Nå klarer du å slanke deg
Her er en enkel plan du faktisk klarer å følge slik at du kan gå ned i vekt.
En enkel slankeplan
Er du lei av kostholdplanene som lover å få deg ned i vekt, men som er så kompliserte at du ikke klarer å følge dem?
Tara gir deg en enkel 5-dagersplan hvor du kan velge mellom mange superenkle og kjappe måltider til frokost, lunsj, middag og kvelds.
Dette er en enkelt og variert kostholdsplan, så klikk deg videre og se hvor ukomplisert det kan gjøres.

Frokost
Frokost nr. 1: Havregrøt
Kok 100 g havregryn (økologiske) og ca 3 dl melk; ekstra lett, soyamelk eller rismelk sammen.
Tilsett 1 banan i biter + kanel.
Frokost nr. 2: Eggerøre
Lag eggerøre av 3 egg, 2 ss melk; ekstra lett, litt hakket purre, samt salt og pepper.
Frokost nr. 3: Rugbrød med pålegg
3 skiver rugbrød med mager ost eller makrell i tomat samt agurk + 1 glass ekstra lett melk.
Frokost nr. 4: Vaniljeyoghurt/smoothie
Bland 2 dl vaniljeyoghurt, frosne bringebær, 1/2 banan, 1 gulrot, 1/2 skrelt appelsin, og 20 g hasselnøtter sammen med litt vann.

Lunsj
Lunsj nr. 1: Skalldyrsalat
Bland 200 g reker og krepsehaler, en liten neve kokt fullkornpasta, kokt brokkoli, agurk og en annen grønnsak. Press litt sitronsaft over.
Lunsj nr. 2: Rugbrød med pålegg
3 skiver rugbrød/knekkebrød med kalkunpålegg eller makrell i tomat samt agurk + 1 glass ekstra lett melk.
Lunsj nr. 3: Cottage cheese
Bland 100 g cottage cheese, 1/2 banan i biter og 1/2 eple i skiver. Dryss hakkede valnøtter over.
Lunsj nr. 4: Kyllingwraps
Fordel 100 g stekt, oppskåret kyllingfilet i wraps. Fyll opp med grønnsaker. Drytt litt revet ost over. Tilsett gjerne litt finhakket chili for en mer krydret variant.
Lunsj nr. 5: Linsesuppe
Legg 80-100 g linser i bløt om morgenen. Til lunsj heller du av vannet og legger dem i en kjele med vann (1 kopp linser og 2 kopper vann) hvor du koker linsene til de er møre. Ha i noen hakkede gulrøtter, laurbærblad, hakket løk og krydder. Hell av vannet og tilsett litt olje og salt. Tilsett hjemmelagde kjøttboller.

Middag
Middag nr. 1: Kjøtt med ris
Skjær 100-150 g mager svinefilet i strimler og stek i pannen. Spises med 1 neve basmatiris.
Middag nr. 2: Kylling med fetaost
Snitt en lomme i en kyllingfilet og fyll med 2-3 terninger fetaost. Pakk fileten inn i aluminiumsfolie, og stek den midt i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader. Spises med en neve kokt naturris.
Middag nr. 3: Pastakylling
Bland 1 neve kokt fullkornpasta med litt ferdig pastasaus samt stekt, oppskåret kyllingbryst og kokt asparges og rå paprika.
Middag nr. 4: Tunfiskwok
Stek 1 fedd presset hvitløk i litt olje. Tilsett oppkuttede gulrøtter og brokkoli, 1 boks tunfisk i vann (avrent), 1 boks hermetiske tomater i chili og 1 neve ferdigkokte eggnudler.
Middag nr. 5: Hamburger
Form 100-150 g ren karbonadedeig til en burger og stek den. Spis med en enkel salat.

Kveldsmat / snacks
Mellommåltid nr. 1: Nøtteblanding
1 god neve nøtter + 1 glass melk.
Mellommåltid nr. 2: Sjokolade-og bananshake
Blend sammen 2 dl ekstra lett melk, litt yoghurt, mørk sjokolade, 1/2 banan og 1 porsjonsskje med proteinpulver.
Mellommåltid nr. 3: Skiver med spekeskinke
Surr 4 skiver spekeskinke/fenalår rundt litt mager ost.
Mellommåltid nr. 4: Bringebær- og banansmoothie
Bland 1 neve tinte bringebær, 1/2 banan, og litt rismelk eller soyamelk i en blender.
Mellommåltid nr. 5: Kesam med bær
Rør sammen 1 beger Kesam med litt halvtinte blåbær, bringebær og jordbær.
