som tilslutt kan løse flere problemer. Magen reagerer ikke bare på kosten, men også på stress, røyking og din mentale helse – dine vaner kan derfor påvirke magen.

4. Lytt til kroppen

For å slippe mageproblemer gjelder det å lytte til kroppens signaler. Er du sulten? Spis maten sakte slik at du merker at du blir mett. Trenger du å gå på do? Ikke vent, gå når du merker behovet. Føler du at du er stresset? Lukk øynene og ta noen dype magedrag for å roe ned. Kroppen er fantastisk og sender som oftest signaler når den trenger eller vil ha noe.  

5. La magen hvile

Tenk på å la magen hvile mellom måltidene – og husk å drikke nok vann.

Derfor bør du drikke sitronvann!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...