Hvis du ikke spiser fet fisk regelmessig, bør du supplere med et tilskudd de mørke månedene. D-vitamin er først og fremst viktig fordi det regulerer opptaket av kalsium i skjelettet, men det bidrar også til å aktivere immunforsvarets T-celler – det vil si de cellene som skal gå til angrep på fremmede virus og bakterier som du kan bli syk av.

© Getty Images
10 matvarer med mye d-vitamin
- Tran (200 µg)
- Torskerogn (13 µg)
- Kantareller, rå (12,8 µg)
- Sild (11,5 µg)
- Laks, oppdrett (10 µg)
- Sardiner (9 µg)
- Eggeplomme, rå (8 µg)
- Ørret, oppdrett (5,8 µg)
- Makrell (5 µg)
- Makrell i tomat (3 µg)
- Kveite (2,7 µg)
Per 100 gram, ifølge matvaretabellen.no m.fl.
Les også: Dette er symptomer på D-vitaminmangel