matvarer med d vitamin
© Getty Images

Her er 10 matvarer som inneholder mye D-vitamin

Om sommeren får du D-vitamin fra solen, men om vinteren må du få det fra mat.

20. april 2023 av Redaksjonen

Hvis du ikke spiser fet fisk regelmessig, bør du supplere med et tilskudd de mørke månedene. D-vitamin er først og fremst viktig fordi det regulerer opptaket av kalsium i skjelettet, men det bidrar også til å aktivere immunforsvarets T-celler – det vil si de cellene som skal gå til angrep på fremmede virus og bakterier som du kan bli syk av.

matvarer med d vitamin
© Getty Images

10 matvarer med mye d-vitamin

  • Tran (200 µg) 
  • Torskerogn (13 µg) 
  • Kantareller, rå (12,8 µg) 
  • Sild (11,5 µg) 
  • Laks, oppdrett (10 µg) 
  • Sardiner (9 µg) 
  • Eggeplomme, rå (8 µg) 
  • Ørret, oppdrett (5,8 µg) 
  • Makrell (5 µg) 
  • Makrell i tomat (3 µg) 
  • Kveite (2,7 µg)

Per 100 gram, ifølge matvaretabellen.no m.fl.

Les også: Dette er symptomer på D-vitaminmangel

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...