Eggehviteomelett med grønnsaker
Når du kun bruker eggehviter behøver du ikke å kaste resten av egget. Lag aîoli av eggeplommene som blir til overs!
(206 kcal per porsjon)
Dette trenger du for 1 porsjon omelett:
- ½ rødløk
- 5 cm squash
- 8 små sjampinjonger
- ¼ rød paprika
- 1 ts olivolje
- 3 eggehviter
- salt og kvernet svart pepper
- ½ pakke karse
- 1 reddiker
- 1 klype chiliflak
Slik lager du omelett med kun eggehvite:
1. Skrell og skjær rødløken i strimler. Skjær squash i tynne skiver. Skjær sjampinjonger og paprika i mindre biter.
2. Varm opp en stekpanne med olivenolje og stek grønnsakene i ca. 1 min.
3. Visp sammen eggehvitene i en skål. Hell eggeblandingen over grønnsakene og stek i ca. 1 min. Legg opp på en tallerken og topp med karse, strimlet reddik og chiliflak.