Mellommåltider du bør spise på jobb
Stabiliser blodsukkeret og hold energien oppe med riktig mat.
Sunnere yoghurt
Velg yoghurt med lite tilsatt sukker som kvarg, skyr og kesam. Tilsett gjerne nøtter, frukt og bær.
Glad i yoghurt? Slik lager du enkelt din egen.

Grovt brød og grønnsaker
Velg matpakke med grovt brød, proteinrikt pålegg og grønnsaker.
Det holder ikke med én paprikaskive på brødskiven, ta for eksempel med en tomat eller gulrot ved siden av.
Vil du holde blodsukkeret stabilt gjennom dagen? Denne maten er bra for blodsukkeret.

Salat med smarte ingredienser
Bruk ingredienser som vil holde deg mett lengre.
Avokado, brokkoli, gulrot, tomat, paprika og squash er eksempler på grønnsaker med høy næringsverdi. Quinoa er også herlig og mettende i salater.
Dropp dressingen, bruk heller olivenolje.
Ukemeny: 8 mettende middagssalater

Ekspertens favoritt
Ernæringsfysiolog Tine Sundfør er avhengige av disse rundtstykkene.
Spis de til frokost eller ta med på jobb. Få i deg grovt mel, nøtter og frø med masse av det sunne fettet og tørket frukt med mye kostfiber, vitaminer og mineraler.
Du trenger: 1 pakke tørrgjær
1 til 2 ts salt
1 kg grovbakst mel
3 dl hvetekli
2 dl havrekli
1 dl linfrø
200 g hasselnøtter
10 tørkede aprikoser (klippet) i biter
150 g rosiner
12 dl vann
2 ss rapsolje
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre, mel (spar ca 2 dl til senere), kli, frø, nøtter, rosiner, tørkede aprikos og tørrgjær.
2. Tilsett lunkent vann 37 til 40 grader og rapsolje og bland alt godt. Deigen skal være så fuktig at den nesten kan røres i med en tresleiv.
3. Bland/elt alt sammen godt for hånd ca 5 minutter og tilsett siste rest av melet helt til slutt. Når man sparer en del av melet til slutt blir det mye lettere å elte deigen og blande inn nøtter, frø og tørket frukt.
4. Del deigen i 15 til 20 like store emner ved å legge en stor sleiv med deig direkte på et bakepapir på platen, med så mye digg i blir ikke rundstykkene helt som vanlige rullede rundstykker, men mer som en «vakker, liten knudrete haug».
5. La rundstykkene heve et lunt sted i ca. 1 time, gjerne på toppen av komfyren mens den varmes opp.
6. Stek rundstykkene midt i ovnen ved ca 225°C i 20 min til de er gylne.
Tåler du ikke gluten? Prøv disse deilige bakverkene.

Spis frukt!
Frukt inneholder riktignok fruktsukker, men også mye vann og fiber som er bra for kroppen din.

Nøtter
Spis nøtter, men begrens mengden. 10-15 nøtter er nok. Ikke ha en hel pose foran deg, da er det lett å spise alt.
Dropp ristede og saltede og velg mandler, valnøtter, pistasje eller hasselnøtter.
