Få bedre helse med te

Tara Frisk har testet teatox - den nye helsetrenden som stopper dårlig fordøyelse, oppblåst mage, uren hud og overvekt.

28. mai 2014 av Rita Serigstad

Teatox er en utrensende detox-metode basert på te som er satt sammen av urter tilpasset dine utfordringer.

Trine Berge, supermatekspert og livsstils­veileder bak bloggen superdamebloggen.no, sverger til kinesisk balanse-te.

- Kroppen samler giftstoffer hele tiden, både gjennom luft, vann, stress, syreholdig mat, sprøytemidler og tilsetningsstoffer som vi får i oss via mat. Det kan derfor være bra å legge til rette slik at kroppen får hjelp til å rense seg selv i hverdagen. Urtene i balanse-teen virker balanserende og avgiftende for organene i kroppen vår, basert på kinesisk medisin, men tilpasset vårt nordiske klima og kosthold, sier Berge.

Kinesisk Balanse-te er laget på 21 urter, og er rik på vitaminer, mineraler, enzymer og antioksidanter som skal nære psyken. Teen har inulin fra sikorirot og mate-te, som påvirker blodsukkerreguleringen positivt. I tillegg kommer grønn te, garcina, artisjokk, isop, løvetann, mjødurt, yam, storborre, rosmarin, brennesle, bjørk, sellerifrø, lakrisrot, stemorsblomst, kolanøtt, anis, fennikel, kinesisk kvann, sarsaparilla og blæretang.


De ulike urtene i teene virker sammen og gir næring til fordøyelsessystemet. Virkestoffene skal være sikret ved at urtene er organiske og dyrket under gode forhold. Blomsteressenser skal gi større effekt på kropp og sinn ved å understøtte urtene.

Yourtea inneholder ikke like mange urter som balanse-teen, men sammensetningen er det som skal gjøre den effektiv. Den inneholder tolv ulike økologiske ingredienser som hagtornbær, lotusblad, bygg og både oolong- og hvit te. Like viktig som de ulike ingrediensene er kvaliteten på hver urt, og hvor de kommer fra. Indirekte skal teen fungere på vektproblemer ved at urtene skal gjenopprette kroppens fordøyelse til den fungerer som den skal.

- Jeg har møtt utallige mennesker som har startet med å drikke balanse-te og gått raskt ned i vekt. Det er individuelt. Teen inneholder urter som øker forbrenningen, i tillegg hjelper den å få ut slagstoffer og opphopninger så kroppen fungerer bedre, sier Berge.

Tara Frisk har testet Your Tea etter å ha lest om mirakelhistorier om allergi som har forsvunnet, vektnedgang og strålende hud på instagram. Detox-teen har i motsetning til andre ”slanketeer”, ikke lakserende effekt. Den fås kjøpt på nettet, og vi testet en ”tiny tetox” som varte i 14 dager.  

Resultatet er en og en halv kilo lettere enn før start. Men vi vet ikke om det skyldes teen eller vanlige vektsvingninger.  Jeg har et sunt kosthold fra før av, og hadde ikke behov for å gå ned i vekt. Vektnedgangen hadde kanskje vært større hos en med overvekt. Teen hjalp mot både uren hud og oppblåst mage. Problemene kom ikke tilbake etter et par uker.

Your Tea anbefaler at dersom du opplever at oppblåstheten kommer tilbake, kan en kopp med ”Tiny Tea”, eller annen type te hjelpe.  

- Det ikke alle vet, er at kroppen har et fantastisk avgiftningssystem. Huden, nyrene, tarmen og leveren er alle organer som sørger for en effektiv avgiftning og fjerning av avfallsstoffer. Med mindre vi er syke og organene ikke virker som de skal, trenger vi ingen detoxkur, sier Cathrine Borchsenius, cand. scient/klinisk ernæringsfysiolog og gründer av bramat.no og bratrening.no.   

Hun har tro på at frisk luft, lite alkohol og mindre stress kan være en bedre løsning.

- Bevisstgjøringen rundt det man spiser og drikker fører til vektnedgang. For å få mer energi og en vektnedgang bør du ta tak i egne mat- og treningsvaner, fylle på med naturlig supermat og sørge for nok søvn og trening.

X

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...