Her er 10 matvarer som inneholder mye D-vitamin

Om sommeren får du D-vitamin fra solen, men om vinteren må du få det fra mat.

matvarer med d vitamin
© Getty Images

Hvis du ikke spiser fet fisk regelmessig, bør du supplere med et tilskudd de mørke månedene. D-vitamin er først og fremst viktig fordi det regulerer opptaket av kalsium i skjelettet, men det bidrar også til å aktivere immunforsvarets T-celler – det vil si de cellene som skal gå til angrep på fremmede virus og bakterier som du kan bli syk av.

matvarer med d vitamin
© Getty Images

10 matvarer med mye d-vitamin

  • Tran (200 µg)
  • Torskerogn (13 µg)
  • Kantareller, rå (12,8 µg)
  • Sild (11,5 µg)
  • Laks, oppdrett (10 µg)
  • Sardiner (9 µg)
  • Eggeplomme, rå (8 µg)
  • Ørret, oppdrett (5,8 µg)
  • Makrell (5 µg)
  • Makrell i tomat (3 µg)
  • Kveite (2,7 µg)

Per 100 gram, ifølge matvaretabellen.no m.fl.

Les også: Dette er symptomer på D-vitaminmangel