Omelett med eggehviter

Ulrika Davidssons eggehviteomelett med grønnsaker inneholder bare 206 kalorier per porsjon.

© Ulrika Pousette

Eggehviteomelett med grønnsaker

Når du kun bruker eggehviter behøver du ikke å kaste resten av egget. Lag aîoli av eggeplommene som blir til overs!

(206 kcal per porsjon)

Dette trenger du for 1 porsjon omelett:

  • ½ rødløk
  • 5 cm squash
  • 8 små sjampinjonger
  • ¼ rød paprika
  • 1 ts olivolje
  • 3 eggehviter
  • salt og kvernet svart pepper
  • ½ pakke karse
  • 1 reddiker
  • 1 klype chiliflak

Slik lager du omelett med kun eggehvite:

1. Skrell og skjær rødløken i strimler. Skjær squash i tynne skiver. Skjær sjampinjonger og paprika i mindre biter.

2. Varm opp en stekpanne med olivenolje og stek grønnsakene i ca. 1 min.

3. Visp sammen eggehvitene i en skål. Hell eggeblandingen over grønnsakene og stek i ca. 1 min. Legg opp på en tallerken og topp med karse, strimlet reddik og chiliflak.